Gözde Hatunoğlu Otizmli çocukların tasarımları NFT esere dönüştü
HABERİ PAYLAŞ

Otizmli çocukların tasarımları NFT esere dönüştü

Tohum Otizm Vakfı ve Permolit Boya’nın birlikte hayata geçirdiği proje kapsamında otizmli çocukların tasarımları ile Türkiye’de bir ilke imza atıldı. Yelken Federasyonu, Kalamış Yelken Kulübü ve Mimar Sinan Üniversitesi öğrencilerinin de iş birliği ile geliştirilen proje ile otizmli çocukların tasarımlarından oluşan görsel ‘NFT’ eser olarak opensea.io platformu üzerinden açık artırma ile satışa sunuldu. Türkiye’de ilk kez otizmli çocukların tasarımının NFT esere dönüştüğü proje kapsamında elde edilen gelirin tamamı Tohum Otizm Vakfı’na bağış olarak aktarılacak.

Haberin Devamı

Otizmli çocukların tasarımları NFT esere dönüştü

Taha Gürbüz’den yeni tekli

Bağımsız müzik sahnesinin sevilen isimlerinden Taha Gürbüz, önümüzdeki aylarda yayınlayacağı albümün ‘Kaygılar’ isimli ikinci teklisini çıkardı. Tüm dijital platformlarda yer alan şarkının klibine de sanatçının YouTube kanalından ulaşabilirsiniz. Pop, disco ve funk ritimlerin baskın olduğu parça sevimli bir isyanı anlatıyor.

Melek Mosso’dan yazın şarkısı!

Son günlerin en popüler kadın şarkıcı, yorumcu ve bestecilerinden Melek Mosso, yazı muhteşem şarkısı ‘Bu İş Bitmiş’ ile karşılıyor. Yepyeni, çok daha taze ve yeni bir ruhla gelen, daha pop bir Melek Mosso şarkısı olan ‘Bu iş Bitmiş’in söz ve müziği de sanatçının kendisine ait. Pandemi döneminde yazılan bu şarkı dikkat çekici klibi ile de çok konuşulacak.

Aşk, 1 Numaralı Peron’dan geçer

Rusya ve Ukrayna üzerinden bir aşk ve kaçış hikâyesi anlatan Ece Yazıcı’nın ilk romanı ‘1 Numaralı Peron’ okuyucusuyla buluştu. Devamı gelecek bir serinin ilk kitabı olarak Direkt Yayınevi’nden çıkan roman, hayatta hiçbir şeyin tesadüf olmadığını anlattığı dönemin şiirsel atmosferiyle ele alıyor.

Spor ve eğlence bir arada

Şehrin içinde nefes aldıran atmosferi ile misafirlerin vazgeçilmezi olan Akmerkez Üçgen Teras,
2-3 Temmuz tarihlerinde birçok spor aktivitesinin yanı sıra yeme-içme seçenekleri, DJ performansları, gösteriler ve workshoplar ile katılımcılarına özel bir deneyim sunacak ‘Extreme Fest’e ev sahipliği yapacak.  Etkinlikler hem çocuklar hem büyükler için…

Haberin Devamı

Damla Durakçay’la diskoya gidiyoruz

Damla Durakçay’ın son teklisi ‘Keyfin Bilir’ pop, elektronik ve bas ritmlerini kullanarak 70’lerin disko ruhunu günümüze taşıyor. Şarkı GTR müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda yayınladı.

Ömür Akkor lezzetlerin haritasını çıkarıyor

Şef, yazar ve araştırmacı Ömür Akkor'un uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni kitabı ‘Balıkesir Gastronomi Atlası’, okuyana hem Balıkesir'in bilinmeyen lezzetlerini tanıtıyor hem de Anadolu'nun eşsiz tatlarına doğru bir yolculuğa çıkartıyor. Rotasını bu kez Ege’nin gastronomi merkezi Balıkesir’e kıran Akkor, bir yandan da bu özel lezzetleri D-Resort Ayvalık Murat Reis’in menüsüne ve mutfağına taşıyıp otelin konuklarına sunuyor

Sıradaki haber yükleniyor...
holder