Gözde Hatunoğlu Ozan Güven yıllar sonra tiyatro sahnesinde
HABERİ PAYLAŞ

Ozan Güven yıllar sonra tiyatro sahnesinde

Kadıköy’deki salonuyla tiyatroya yeni bir soluk getiren Baba Sahne’nin yeni oyunu bizleri yıllardır tiyatro sahnesinden uzak kalan Ozan Güven’e kavuşturacak. Don Kişot’un hikayesini usta yazar Mihail Bulgakov’un sıra dışı metniyle sahneye yansıtacak oyunu 1 Aralık’tan itibaren izleyebilirsiniz.

Ozan Güven yıllar sonra tiyatro sahnesinde

SAHNEDE GEÇEN 60 KOCA YIL

Genco Erkal tiyatronun yaşayan efsanesi. Sahnede geçirdiği 60 yılda hayat verdiği rolleri tek tek saysak sayfalar dolar. Usta oyuncunun çok sevdiği ve benim yazarlarım dediği Aziz Nesin, Bertolt Brecht, Can Yücel, Nâzım Hikmet ve William Shakespeare’in eserlerinden uyarladığı yeni şaheseri ‘Merhaba’ 1 Aralık’ta gerçekleşecek prömiyerinin ardından seyircilerle buluşmaya devam edecek.

Haberin Devamı

Ozan Güven yıllar sonra tiyatro sahnesinde

ALAÇATI'DA TİYATRO KEYFİNE KUCAK AÇIN

Bu soğuk havalarda “Sanata destek veren otel” cümlesi içimi ısıtmaya yetti de arttı! Hele bir de bu otel Alaçatı’da olursa... The Stay Otel’i, 7-8 Aralık’ta ‘Tiyatro Hafta Sonu’ etkinliği düzenliyor. Oyunlarla geçecek hafta sonunda ‘Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin’ ve ‘Yalnızlar Kulübü’ sergilenecek.

Ozan Güven yıllar sonra tiyatro sahnesinde

Türkiye'nin ilk 'fijital' romanı!

Yayıncılık tarihinde bir ilk gerçekleşti. Haşmet Işıklı'nın kaleme aldığı 'Dolunay Kırmızısı', ilk 'fijital' (fiziksel ve dijital) romanımız. Tara Kitap'tan çıkan bu romanı QR kodlarını tarayarak kısa film olarak akıllı telefonlardan izleyebileceğiz. ‘Dolunay Kırmızısı’ plaza insanlarının sorunlarıyla uğraşırken bir yandan da aşkın peşinden koşan psikiyatr Fikret’in hayatına giren gizemli karakterlerle çıktığı ilginç yolculuğu anlatıyor.

Ozan Güven yıllar sonra tiyatro sahnesinde

SİNEMANIN SESSİZ HALİ

5. Uluslararası İstanbul Sessiz Sinema Günleri 5-9 Aralık tarihinde gerçekleşecek. Sinemanın en naif, romantik ve yalın hali olan sessiz sinemayı teknoloji gibi aykırı gibi bir konseptle buluşturacak olan festival tadındaki bu gösterimler Aksanat, Fransız Kültür Merkezi ve Bomontiada’da gerçekleşecek.

Ozan Güven yıllar sonra tiyatro sahnesinde

'GÜNEŞİN KADINLARI' BABYLON'DA

Güneşin Kadınları serisi Aralık’ta Babylon’a geri dönüyor! Güneşin kadınları kim mi? Protest müziğin güçlü kadın sesleri. 6 Aralık Perşembe günü Kalben, 8 Aralık Cumartesi günü Nabihah Iqbal ve Kim Ki O, 19 Aralık Çarşamba günü Karsu ve 28 Mart Cuma günü Nilüfer Yanya Babylon’da sahne alıyor. Güçlü sesleri ve şahane şarkı sözleriyle sahnede devleşen bu kadınları mutlaka kucaklayın.

Haberin Devamı

HEDEFTE ÇİĞ KÖFTECİ ATA DEMİRER VAR

Ata Demirer bir kez daha BKM yapımcılığında bir komedide Demet Akbağ ile bir araya geldi. ‘Hedefim Sensin’ kalabalık kadrolu, macera dolu bir film. Film için yine Gökçeada’ya giden Demirer, bu harika coğrafyanın nimetlerinden ve insanlarının sıcaklığından bir kez daha faydalanmış.

Ozan Güven yıllar sonra tiyatro sahnesinde

İstanbul’da kendi halinde bir çiğ köfteci olan Zekeriya’nın tek derdi biraz boşboğaz olmasıdır. Yine bir akşam meyhaneleri gezerek çiğ köfte satan Zekeriya mafya üyelerinin oturduğu bir masada ağzından kaçırdığı bir şey yüzünden İstanbul’dan kaçmak zorunda kalır. Önüne çıkan ilk otobüse binen Zekeriya soluğu Gökçeada’da alır ve yeni bir hayata başlar. Saklanmak zorunda olduğu bu tatlı adada tanıştığı insanların arasında kendine bir aile bulan Zekeriya bir yandan da aşkı tadacak, hayallerindeki kızı orada bulacaktır. Ama kader bu ya, kaçtığına yakalanan Zekeriya kendisiyle birlikte yeni ailesini de kendi macerasının içine çekip herkesin yüreğini ağzına getirir...

Haberin Devamı

VİZYONDAN SEÇMECE

GREEN BOOK / YEŞİL REHBER

Yönetmenler: Steve McQueen

Oyuncular: Viola Davis, Michelle Rodriguez, Liam Neeson

The Girl in the Spider’s Web / Örümcek Ağındaki kız

Yönetmen: Fede Alvarez

Oyuncular: Claire Foy, Sylvia Hoeks

Sıradaki haber yükleniyor...
holder