Gözde Hatunoğlu Pernod Ricard Türkiye'den 'Acayip' bir film
HABERİ PAYLAŞ

Pernod Ricard Türkiye'den 'Acayip' bir film

'Keyifli Anların Yaratıcısı' Pernod Ricard Türkiye’nin yeme-içme sektörünün öncüleriyle bir araya geldiği ‘Acayip’ isimli filmi için geri sayım başladı! Ünlü yönetmen Tolga Karaçelik imzalı filmde, Türkiye’deki yeme içme sektörünün en popüler mekanlarının sahipleri başrollerde oynuyor. Alanında bir ilk olan film, 21 Aralık Salı akşamı Mandarin Oriental İstanbul’da düzenlenecek muhteşem bir galada izleyiciyle buluşacak.

Pernod Ricard Türkiyeden Acayip bir film

Metaverse’de ilk ‘Davet Alanı’ bir Türk’ten!

Metaverse adlı yeni sürreal dünya heyecanı ülkemizde de farklı yatırımcılara ve geleceğin girişimcilerine zemin hazırlıyor. İstanbul’da 20 yıldır özel etkinlik düzenleyen Serdar Özen Organizasyon, geçtiğimiz günlerde Open Sea altında NFT BRIDE’ı açtı. Metaverse Düğün ve Etkinlik Salonu, 2022 yılı sonuna kadar server’a yüklenecek ve bu sanal dünyada bir ilke imza atılmış olacak.

Haberin Devamı

Pernod Ricard Türkiyeden Acayip bir film

Arik Levy’den ‘Duygusal Sermaye’ Pilevneli Dolapdere’de

İsrail doğumlu Fransız multi-disipliner sanatçı Arik Levy’nin ikinci kişisel sergisi ‘Duygusal Sermaye’ PİLEVNELİ’nin Dolapdere’de bulunan mekanında 29 Ocak’a kadar ziyaretçilere açık olacak. Sergi, salıdan cumartesiye 10.00-18.00 saatleri arasında gezilebilir. Sergide; mineraller, kayalar, kristaller, taşlar ve doğanın birçok başka formlarından esinlenen heykelleri üzerinden insanın içsel yolculuğuna odaklanıyor.

Bu cepheler ‘Tanıdık’

Gökçen Ataman ve Setenay Alpsoy’un şehri konu alan yapıtlarından oluşan ‘Tanıdık Cepheler’ isimli sergi, Evin Sanat Galerisi’nde 21 Ocak’a kadar görülebilir. Sergi, geniş yüzeyli karakalem desenlerle giderek betonlaşan ve çarpıklaşan şehirdeki bina cephelerini bir araya geliyor.

Philamelian ve Özge Ürer’den ‘Exile’

Londralı prodüktör Philamelian ve İstanbul alternatif müzik sahnelerinin özgün ismi Özge Ürer’in ortak çalışması ‘Exile’ dünya dinleyicisiyle buluşuyor! ‘Exile’ ilk olarak Clemhyn Escosora'nın birçok uluslararası ödüllü Tokyo yapımı animasyon filmi ‘Adarnia’da duyuldu. Dijital platformlarda yayınlanan bu heyecan verici çalışmayı dinlemeden geçmeyin.

Pernod Ricard Türkiyeden Acayip bir film

Erkek egemen sektörde ‘Cinsiyet Eşitliği Manifestosu’

Türkiye’nin en büyük çimento üreticisi olan ve erkek egemen bir sektöre liderlik eden Akçansa, dikkat çeken bir hamleyle ‘Cinsiyet Eşitliği Manifestosu’nu güncelledi. Çok seslilik ve fırsat eşitliğinin vurgulandığı manifesto ile Samsun Ladikli, ev kadınlarına meslek edindirmek için düzenlenen Ladik Cam Atölyesi gibi pek çok yerel inisiyatif ve ‘İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı’ projesi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği atölyeleri gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

‘4 Pati 1 Dost’

Purina’nın BUPAWS iş birliğiyle lise öğrencilerine yönelik düzenlediği ‘4 Pati 1 Dost’ isimli online etkinlik bu yıl 22 Aralık’ta saat 19.00’da gerçekleşecek. Müziğiyle olduğu kadar hayvanseverliğiyle de gönülleri fetheden Sarp Dakni ve Veteriner Hekim Prof. Dr. Ebru Yalçın’ın katılımıyla gerçekleşecek etkinlik ücretsiz olacak. Nestlé Purina PetCare’in resmi sosyal medya hesaplarında paylaşılan link üzerinden kayıt yapabilecek ve Zoom üzerinden katılım sağlanabilecek.

Örümcek Adam eve dönemiyor!

Marvel’ın uzun süredir beklenen yeni filmi ‘Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok/Spider-Man: No Way Home’ nihayet vizyonda! Tom Holland, Zendaya, Benedict Cumberbatch, Marisa Tomei ve Jamie Foxx gibi isimleri perdeye taşıyan film, Örümcek Adam’ı ilk kez kimliği açığa çıkmış ve maskesiz sergilerken, Peter Parker’ın bu zor durumdan kurtulmak için Doktor Strange'den yardım istemesiyle gelişen olayları konu ediniyor.

Haberin Devamı

HAFTANIN KİTAPLARI

‘Sihirli Flüt’ Müzik Klasikleri serisinde

VakıfBank Kültür Yayınları, 18’inci yüzyılın dahi bestecilerinden Wolfgang Amadeus Mozart’ın müziğiyle taçlanmış bir opera şaheseri olan ‘Sihirli Flüt’ü, Murat Kaymaz’ın çevirisiyle okurlarla buluşturuyor. ‘Sihirli Flüt’ün Emanuel Schikaneder tarafından şarkılı oyun (singspiel) olarak kaleme alınan librettosu, VakıfBank Kültür Yayınları (VBKY) Müzik Klasikleri’nin ilk kitabı olarak yayımlandı.

Türker Kılıç’ın ilginç yaşam öyküsü

Bilim insanı Prof. Dr. Türker Kılıç’ın ilginç yaşam öyküsü, gazeteci Mert İnan’ın kaleme aldığı ‘Beyin Nedir?’den ‘Yaşam Nedir?’e - Bir Hayat Serüveni: Türker Kılıç olarak kitaplaştı. Epsilon’un yayımladığı kitapta insan beyninin gizemleri, yapay zekanın ayrıntıları yer alırken, ‘Bağlantısal Bütünsellik’ten doğmakta olan yeni uygarlığın ve yeni bilimden doğan yeni dünya düzeninin de kapısı aralanıyor.

Bilim kurgu ve fantezi öyküleri

Bir küvete girip ortadan kaybolan maymunlar, insanlara aşık olan tilkiler, konuşma yetisi kazanan köpekler, yolculuğa çıkan bir kedi, içinde devasa canavarların yaşadığı, sisten oluşan bir nehre köprü çekmekle görevlendirilen bir mimar… Kij Johnson’ın İthaki Yayınları’ndan çıkan ‘Arı Nehrinin Ağzında’ isimli kitabında insanların hem başka insanlarla hem de hayvanlarla tuhaf ve alışılmadık biçimde kurdukları ilişkiler irdeleniyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder