Gözde Hatunoğlu Picasso İstanbul’da
HABERİ PAYLAŞ

Picasso İstanbul’da

Sabancı Üniversitesi, Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), geçmiş sergilerden seçilen özel eserleri dijital platformlar üzerinden paylaşıma açtı. İlk sergi ise ‘Picasso İstanbul’da’ oldu. 24 Kasım 2005-26 Mart 2006 tarihleri arasında gerçekleşen bu sergi açık kaldığı süre içinde her yaş grubundan rekor sayıda sanatsevere ulaşmıştı. Sanatçının torunu Bernard-Ruiz Picasso, Maria-Volga de Minteguiga-Guezala ile Marilyn McCully’nin küratörü olduğu sergi, eserlerin dönemlerine göre ayrıldığı kronolojik bir kurguyla hazırlandı.

Haberin Devamı

İdil Biret: Bir harika çocuğun portresi

Picasso İstanbul’da

Müzik dünyasının en büyük piyano virtüözlerinden biri olan İdil Biret’in yaşamını anlatan ve ilk gösterimi Nisan 2015’te 34. İstanbul Film Festivali’nde yapılan ‘İdil Biret: Bir Harika Çocuğun Portresi’ belgeseli ilk kez dijital erişime açılıyor. Belgesel, İdil Biret’in resmi web sitesi www.idilbiret.eu ve İdil Biret YouTube kanalı üzerinden izlenebilecek.

Beethoven’ın en iyi yorumcularından biri kabul edilen İdil Biret, tarihi yakında açıklanacak 48. İstanbul Müzik Festivali’nde, ‘İdil Biret ile 250. Yılında Bir Beethoven Yolculuğu’ adında konserle müzikseverlerle buluşacak.

Ara Güler evlerimize konuk oluyor

Picasso İstanbul’da

Arkas Sanat Merkezi, son sergisi ‘Ara Güler, Merhaba İzmir!’i www.arkassanatmerkezi.com adresinde, sesli rehber eşliğinde, üç boyutlu olarak 1 Mayıs’ta erişime açtı. Sergide, Ara Güler’in daha önce sergilenmemiş İzmir ve civarına ait fotoğrafları, ikonik İstanbul fotoğrafları, dünyaca ünlü önemli isimlerine ait portreleri ve edebiyat yüzleri serisi ile 700’den fazla eseri yer alıyor.

Karsu konseri ev keyfiyle birleşti

Yapı Kredi bomontiada World Akustik Konserleri’nde bu hafta, son zamanların en sevilen genç seslerinden Karsu evlerimize konuk oluyor. Hem yaptığı cover’lar hem de Türkçe ve İngilizce bestelediği şarkılarla beğeni toplayan Karsu, aynı zamanda harika bir piyanist, aranjör ve söz yazarı. Konser 9 Mayıs saat 21.00’de Yapı Kredi bomontiada Instagram hesabında canlı yayında olacak.

Melike Şahin ve Hakan Taşıyan'dan sürpriz düet

Nahif sesi ve büyüleyici yorumuyla kendi şarkılarını seslendiren alternatif müziğin başarılı ismi Melike Şahin ve arabesk müziğin güçlü yorumcularından Hakan Taşıyan’ın düeti ‘Kilitli Kapılar Açılsa’ Sony Music etiketiyle yayımlandı. Sözleri Melike Şahin’e, bestesi Ahmet Ali Arslan’a ait şarkının video klibi de, kayıt esnasında kaydedilen siyah beyaz performans görüntülerinden oluşuyor. Bu şahane düete tüm dijital platformlardan ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Şehir Tiyatroları her pazar sizlerle

İBB Şehir Tiyatroları, sanata her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde beğenilen oyunlarını online olarak yayınlıyor. ‘Pembe Konağın Gelinleri’, ‘Yedi Kocalı Hürmüz’, ‘İstanbul Efendisi’ ve ‘Surname 2010’ oyunlarını, mayıs ayı boyunca her pazar saat 15.00’te Şehir Tiyatroları’nın YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

Haftanın önerileri

Anneler Günü'ne özel 5 harika film

1- Mermaids / Denizkızları (1990)

Cher, Bob Hoskins ve gencecik Winona Ryder’ı bir araya getiren bu hem neşeli hem de duygusal filmde harika bir anne-kız ilişkisi izleyeceksiniz. 9 ve 15 yaşlarındaki kız kardeşler Charlotte ve Kate çılgın anneleri Rachel’la birlikte hayatlarında yeni bir sayfa açmak için taşındıkları küçük kasabada türlü maceralara yelken açarlar. 1960’larda geçen bu masalsı film; oyuncuları, kostümleri ve müzikleriyle göz dolduruyor.

Haberin Devamı

2- Bad Moms / Eyvah Annem Dağıttı (2016)

İşte karşınızda; Hollywood’un Mila Kunis, Leslie Mann, Christina Applegate ve Kristen Bell gibi sevilen oyuncularını başrole taşıyan çılgın bir komedi! Film, annelik görevlerinden bunalmış, herkesin gözünde ‘başarılı anne’ olmaya çalışırken kendilerini geri plana atan kadınların haklı isyanını konu alıyor. Bu kadınların başından geçen eğlenceli maceraları izlemeye doyamayacaksınız.

3- Little Women / Küçük Kadınlar (2019)

Dünyanın en çok okunan ve sevilen romanlarından biri olan ‘Küçük Kadınlar’ sinemaya defalarca uyarlandı. Greta Gerwig’i yönetmen koltuğunda gördüğümüz, başrollerinde Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh gibi başarılı genç kuşak oyuncuların yer aldığı bu uyarlama, geçtiğimiz yılın en çok konuşulan ödüllü filmlerinden biri oldu. İç savaş sonrası anneleriyle birlikte hayatta kalma mücadelesi veren dört kız kardeşin zamanın ötesindeki hikayesi Anneler Günü için harika bir seçim olacaktır.

4- Freaky Friday / Çılgın Cuma (2003)

Başrollerinde Jamie Lee Curtis ve Lindsay Lohan’ı bir araya getiren bu fantastik komedi, ‘Birbirleriyle anlaşamayan ergen bir kız ve annesinin bedenleri yer değiştirirse ne olur?’ sorusunu soruyor. Çin lokantasında şans kurabiyesi yedikten sonra bedenleri birden yer değiştiren bu anne-kız, hoşgörü ve empatiyi böylelikle kavrarken izleyenlere de keyifli anlar sunuyor.

5- Mrs. Doubtfire / Müthiş Dadı... Müthiş Baba (1993)

Filmin adı sizi yanıltmasın; Dadı karakterine Robin Williams hayat veriyor. Çocuklarını görebilmek için, kadın kılığına girerek, boşandığı eşine kendini dadı olarak tanıtıyor ve macera başlıyor. ‘Çocuklarına hem ana hem baba olmak’ kavramının tam karşılığı olan bu 90’lar komedisi, erkenden kaybettiğimiz dev oyuncu Robin Williams’ı özleyenlere de ilaç gibi gelecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder