Gözde Hatunoğlu Porland’dan HAYTAP’a destek daveti
HABERİ PAYLAŞ

Porland’dan HAYTAP’a destek daveti

Porland ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), 4-10 Ekim Dünya Hayvan Hakları Haftası boyunca sürecek bir bağış kampanyası düzenledi. İş birliği kapsamında Porland’ın hayvan temalı ürünlerinin satışından elde edilen gelir, HAYTAP’a bağışlanacak ve HAYTAP aracılığıyla hayvanların barınma, bakım ve beslenmesine destek olacak.

Kahve festivali başladı!

Türk Telekom Prime İstanbul Coffee Festival, 7 Ekim’de Küçükçiftlik Park’ta başladı, bugün ve yarın da sürüyor. Festival, yedinci yılında nitelikli kahve için markaları ve katılımcıları bir araya getiriyor. Panellerden atölyelere, seminerlerden konserlere birçok farklı deneyim ve kahve sektörünün yarışması Aeropress 2021, Türk Telekom Prime İstanbul Coffee Festival’i içerisinde gerçekleşecek. Festivalde Feridun Düzağaç, Can Bonomo, Jabbar, Gökhan Türkmen, Burak Kut gibi tanınmış isimlerin yanı sıra toplam 32 konser düzenlenecek. Festival biletleri ‘www.dsmbilet.com’da satışta.

Haberin Devamı

‘Barok Ev’ KRANK’ta

KRANK Art Gallery, 20 Kasım’a kadar, Zeynep Beler, Damla Yalçın, Güçlü Öztekin, Sinan Logie ve Güneş Terkol’un eserlerinin yer aldığı ‘Barok Ev’ isimli karma sergiye ev sahipliği yapıyor. Sanatçılar sergide eserleriyle mekanların birbirlerinin içinden akış ve dönüşünü, iç içe geçişlerini araştırıyor.

Ezgi Aktan'dan mini albüm: Denize Çıkan

Ezgi Aktan, yine bizden şarkılarıyla karşımızda! İki albüm ve birbirinden özenli, zamansız birçok tekliyle 2016 yılından beri singer-songwriter akımının önemli temsilcilerinden biri olarak hayatımızda yer etti. ‘Denize Çıkan’ isimli EP’isini yayınladı. Dört şarkıdan oluşan EP’de sözü-müziği kendisine ait olan üç şarkının yanında değerli müzik grubu Mavi Işıklar’ın 1968’de çıkardığı ‘İyi Düşün Taşın’ şarkısının çok eğlenceli bir versiyonu da mevcut.

İstanbul Havalimanı ve İGART ile sanat keyfi

İstanbul Havalimanı, kültür ve sanata dair tüm çalışmaları İGART çatısı altında topluyor. İstanbul’un kültür ve sanatla harmanlanmış kimliğini ve Anadolu coğrafyasının kültürel hafızasını dünyayla buluşturacak olan İGART kapsamında sanatçılara, sergi, atölye çalışması, canlı müzik performansı olmak üzere yeteneklerini İstanbul Havalimanı’nda sergileme imkanı sunuluyor. İGART çatısı altındaki ilk çalışmada havalimanının metro çıkış alanındaki ‘Viyadük Altı’ yarışmaya açılıyor. Büyük ödül, bugüne kadar bir sanat projesinde verilen en büyük ödüllerden biri olacak. Tam 1 Milyon TL! ‘http://igart.projects-tr.com’ adresinden detaylı bilgi alınabilir.

Haberin Devamı

Çukurova Rock Festivali’nde müzik ziyafeti

Milyon Yapım tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Çukurova Rock Festivali’nde dört gün boyunca ünlü sanatçılar müzikseverlerle buluşacak. 14-15-16-17 Ekim tarihlerinde yapılacak festivalde, Mazhar Fuat Özkan, Athena, Duman, Selda Bağcan, Manga, Cem Adrian, Moğollar’ın da aralarında olduğu 20 sanatçı sahne alacak. Adana’da Bacardi Birbiçer Tesisleri’nde yapılacak açık hava festivalinin programına ve tüm bilgilere ‘www.milyonfest.com’ adresinden ulaşabilirsiniz.

HAFTANIN FİLMLERİ

Siz ‘Bunu Bi Düşünün’

Yönetmenliğini Onur Ünlü’nün yaptığı, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’ne özel ve hayvan sahipliği üzerine yapılmış çok özel proje ‘Bunu Bi Düşünün’, Blu TV’de yayında! Ahmet Mümtaz Taylan, Şebnem Bozoklu, Ahmet Rıfat Şungar, Pınar Deniz, Kubilay Aka gibi oyuncuların rol aldığı mini dizi evcil hayvanlarımızla yaşam boyu birlikte olmak üzere yola çıkarken sahip olmamız gereken sorumlulukların altını çizmeyi ve hayvan terk edilmelerinin önüne geçmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Kurye / The Courier, Ironbark

Usta oyuncu Benedict Cumberbatch’in başrolünde yer aldığı film, sıradan bir hayatı olan iş insanı Greville Wynne'nin bir anda kendisini Soğuk Savaş döneminin en önemli parçalarından olan Küba Füze Krizi'nin ortasında bulmasını ve bir ajana dönüşmesini anlatıyor.

Milyonda Bir

Bestemsu Özdemir, Melih Selçuk, Suzan Aksoy ve Ali Erkazan’lı kadrosuyla haftanın yerli yapımlarından olan ‘Milyonda Bir’ romantik bir aşk hikayesini perdeye taşıyor. Film, şehir hayatını bırakıp yollara düşen bir kadın ile antika arabasıyla uzun yola çıkmış bir adamın hayatlarının kesişmesiyle gelişen olayları konu ediniyor.

HAFTANIN KİTAPLARI

Nazlıkul beslenmeyi anlatıyor

Dr. Hüseyin Nazlıkul’un yeni kitabı ‘Antienflamatuar Beslenme Rehberi’ çıktı. Nazlıkul, beslenme konusunda yapılan hatalara dikkat çekmenin yanı sıra bütüncül beslenmeyi ve bağışıklık sistemini nasıl güçlendireceğimizi de anlatıyor. Kitap, Destek Yayınları etiketiyle raflarda yerini aldı.

Suat Derviş’in ‘Şoför Mustafa’sı raflarda

1921’de ilk romanı ‘Kara Kitap’la okurlarıyla buluşan ve sonrasında sinemaya da uyarlanan ‘Fosforlu Cevriye’ ile dikkatleri üzerine çeken yazar, gazeteci ve kadın hakları savunucusu Suat Derviş’in (1903-1972) ‘Şoför Mustafa’ kitabı raflarda… Yayıma hazırlayan Serdar Soydan’ın, Suat Derviş’in kariyeri boyunca tekrar tekrar ele aldığı konuları, benzer karakterleri irdelediği ‘Birbirinden Doğan Kadınlar ve Romanlar’ başlıklı yazısıyla sunduğu 176 sayfalık roman, İthaki Türkçenin ‘Suat Derviş Serisi’nin 20. kitabı...

Hüzünlü, huzursuz edici ve uçarı

Mustafa Çevikdoğan’ın ‘Geçecek Zaman’ kitabı okurun gözü önünde huzursuz dünyalar kuruyor. Şifreli bulmacalar, bir ormanın derinliklerinde kurulmuş gizli bir yazarlar köyü, komşu daireye dadanmış bir orman cini... Bildiğimiz dünyaya daha çok benzeyen öykülerde bile huzursuzluğun içevurumunu izlemek mümkün. Çevikdoğan'ın kahramanları, geçeceğini bilseler de tutsağı oldukları bu zamanın içinde nasıl var olmaları gerektiğini bulmaya çalışıyor. Kitap, Can Yayınları’ndan çıktı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder