Gözde Hatunoğlu REDD aylar sonra sahnede!
HABERİ PAYLAŞ

REDD aylar sonra sahnede!

Alternatif müziğin en önemli gruplarından Redd, pandemi nedeniyle dört ay boyunca uzak kaldıkları sahneye özel bir konserle geri dönüyor. IF Performance Hall- Beşiktaş sahnesinde çalacak olan grup, dinleyicilerine çevrimiçi olarak ulaşacak. 7 Temmuz saat 22.00’da, sadece myopenstage.com adresinden canlı olarak yayınlanacak bu özel konserin biletleri Biletix’te.

REDD aylar sonra sahnede

GALİP AKSULAR’dan afiş desteği

Pandemi döneminde sanat dünyasının her kolunun maddi ve manevi yara aldığını söyleyen Galip Aksular kısa film ve sanat filmi çeken yönetmenlere afiş tasarımları konusunda destek oluyor. Mükemmel bir afişin konu ve dokuyla birlikte anlam kazandığına vurgu yapan Aksular, bugüne kadar birçok film ve tiyatro oyunu için afişler tasarladı. www. galipaksular.com adresini ziyaret edebilir ve projelerinizi Galip Aksular’la birlikte değerlendirebilirsiniz.

Haberin Devamı

ARTER, sanatın birleştirici gücüne güç katıyor

Arter’in çevrimiçi rehberli turları, temmuz ayı boyunca her Cuma 18:30’da ücretsiz olarak düzenlenmeye devam edecek. Sanat etrafında buluşmanın birleştirici gücüne odaklanan turlar, belirli temalar etrafında oluşturulan farklı eser seçkilerini rehber eşliğinde sunuyor. Çevrimiçi rehberli turlara katılmak için turlar@arter.org.tr adresine mail atarak kayıt yaptırabilirsiniz.

İSTANBUL MODERN’in koleksiyon sergisini yeniden keşfedin

İstanbul Modern, Beyoğlu’ndaki geçici mekanında yeni koleksiyon sergisini izleyiciyle buluşturdu. Sergide, 1950 sonrası Türkiye sanat ortamındaki soyut ve figüratif resmin gelişimi ile doğa ve çevre üzerinden şekillenen çağdaş sanat yapıtları bir araya geliyor. İlk kez izleyiciyle buluşacak yapıtların da yer aldığı sergide farklı kuşaklardan 30 sanatçının 40 yapıtı sergileniyor. Sergide yapıtı bulunan sanatçılar arasında Kuzgun Acar, Haluk Akakçe, Tomur Atagök, Mehmet Güleryüz ve Balkan Naci gibi isimler var.

RAHMİ M. KOÇ MÜZESİ yeniden ziyarete açıldı

Covid-19 önlemleri kapsamında geçici olarak faaliyetine ara veren Rahmi M. Koç Müzesi, kapılarını yeniden açtı. İstanbul’un tarihi güzellikleriyle iç içe Haliç kıyısındaki Rahmi M. Koç Müzesi, Türkiye’nin ilk ve tek sanayi müzesi. Müzede, 1898 model Malden Buharlı otomobilden 1963 model ilk Anadol’a kadar 14 binin üzerinde obje var.

Haberin Devamı

Buharlı gemi makinesi modelleri, Sultan Abdülaziz’in Saltanat Vagonu, transit teleskop, Thomas Edison telgrafının patentlenmiş orijinal modeli de görülecekler arasında yer alıyor. Farklı dönemlerden farklı objelerle endüstri tarihine ayna tutan müze, 7’den 70’e her yaş grubundan misafirlere hitap ediyor.

Pera Film’den ONUR HAFTASI’na özel film gösterimi

Pera Müzesi Film Programları, Onur Haftası’nı ‘Çikolata Bebekler’ filminin çevrimiçi gösterimiyle kutluyor. Stephen Winter’ın yönetmenliğini yaptığı film göz alıcı, capcanlı bir siyasi hiciv. ‘Çikolata Bebekler’, 26 Temmuz’a kadar Pera Müzesi’nin web sitesi üzerinden izlenebilir.

Gelmiş geçmiş en iyi İSTANBUL BİENALİ filmleri çevrimiçi gösterimde

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Bienali, daha önce İstanbul Bienali’ne katılan sanatçılarla işbirliği yaparak her hafta iki sanatçının filmini, yedi günlüğüne ücretsiz olarak dijital erişime açmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

REDD aylar sonra sahnede

Her cuma iki yeni sanatçının filmlerinin yayımlandığı seçkide 10 Temmuz’da ‘Benimle Yürü’ ve ‘Halter Kaldırmak’, 17 Temmuz’da ‘Seninle ilgili kafamı en çok kurcalayan şeylerden biri hâlâ öldürülmemiş olman’ ve ‘Doğa Yürüyüşçüleri’, 24 Temmuz’da ‘Atom Ruhu’ ve ‘Ağıt: Dağ Hayaleti’ filmleri izlenebilir. Filmler, İstanbul Bienali’nin web sitesinde ve İKSV Vimeo hesabında.

İKSV, yapımcılığını İstanbul Tiyatro Festivali’nin üstlendiği 2004 tarihli, yönetmen Hüseyin Karabey imzalı ‘Pina Bausch’la Bir Nefes’ belgeselini de erişime açıyor. Ünlü Alman dansçı ve koreograf Pina Bausch’a dair bu nefis belgeseli İKSV’nin YouTube kanalı üzerinden ücretsiz olarak izleyebilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder