Gözde Hatunoğlu Salvador Dalí parmaklarınızın ucunda
HABERİ PAYLAŞ

Salvador Dalí parmaklarınızın ucunda

Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), ziyarete kapalı olduğu bugünlerde geçmiş sergilerinden oluşan kapsamlı seçkileri çevrimiçi ortama taşımaya devam ediyor. Müze, 2008-2009 yılları arasında 4 aydan uzun süre sergilenen ‘İstanbul’da Bir Sürrealist: Salvador Dalí’ sergisini sanatseverlerle paylaşıyor. İspanya’da bulunan Gala-Salvador Dalí Vakfı koleksiyonuna ait eserlerle vakıf dışında gerçekleştirilen en büyük geçici sergi olma özelliğine sahip bu sergide, sanatçının yağlıboya tabloları, çizimleri ve grafikleri bulunuyor.

Haberin Devamı

İşte bu haftanın yeni şarkıları

Uzun yıllar sevilen rock grubu Kargo’nun solistliğini yapan Koray Candemir, yoluna bir süredir solo çalışmalarıyla devam ediyordu. Candemir, uzun süren sessizliğini yeni albümünün ilk teklisi ‘İhtimaller’ ile bozdu. ‘İhtimaller’, bugün dinleyiciyle buluştu.

Designed’ ve ‘World Horizon’ gibi şarkılarla ünü Türkiye’yi aşan, alternatif müziğin son yıllardaki en sevilen seslerinden olan ‘The Away Days’ de yeni teklisiyle karşımızda! Hayatın alınganlığını ve doğanın insana verdiği teselliyi konu alan ‘Sadness Will Last Forever’ adlı şarkıyı tüm dijital platformlardan dinleyebilirsiniz.

Ahmet Portakal&Ece Barak’ın yeni şarkısı ‘On Guard’ın, 70’ler, 80’ler ve 90’ları buluşturan eğlenceli bir sound’u ve içinizi açacak çok tatlı bir de videosu var.

Red Bull Warm Up başvurusu için son 6 gün

Yeni nesil sanatçıları destekleyen Red Bull Warm Up, 7 yıldır müziğe ilgili ve özgün müzik üreten herkese şans tanıyor. Bu zamana kadar Yüzyüzeyken Konuşuruz, Nilipek., Bubituzak, Nova Norda gibi birçok ismin yer aldığı proje, bu yıl ilk kez sadece online olarak başvuruya açıldı.

Katılımcıların kendi bestelerini maksimum dört dakikalık video ile sergileyecekleri başvurular 3 Haziran 2020 tarihine kadar RedBull.com/ Warmup adresi üzerinden yapılabilir. Oylamanın ardından seçilen bir müzisyen ya da grup, kendi video klibine kavuşacak ve tam donanımlı müzik stüdyosunda kayıt yapma şansı yakalayacak.

Institut Français'ten yeni etkinlik

Mart ayından bu yana kültür etkinliklerini çevrimiçi olarak sürdüren Institut Français Türkiye, yeni edebiyat konferansı serisiyle kitapseverlere muhteşem bir hediye sunuyor. Bu çevrimiçi konferans serisi, ‘Salon Edebiyat’ başlığı altında ve yazar Yiğit Bener’in ev sahipliğinde düzenlenecek. 2-17 Haziran tarihleri arasında her salı Fransızca, her çarşamba Türkçe olarak yayınlanacak.

Haberin Devamı

Serra Yılmaz ile ‘Camus salgın kıskacında’, Jean-Marie Laclavetine ile ‘Edebiyat eve kapanmanın yalnızlığına derman olabilir mi?’, Doç. Lale Özcan ile ‘Hekimliğinden vazgeçemeyen yazar: Louis Ferdinand Céline’ başlıklı sohbetlere katılmak için www.ifturquie.org adresinden kayıt yaptırmanız yeterli.

Pera Müzesi'yle geçmişe yolculuk

Bizans tarihçisi Koray Durak, Pera Müzesi’nin YouTube kanalında yayınlanacak söyleşide, hayali karakter Konstantin Bey rehberliğinde dinleyicileri Konstantinopolis sokaklarında bir tarih yolculuğuna çıkaracak. Bizans’ın gündelik seyrini aktaran bu tarihi yolculuk hem öğretici hem de eğlenceli bir deneyim sunuyor.

Haftanın önerisi: 'Ayrılsak da Beraberiz'

Netflix’in geçen hafta gösterime soktuğu komedimacera filmi ‘The Lovebirds’, yaşadığımız sıkıntılı günlere ilaç gibi gelecek. Keyifli, izlendikten sonra çabucak unutulacak ama bolca kahkaha vaat eden hoş bir film. Issa Rae ve Kumail Nanjiani’nin başrollerini paylaştığı filmin yönetmen koltuğunda Michael Showalter oturuyor.

Haberin Devamı

Jibran ve Leilani, New Orleans’ta yaşayan bir çift ve onlarla birbirleriyle geçirdikleri ilk gecenin sabahında, romantik anlar yaşarken tanışıyoruz. Film, Jibran ve Leilani’nin ilişkisini 4 yıl ileri sararak bugüne getiriyor. Bugüne geldiğimizde onları, aşkları tükenmiş ve sürekli kavga eder halde buluyoruz. Tam ayrılık kararı vermişlerken başlarına olmayacak bir iş geliyor ve bir cinayete tanık oluyorlar.

The Lovebirds’ün bu olaydan sonraki kısmı ise dur durak bilmeyen oldukça eğlenceli maceralarla dolu. Polisin onlara inanmayacağını düşünen çiftimiz, katilin peşine düşüp aklanma telaşına düşüyorlar. Cinayet çözmek konusunda hiçbir fikirleri olmadığı gibi sürekli didişip durduklarından ortaya çıkan sonuç çokça sakarlık ve kahkaha içeriyor.

Sanatsal beklentiler taşımadan, eğlenceli vakit geçirmek için izlendiğinde tatmin edici hale gelen filmin, başkarakterleri arasındaki ilişkinin dinamiği ekrana şahane yansıyor. Stanley Kubrick’in başyapıtı ‘Eyes Wide Shut’/‘Gözleri Tamamen Kapalı’ filmine yapılan gönderme sahnelerine de dikkat!

‘Bazı Yangınlar Sönmez'

2010 yılından çıkıp gelen bu filmi henüz izlemeyenler ya da bir kez daha izlemek isteyenler için hatırlatmak istedim. MUBI’de gösterimde olan ‘İçimdeki Yangın’/‘Incendies’, izleyeni allak bullak eden, uzun süre zihinden silinmeyen harika bir film.

Denis Villeneuve’ün ‘Arrival’, ‘Sicario’ ve ‘Prisoners’tan önce çektiği ve uluslararası üne kavuştuğu film olarak kabul edilen ‘İçimdeki Yangın’, Wajdi Mouawad’ın bol ödüllü tiyatro oyunundan uyarlanmış ve ‘En İyi Yabancı Dilde Film’ dalında Oscar adayı olmuştu. İkiz kardeşler Jeanne ve Simon, annelerinin ölmeden önce bıraktığı mektuptaki son arzusunu yerine getirmeye çalışırlar.

Bu arzu onları ailelerinin geçmişine doğru zorlu bir yolculuğa çıkarır. İki kardeş, Lübnan’a ve Orta Doğu’daki bitmeyen iç savaşa sürüklenir. Bu yolculuğun sonunda büyük yıkımlarla ve varlıklarının ardında yatan inanılmaz trajediyle karşılaşırlar.

Şok edici finaliyle sinema tarihinin unutulmazları arasına giren ‘İçimdeki Yangın’, incelikli senaryosu, muhteşem sinematografisi, yakın tarihe bakışı ve içinize işleyecek müzikleriyle muazzam bir sinema deneyimi sunuyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder