Gözde Hatunoğlu Şehrin ortasında ‘Terasta tarım'
HABERİ PAYLAŞ

Şehrin ortasında ‘Terasta tarım'

Doğadan ilham alan ve şehrin ortasında bile sürdürülebilir tarımın mümkün olduğunu gösteren Akmerkez, hayata geçirdiği ‘Terasta Tarım’ projesi ile 2017’den bu yana misafirlerine kendi meyve ve sebzelerini yetiştirmeleri için gerek duyacakları tüm bilgi ve tecrübeyi sunmaya devam ediyor. ‘Ek Biç Ye İç’ işbirliğiyle gerçekleştirilen projeye katılmak isteyen herkes çarşamba günleri saat 16:00’dan sonra Akmerkez Üçgen Teras’a davetli.

Şehrin ortasında ‘Terasta tarım

PERA MÜZESİ’nden yeni sergi

Pera Müzesi, pandemi nedeniyle verdiği aradan sonra küratörlüğünü Artan Shabani’nin üstlendiği ‘Bir Rüyanın İnşası: Arnavutluk Sanatında Toplumcu Gerçekçilik’ adlı yeni sergisiyle geri dönüyor. Arnavutluk’un önde gelen sanatçılarının eserlerinden geniş bir seçkiyle sunulan sergi 15 Kasım’a kadar gezilebilecek.

Haberin Devamı

YILDIZLAR ALTINDA SİNEMA KEYFİ

Covid-19 nedeniyle sosyal mesafeye uygun bir şekilde İstanbul Açıkhava Gösteri Merkezi- Yenikapı’da düzenlenen film gösterimleri ‘Tik Tak’la Park Et Seyret’ devam ediyor. 12 Temmuz Pazar günü ‘Organize İşler: Sazan Sarmalı’ filmini, aracınızla gittiğiniz etkinlik alanında, sosyal mesafeye uygun bir şekilde keyifle izleyebilirsiniz. Kerki Solfej’in düzenlediği etkinlik, hafta içi film gösterimleri, hafta sonu ise konserlerle devam edecek.

Karşınızda haftanın yeni şarkıları!

Türkçe rap müziğin en başarılı isimlerinden Anıl Piyancı, yeni teklisi ‘Aklımı Kaçırdım’ı Universal Müzik Türkiye etiketiyle dinleyicilerine sundu. Animasyon klibiyle de dikkat çeken ‘Aklımı Kaçırdım’, enerjik melodisi ve sözleriyle özellikle yaz aylarında adından hayli söz ettirecek.

Hande Yener’in, kariyerinin 20. yılına özel olarak hazırladığı albümünün ilk teklisi ‘Bela’ yayınlandı. Türk pop müziğinin kraliçesi Hande Yener, çalışmaları devam eden bu özel albümünün çıkış tarihini sır gibi saklıyor.

Türkçe rap müziğin sevilen isimlerinden Sefo, yeni teklisi ‘Nerdeyim?’ ile dinleyicilerle buluşuyor. Sefo; trap beatleri, reggaeton altyapısı ve sözleriyle dikkat çekiyor. ‘Nerdeyim?’ Sony Music Türkiye etiketiyle tüm dijital platformlarda yayında.

Haberin Devamı

Şehrin ortasında ‘Terasta tarım

ULUSAL FİLM YARIŞMALARI BAŞLADI!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Film Festivali, Ulusal Yarışma ve Ulusal Kısa Film Yarışması’nı 17-28 Temmuz tarihlerinde gerçekleştiriyor. Gösterimleri, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi işbirliğiyle yapılacak yarışmalarda, 11 uzun metrajlı film ve 12 kısa film yer alacak. SSM’de kurulacak açık hava sinemasında her gece 21:00’de bir uzun bir kısa metrajlı film gösterilecek.

Yarışmalarda yer alan filmler, aynı tarihlerde festivalin çevrimiçi gösterim sitesi filmonline.iksv.org’da gösterime açılacak. Çevrimiçi gösterimlerin biletleri aynı site üzerinden 10 Temmuz Cuma 10:30’da satışa açılıyor. Sakıp Sabancı Müzesi (SMM) Biletleri ise Biletix’te (www.biletix.com) satışta olacak ve basılı bilet uygulaması olmayacak. 39. İstanbul Film Festivali’nin diğer gösterimleri ise 9-20 Ekim arasında Filmekimi ile birlikte gerçekleştirilecek.

HAFTANIN KİTAPLARI

Yaz sıcağında içinizi serinletecek bir roman okumaya ne dersiniz? Ferzan Özpetek’in Can Yayınları’ndan çıkan romanı ‘Bir Nefes Gibi’ raflarda! Ferzan Özpetek, okurlarını Roma ile İstanbul, şimdi ile geçmiş arasında yazgıların hükmettiği gizemli bir yolculuğa çıkarıyor. VakıfBank Kültür Yayınları’nın yayımladığı ‘Büyük Besteciler’, adını müzik tarihine altın harflerle yazdıran bestecileri sıralıyor.

Haberin Devamı

Kitapta; Mozart, Haydn, Wagner, Çaykovski, Beethoven ve Chopin gibi onlarca sanatçı görselleriyle birlikte yer alıyor. ‘Büyük Besteciler’, Pulitzer ödüllü müzik eleştirmeni Harold C. Schonberg’in imzasını taşıyor. James Joyce kitaplarının ve daha pek çok kitabın çevirmeni, ‘Aynalı’, ‘Kapalı Çarşı’ ve ‘Anarşık’ romanlarının yazarı Fuat Sevimay’ın dördüncü romanı ‘Benden’iz James Joyce’, İthaki Yayınları’ndan çıktı. “James Joyce ve çevirmeni İstanbul’da buluşursa ne olur?” diye merak ediyorsanız kaçırmayın!

Değişen iklimler, değişen hayatlar

Sabancı Vakfı’nın toplumsal sorunlara sanat aracılığıyla dikkat çekmek için düzenlediği Kısa Film Yarışması’nın 2020 yılı başvuruları başladı. Bu yılki tema ‘Değişen İklimler, Değişen Hayatlar’ olacak. Yarışmanın sloganı ise ‘İklim Değişikliğini Kim Çekiyor?’ olarak belirlendi.

Sanatın yaratıcı bakışı ve dönüştürücü gücü ile iklim değişikliği sorununa dikkat çekmek isteyen herkes, beş dakikayı geçmeyen kısa filmlerini www.kisafilmuzunetki.org adresine göndererek 20 Kasım’a kadar başvurabilir. Yarışmanın birincisine 20 bin TL, ikincisine 15 bin TL, üçüncüsüne 10 bin TL ödül verilecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder