Gözde Hatunoğlu Şenay Lambaoğlu ’ndan iki konser
HABERİ PAYLAŞ

Şenay Lambaoğlu ’ndan iki konser

Söz yazarı, besteci ve yorumcu Şenay Lambaoğlu, pandemi nedeniyle ara verdiği performanslarına yeniden başlıyor. Sanatçı, 30 Ağustos akşamı Beykoz Kundura Fabrikası’nda ‘Bir Yaz Gecesi Sahnesi’ konser serisi kapsamında sahneye çıkacak. 1 Eylül akşamı 4. Bodrum Caz Festivali kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası eşliğinde Bodrum Kalesi’nde şarkılarını seslendirecek. Uzun bir aradan sonra vereceği konserler için heyecanlı olduğunu dile getiren Şenay Lambaoğlu, kendine özgü tarzı, güçlü vokali ve sahne performansıyla dinleyicilere rüya gibi bir akşam yaşatacak.

Haberin Devamı

Şenay Lambaoğlu ’ndan iki konser

Burning Man’de Türk DJ sahnede

Bu yıl ilk kez VR (sanal gerçeklik) ortamında çevrimiçi olarak 30 Ağustos- 6 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Burning Man Festivali’nde Londra merkezli Türk DJ Thousand Fingers da sahnede olacak. Müzik alanında akademik geçmişe sahip, yapımcı Hakan Özkan’ın projesi olan Thousand Fingers, besteleriyle ve çaldığı setlerle bir müzikal hikaye anlatıcısı olarak kabul ediliyor.

İngiltere ve Avrupa’nın önemli kulüplerinde sahne alan DJ; Bob Sinclar, Fritz Kalkbrenner, Jackmaster gibi isimlerle de aynı sahneyi paylaştı. Etkinliğe AlterspaceVR platformundan erişim sağladıktan sonra HTC Vive, Oculus Rift, Go and Quest, Samsung GearVR ile ya da PC kullanarak da katılınabilir. Ücretsiz bilet rezervasyonu yapmadan önce AltspaceVR’a kaydolunması ve belirlenen kullanıcı adı ile Eventbride üzerinden bilet alınması gerekiyor.

‘Alexis Gritchenko İstanbul Yılları’ sergisi devam ediyor

Pandemi nedeniyle geçici olarak ziyarete kapatılan Beyoğlu’ndaki sanat galerisi Meşher, gerekli sağlık tedbirlerini alarak, 1 Eylül itibarıyla kapılarını yeniden açıyor. Meşher’in ikinci sergisi ‘Alexis Gritchenko-İstanbul Yılları’, Ukraynalı sanatçının 1919-1921 yılları arasında yaşadığı İstanbul’u konu alıyor. 1 Eylül’de sanatseverlerle buluşacak sergi, 1 Kasım 2020’ye kadar görülebilir.

Cefi’den ‘Olmasa Mektubun’ yorumu

Müzisyen Cefi, kariyerinin ilk solo albümü ‘Best Of Taverna’nın ilk çalışması ‘Olmasa Mektubun’ dinleyiciyle buluşturdu. Klarnet virtüözü Vassilis Saleas’ın klarnetiyle eşlik ettiği şarkı, Sony Music Türkiye etiketiyle yayınlandı. Murathan Mungan’ın şiirinden uyarlanan ‘Olmasa Mektubun’ şarkısının bestesi, Manos Louzos imzası taşıyor. Cefi’nin, Vassilis Saleas ile yaptığı düetin Türkçe yayınının yanı sıra Yunanca versiyonu da dijital platformlarda.

Haberin Devamı

Can Kazaz’dan yaza veda!

Can Kazaz’a müzisyen Efe Demiral’ın gitarıyla eşlik ettiği yeni şarkısı ‘Yaz Bitince’, klibiyle birlikte Universal Müzik Türkiye etiketiyle dinleyiciyle buluştu. Can Kazaz, ‘Kızılgerdan’ adını taşıyan albümünün ilk iki şarkısı ‘Sabahlar’ ve ‘Bir Delinin Kaç Cehennemi Olmalı?’nın ardından yaz aylarına ‘Yaz Bitince’yle veda ediyor.

Yenilenebilir festival açılışını yaptı

İlk defa yenilenebilir enerjiyle gerçekleşen, Hollanda Kraliyet Başkonsolosluğu Kültür Başmüşaviri Ipek van Dijk ve Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali ekibi ile birlikte tasarlanan Yeşil Perde Açıkhava Film gösterimleri, 27 Ağustos-17 Eylül tarihleri arasında izleyicilerle buluşacak.

Haberin Devamı

Filmler, Bodrum Gümüşlük Festival Merkezi ve Suda Perde’de gösterilecek. ‘Gümüşlük, Müzisyenler ve Kadın’ temalı sergi programında, 29 Ağustos-12 Eylül tarihlerinde geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden radyo programcısı ve Açık Radyo’nun yayın sorumlusu Jak Kohen anısına ‘Müzisyenler’ fotoğraf sergisi ve 13-27 Eylül tarihleri arasında Yiğit Uygur’un ‘Kadın’ fotoğraf sergisi festival mekanlarından olan ‘Kumda’ yer alacak.

Ankara’da festival heyecanı başlıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle ve Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen 31. Ankara Uluslararası Film Festivali, 3 Eylül’de Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda başlıyor. 13 ülke ve 59 yönetmenden toplamda 56 filmin gösterileceği festival, CER Modern’de gerçekleşecek açılış töreni ile başlayacak. Gecede Şerif Sezer, Tamer Levent ve Başka Sinema’ya onur ödülleri verilirken, 10 Eylül’de yapılacak kapanış ve ödül töreninde ise Ulusal Yarışmalar’ın kazananları belli olacak. Detaylar filmfestankara.org.tr’de, biletler biletinial.com’da.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder