Gözde Hatunoğlu Seni çok özledik Barış ağabey
HABERİ PAYLAŞ

Seni çok özledik Barış ağabey

Kadıköy Barış Manço’yu hiç unutmadı. Barış Manço’nun Moda’daki evi 1 Şubat Cuma günü saat 00.00’a kadar ziyaretçileri için açık olacak. Aynı gün saat 20.00’de, Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek özel gecede Aydilge konser verecek.

Gecede Manço’nun ailesi, dostları, sevenleri bir araya gelecek ve onun şarkılarını söyleyecek. Onunla büyüyenler hasret gidersin, onsuz doğanlar da tanısın diye.

Ödüllü karikatürler sergiye geliyor

35. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda ödül alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürler bu kez de sergi yoluyla ayağımıza geliyor.

Haberin Devamı

Nişantaşı Galeri Işık’ta 29 Ocak’ta başlayacak ve 9 Şubat’a kadar görülebilecek sergide uluslararası ödüllerin sahibi olmuş bu karikatürler, günümüz dünyasının en sert gerçeklerini çizgilere dökerek bir insanlık portresi çıkarıyor karşımıza.

TİYATRO PERA’DA

Grand Pera Emek Sahnesi Şubat ayında iki çılgın komediye ev sahipliği yapacak. 8 Şubat Cuma saat 20.00’da, bir grup kadın arkadaşın erkekleri çekiştirirken seyirciyi kahkahaya doyuracağı ‘Kadın Kafası’, 22 Şubat Cuma yine aynı saatte birlikte yaşamaya başlayan bir çiftin arapşaçına dönen ilişkilerini anlatan ‘Baş Belaları’ oyunu izlenebilir.

GALATA RUM OKULU ‘EVRENDE DÖNÜŞÜM’E TANIK OLUYOR

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından gerçekleştirilen 37. DYO Sanat Ödülleri yarışmasında ödül alan eserler 10 Şubat 2019’a kadar İstanbul Galata Rum Okulu’nda sergilenecek. Teması ‘Evrende Dönüşüm’ olan bu 37. yarışmaya katılan ve sergilenen eserler hayli çarpıcı.

‘FERDA’ DOKUNAKLI HİKÂYESiYLE RAFLARDA YERiNi ALDI

Televizyon ekranlarından ve tiyatro sahnesinden tanıdığımız, büyük küçük herkesin çok sevdiği oyuncu Ebru Cündübeyoğlu ilk romanı ‘Ferda’nın raflara çıkmasının heyecanını yaşıyor. Kendisi de bir yazar olan Alzheimer hastası Ferda’nın öyküsünü yine Ferda’nın iç sesiyle anlatan roman Hep Kitap etiketiyle okuyucusuna kavuştu.

SERİYE AŞK DOLU FİNAL

‘EJDERHANI NASIL EĞİTİRSİN: GİZLİ DÜNYA’

2010 yılında tanıştığımız bu güzel animasyon serisi, üçüncü filmiyle final yapıyor. Okyanusun ortasında, dik yamaçlarla çevrili, zorlu bir coğrafyaya sahip Viking köyünde yaşayan insanlar ejderhalarıyla son kez karşımıza çıkıyor.

Haberin Devamı

Ejderhaların düşman olarak görüldüğü bu çizgi film dünyasında bir ejderhayı eğiterek en yakın arkadaşı yapan ‘Hıçkıdık’ adlı Viking genci var. Bu son filmde ejderha arkadaşı Dişsiz’in kendine bir dişi bularak aşık olmasına ve yuvadan uçup gitmesine tanık oluyor.

Ejderhalar, onları avlamaya devam eden insanlar yüzünden çok sevdikleri köylerini bırakıp yeni diyarlara yollanıyorlar. Artık yetişkin bir adam olan ve köyün şefi unvanını iyice benimseyen Hıçkıdık, bu zorlu görevi yüzünden hayli güç zamanlar geçiriyor.

Ancak yardımına her zamanki gibi sevgilisi Astrid yetişiyor. Dostluk, dayanışma, hayvan sevgisi, kadının toplumdaki yüksek mevkisi gibi çok önemli temalara sahip bu sevimli animasyon, çocuklar kadar yetişkinlere de hitap ediyor.

Özellikle Dişsiz ve bu filmde tanıdığımız dişi ejderha arasındaki aşkın yansıtıldığı sahneler bir romantik komediyle yarışacak kadar duygusal. Ejderhaların birbirine kur yaptığı ‘çiftleşme dansı’ sahnesindeyse kahkahalara boğulmak garanti!

Haberin Devamı

VİZYONDAN SEÇMECE

KEFERNAHUM/ CAPHARNAÜM

Yönetmen: Nadine Labaki

Oyuncular: Zain Al Rafeea, Yordanos Shiferaw

ASLI GİBİDİR

Yönetmen: Ali Yorgancıoğlu

Oyuncular: Aslı İnandık, Toygan Avanoğlu

Sıradaki haber yükleniyor...
holder