Gözde Hatunoğlu ‘Sinemanın Hayat Bilgisi’
HABERİ PAYLAŞ

‘Sinemanın Hayat Bilgisi’

Akbank Sanat ve Psikesinema&Psikeart iş birliğiyle düzenlenen Sinema&Psikiyatri Seminerleri, yeni sezonda ‘Sinemanın Hayat Bilgisi Dersleri’ başlığıyla devam ediyor. Koordinatörlüğünü Prof. Dr. M. Emin Önder’in yaptığı seminer dizisi Haziran 2022’ye kadar Akbank Sanat YouTube kanalında.

Sena Şener’den yeni şarkı

Sena Şener’in en yeni şarkısı ‘Çok Geç Kaldın’ Pasaj Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda yerini aldı. Önceki işlerinde olduğu gibi ‘Çok Geç Kaldın’ şarkısının sözü ve müziği Sena Şener’e ait.

‘Sinemanın Hayat Bilgisi’

Mavi ‘Odalardan’ sesleniyor

Mavi, yeni yılı yeni şarkısı ‘Odalardan’ ile karşıladı. Mavi’nin yazıp bestelediği ve TNK grubunun solisti Caner Karamukluoğlu tarafından düzenlenen şarkı, akustik ve gitar ağırlıklı olsa da taşıdığı elektronik öğeler onu indie/alternatif pop dünyasına yerleştiriyor.

Haberin Devamı

‘Sinemanın Hayat Bilgisi’

‘Babamın Şarkıları’ Zorlu PSM’de

Mercan Selçuk Dans Topluluğu (MSDT), ‘Babamın Şarkıları’ eseri ile sezonun dördüncü temsilini 18 Ocak’ta saat 20.30’da Zorlu PSM’de yapacak. Bale sanatçısı Mercan Selçuk, Timur Selçuk’un unutulmaz şarkılarını klasik bale ve modern dans sanatıyla yorumluyor. ‘Babamın Şarkıları’, Münir Nurettin Selçuk’tan bugüne, üç nesildir süren sanat yolculuğunun yansıması olarak sahnede olacak.

Arter’in rehberli turları sürüyor

Arter’in güncel sergiler etrafında şekillenen çevrimiçi rehberli turları 2022’de de devam ediyor. 10 ve 24 Ocak’ta saat 19.00’da düzenlenecek. Sınırlı sayıda katılımcıyla, ücretsiz gerçekleştirilen turlara katılmak için ‘turlar@arter.org.tr’ adresine e-posta göndererek kayıt yaptırmak yeterli.

HAFTANIN KİTAPLARI

Menekşe Gülben’den öyküler

Sanat gazetecisi Menekşe Gülben, ‘Yalnızlık Bakanlığı’ kitabında toplumsal bir sorun haline gelen yalnızlığın boyutlarını irdeliyor ve yeni bir harekete çağrı yapıyor; “Yalnızlık Bakanlığı kurulabilir mi?”

Toplumsal cinsiyet eşitliğine yeni rehber

Reklamverenler Derneği ve Reklamcılar Derneği liderliğinde yürütülen Küresel Unstereotype Alliance Türkiye platformu, pazarlama ve iletişim dünyasına, eşitlikçi bir kılavuz olan ‘Pazarlama İletişimi Oyun Kitabı’nı hazırladı. Kitap, reklamlarda daha gerçek ve ilerici karakterlere nasıl yer verilebileceğine dair şirket ve markalara rehber olacak.

Güçlü bir kadın karakter: Behbude

VakıfBank Kültür Yayınları, Meşrutiyet döneminin önde gelen kadın yazarlarından Emine Semiye’nin ‘Muallime’ adlı eserini okurla buluşturuyor. Dönemin çalkantılı siyasal ve toplumsal atmosferi, güçlü bir kadın karakter olan Behbude üzerinden aktarılıyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder