Gözde Hatunoğlu Soğuk havalarda izlenecek sıcacık filmler
HABERİ PAYLAŞ

Soğuk havalarda izlenecek sıcacık filmler

Hazır havalar soğumuş ve COVID-19 yüzünden evlerimize kapanmışken bu hafta sonu battaniyenin altına girip kendinizi akışa bırakabileceğiniz, içinizi ısıtan, bazısı hüzünlü, bazısı neşeli filmler izlemek ister misiniz? O halde bu öneriler tam size göre...

Stranger Than Fiction/Lütfen Beni Öldürme

Soğuk havalarda izlenecek sıcacık filmler

Sıradan ve sıkıcı bir hayatı olan Harold Crick, bir sabah uyandığında kendisini bir romanın başkahramanı olarak bulur. Ancak roman tam da o anda yani, gerçek zamanlı yazılmaktadır. Yetenekli oyuncu Will Ferrell’ı belki de ilk defa bu filmde ciddi ve dramatik bir rolde izliyoruz.

Haberin Devamı

Cold War/Soğuk Savaş

Soğuk havalarda izlenecek sıcacık filmler

Ida’ filmiyle ‘En İyi Yabancı Film’ Oscar Ödülü’nü kazanan yönetmen Pawel Pawlikowski’nin, Cannes Film Festivali’nden ‘En İyi Yönetmen’ ödülü ile ayrılan filmi ‘Soğuk Savaş’ta, Zula ve Wiktor, savaştan yeni çıkmış olan Polonya’da karşılaşır. Farklı geçmişlere ve karakterlere sahip olan çiftimiz aslında birbiriyle asla anlaşamayacak tiplerdir ama kader yollarını birbirine bağlamıştır. 50’li yılların Polonya, Berlin, Yugoslavya ve Paris’inin soğuk savaş atmosferini kendine fon edinen ‘Soğuk Savaş’; politik görüş, kişilik özellikleri ve kaderin cilveleriyle savrulan bir çiftin, imkansız zamanlarda geçen imkansız aşk hikayesini anlatıyor.

Private Life/Özel Yaşam

Soğuk havalarda izlenecek sıcacık filmler

40’lı yaşlarındaki bir çift, çocuk sahibi olmak ister ancak bu iş onları hem yorar hem de ilişkilerini yıpratır. Tam bu sıkıntılı süreçte ziyaretlerine gelen yeğenleri, onlara her şeye başka bir pencereden bakmayı öğretecek ve hayatlarını hiç beklemedikleri şekilde değiştirecektir. Bu tatlı Netflix filminde; Paul Giamatti, Kathryn Hahn harika performanslar sergiliyor.

The Kindergarten Teacher/Anaokulu Öğretmeni

Soğuk havalarda izlenecek sıcacık filmler

Lisa Spinelli, sanat dolu bir hayat yaşamak isteyen entelektüel bir anaokulu öğretmenidir. Geceleri şiir dersi alan Lisa, elinden gelenin fazlasını yapmasına rağmen vasatı aşamaz. Sınıfındaki beş yaşındaki öğrencilerinden biri olan Jimmy’nin bir şiir okuduğunu duyduğunda çok şaşırır. Çocuğun genç bir Mozart olduğuna kendini ikna eden Lisa, çocuğu takıntı haline getirir ve çocuğun yeteneğini beslemek için tehlikeli bir yola baş koyar. Bu tehlikeli yolda ilerlemeye kararlı olan öğretmen, imkansız bir hayalin peşinde, sahip olduğu her şeyi çarçur etmeye hazırdır. Öğretmen-öğrenci ilişkisine çok farklı bir yerden bakan bu sıra dışı film, Maggie Gyllenhaal’un inanılmaz performansıyla çok konuşuldu.

Haberin Devamı

Shoplifters/Arakçılar

Soğuk havalarda izlenecek sıcacık filmler

Hirokazu Koreeda’dan Cannes’da gösterildiği günden beri izleyen herkesin kalbini bir mum gibi eriten harika bir film… Tokyo’da Osamu Shibata ve karısı Nobuyo yoksullukla dolu bir hayat yaşamakta ve annelerinin emekli maaşıyla geçinmeye çalışmaktadır. Ufak tefek hırsızlıklarla ayakta kalmaya çalışan aileye, kötü bir sırrı taşımak zorunda kalan bir çocuk daha katılacaktır. İzleyince etkisinden kolay kolay kurtulamayacaksınız.

Dogman

Soğuk havalarda izlenecek sıcacık filmler

Nazik, sevgi dolu bir adam olan Marcello, köpek bakıcılığı yapmaktadır. Vaktinin çoğunu bakımını üstlendiği köpeklerle geçirir. Sakin, sıradan bir yaşam süren Marcello, hayatını değiştirecek bir adam ile tanışır. Bu adam sayesinde farklı bir dünyayla tanışan Marcello, şiddet dolu bir hayata sürüklenir. Usta yönetmen Matteo Garrone’nin ‘modern bir başyapıt’ olarak nitelendirilen son filmi ‘Dogman’, prömiyerini yaptığı Cannes Film Festivali’nde dakikalarca ayakta alkışlandı. Başrolündeki Marcello Fonte, insanın iliklerine işleyen performansıyla 2018 Cannes Film Festivali’nde ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü kazandı.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder