Gözde Hatunoğlu Sonbaharın tadını film izleyerek çıkarın
HABERİ PAYLAŞ

Sonbaharın tadını film izleyerek çıkarın

On Golden Pond / Altın Göl (1981)

Yönetmen: Mark Rydell

Oyuncular: Katharine Hepburn, Henry Fonda, Jane Fonda

Tür: Drama

Ülke: İngiltere, ABD

IMDB: 7.7

Hayatın sonbaharını anlatan, yaşlı bir çiftin ömürlerinin son demine ve kızlarıyla olan ilişkilerine pencere açan bu muhteşem filmde dev oyuncular, Katharine Hepburn ve Henry Fonda adeta döktürüyor. İki deneyimli aktöre de Oscar kazandırmış bu oyunculuk şölenini kelimelerle tarif etmek zor.

Dan in Real Life / Şamar Oğlanı (2007)

Yönetmen: Joan Chen

Oyuncular: Richard Gere, Winona Ryder, Elaine Stritch

Haberin Devamı

Tür: Dram, Romantik

Ülke: ABD

IMDB: 5.5

Steve Carell ve Juliette Binoche gibi bir arada görmeyi pek beklemeyeceğimiz iki oyuncuyu buluşturan bir romantik komedi. Bağımsız sinemaya daha yakın duran bu güzel film sonbahar döneminde geçen senaryosu sayesinde içinde olduğumuz mevsimi size sonuna kadar hissettirecek.

Scent of a Woman / Kadın Kokusu (1992)

Yönetmen: Martin Brest

Oyuncular: Al Pacino, Chris O’Donnell

Tür: Dram

Ülke: ABD

IMDB: 8.0

Dünyanın en karizmatik aktörlerinden olan Al Pacino’yu trençkotlara bürünmüş halde izliyoruz. Fonda yine New York sonbaharı var. Tatlı bir usta-çırak hikayesi ve elbette efsane tango sahnesiyle bu film, bir kez daha izlemeye değer.

Sonbahar (2008)

Yönetmen: Özcan Alper

Oyuncular: Onur Saylak, Megi Kobaladze, Raife Yenigül

Tür: Dram

Ülke: Türkiye, Almanya

IMDB: 7.8

Özcan Alper’in yönettiği ve başrolünü Onur Saylak’ın oynadığı bu muhteşem film, cezaevinde uzun yıllar kalan ve ölüm orucu eylemlerine katılan Yusuf’un, Karadeniz’in yaylalarındaki evine, annesine, geçmişine dönüşünü anlatıyor. ‘Sonbahar’ı izleyenler ne Yusuf’u ne ona ağıtlar yakan yaşlı annesini ne de hırçın Karadeniz’in muhteşemliğini unutabilir. Henüz izlemediyseniz şimdi tam zamanı!

Late Autumn / Geç Sonbahar (1960)

Yönetmen: Yasujirō Ozu

Oyuncular: Setsuko Hara, Yoko Tsukasa, Chishu Ryu

Tür: Dram

Ülke: Japonya

IMDB: 8.2

Uzak Doğu sinemasının efsane yönetmeni Yasujirō Ozu’nun bu güzel filmi, kızını evlendirmeye çalışan dul bir kadını ve ona yardım eden üç erkeği anlatıyor. Japonya’nın ilginç ama bir o kadar da etkileyici kültürü, doğası ve gelenekleriyle örülü bu film farklı dünyalara açılan bir pencere adeta.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder