Gözde Hatunoğlu Sonsuza dek tango
HABERİ PAYLAŞ

Sonsuza dek tango

49. İstanbul Müzik Festivali, 2 Eylül Perşembe, ‘Sonsuza Dek Tango: Piazzolla 100 Yaşında’ başlığıyla özel bir konsere ev sahipliği yapıyor. Maximum Uniq Açıkhava’da 20.00’de başlayacak konserde; Borusan Filarmoni Orkestrası, Şef Tabita Berglund yönetiminde akordeonun önemli temsilcilerinden Martynas Levickis’e eşlik edecek. Konser, müzik tarihine adını altın harflerle kazıyan Astor Piazzolla’ya adanacak. “Bir duygu, bir dans, bir ritim, bir yaşam biçimi” olarak tanımladığı tangoya senfonik bir yaklaşım geliştiren Piazzolla’nın 100. yaşı kutlanacak.

Haberin Devamı

Bade Nosa’dan ‘Greyfurt Ağacı’

Bade Nosa'nın ‘Greyfurt Ağacı’ isimli tekli çalışması Ada Müzik etiketiyle yayınlandı. Şarkının sözlerinde Bade Nosa’yla birlikte Eylem Ejder’in imzası var. Müzik ise Bade Nosa’ya ait. Kendine has tarzıyla dikkat çeken Bade Nosa, geçen ay da ‘Çiçek Gibi’ isimli şarkısını dinleyiciyle buluşturmuştu.

Sonsuza dek tango

Bodrum sanata doymuyor

The Ritz-Carlton Residences Bodrum, Türk çağdaş sanatını dünyaya tanıtan Gama Gallery iş birliğiyle Bodrum’da alanında öncü sanatçıların eserlerine yaz boyunca ev sahipliği yapıyor. The Ritz-Carlton Residences Bodrum’un farklı köşelerine ve villalara yaklaşık 50 eser konumlandırıldı. Sanat adası kurgusuyla düzenlenen etkinliğe Gama Gallery’nin kurucusu Şule Altıntaş’la birlikte Beste Alperat, Suzy Levy, Elif Özal Danışman, Cengiz Yatağan, Yiğit Dündar, Ramazan Tilki, Dinçer Güngörür gibi sanatçılar katılırken sergilenen eserler alıcı buldu.

‘Adını Sen Koy’ şimdi de İstanbul’da

Mine Sanat Galerisi Deneysel, BE Contemporary’de 15-30 Nisan tarihlerinde gerçekleşen ‘Adını Sen Koy’ sergisini İstanbul’a taşıyor. 12 Ağustos’ta açılan sergi, 4 Eylül’e kadar sürecek. Sergi, farklı nesillerden üç kadın sanatçıyı; Nancy Atakan, Ayça Ceylan ve Gül Ilgaz’ı kadın kimliğini sorgulayan video sanatı çalışmalarıyla bir araya getiriyor. ‘Adını Sen Koy’ sergisi, kadın kimliği hakkındaki tanımlamalar, önyargılar, kadınların ifade özgürlüğü üzerindeki baskılar ve kültürün kimliğe biçtiği roller üzerinde düşünmeye davet ediyor.

SO Müzik hızlı başladı

Televizyonlarda uzun yıllar yaptığı müzik programı Frekans ve 2003 yılında kurucusu olduğu Dream Tv ile Türkçe alternatif müziğin gelişimine çok büyük katkılar sağlayan Şafak Ongan kariyerini SO Müzik şirketiyle devam ettiriyor. SO Müzik’in yayınlayacağı eserlerden ‘Paranoya’nın sahibi Ahkam; ‘Arşın’ şarkısında ise Infokey imzası bulunuyor.

Haberin Devamı

Sonsuza dek tango

HAFTANIN KİTAPLARI

Çocukları hayal kurmaya davet...

Çocuk edebiyatının sevilen yazarı Göktuğ Canbaba ile başarılı illüstratör Ceyhun Şen’in bir araya geldiği ‘Gökyüzü Boyacısı’ yayınlandı. Doğan Egmont etiketiyle raflarda yer alan kitap, rengarenk desenler eşliğinde anlatılan öyküyle okurlarını gökyüzüne bakıp hayaller kurmaya davet ediyor.

Almak ve vermek denklemi

Klinik psikolog Yeşim Türköz’ün psikodrama tekniğiyle kurguladığı ‘Büyü Dükkanı Üçüncü Bahar’ adlı kitabı, Epsilon logosuyla okurlarla buluştu. Yalın ve anlaşılır bir üslupla ele aldığı hikayeleriyle okurların karşısına geçen yazar, isteklerin ve bedellerin yarattığı zorlu denklemlerin çözülmeye çalışıldığı pazarlıkları konu ediniyor.

Selahattin Enis’in ‘Mahalle’si

Peyami Safa’nın, “Ömer Seyfettin’le beraber ilk sayılı hikayecilerimizden biriydi” dediği Selahattin Enis, hemen hemen tüm eserlerinde Osmanlı İstanbul’unun son dönemlerini ele alan, Türk edebiyatının unutulan ustalarından biri. Savaş yorgunu, toparlanmaya çalışan halkın panoramasını bir mahallenin sakinleri üzerinden çıkaran ‘Mahalle’, mütareke dönemine dair en önemli metinlerden. Kitap, İthaki Yayınları’ndan çıktı.

Haberin Devamı

HAFTANIN FİLMLERİ

Şeker Adamın Laneti / Candyman

Yıllar önce vizyona girdiğinde fırtınalar estiren ve türün klasikleri arasına girmeyi başaran ‘Candyman’in yeniden çekildi. Jordan Peele'ın yapımcısı olduğu ‘Candyman’, ayna karşısında adı beş kez tekrar edildiğinde çağrıldığına inanılan şehir efsanesi Candyman’i günümüze taşıyıp modern bir hikayenin odağına yerleştiriyor.

Karanlık Şehir Hikayeleri: Kilit

Bu hafta vizyona giren yerli aksiyon-polisiye türündeki filmin başrollerinde Mert Fırat, Melisa Aslı Pamuk, Asuman Dabak ve Mustafa Alabora gibi deneyimli oyuncular yer alıyor. ‘Kilit’, bir cezaevinde çok sayıda mahkumun ölü bulunmasının sırrını aydınlatmaya çalışan polislerin izini sürüyor.

Küçük Anne / Petite Maman

2019’da vizyona girdiğinde dünyayı büyüleyen ‘Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi’ filmini yazan ve yöneten Céline Sciamma’nın yeni filmi ‘Küçük Anne’, anneannesi öldükten sonra onun evini toparlamak için ailesiyle yolculuğa çıkan Nelly’yi ve gittiği yerde edindiği yeni dostuyla yaşadıklarını anlatıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder