Gözde Hatunoğlu Vivaldi’nin ‘Dört Mevsim’ine dört keman
HABERİ PAYLAŞ

Vivaldi’nin ‘Dört Mevsim’ine dört keman

İş Sanat ve Milli Reasürans iş birliğinde gerçekleşen Milli Reasürans Oda Orkestrası’nın konseri dünyada bir ilke imza atıyor. Batuhan Uzgören’in şef, keman sanatçısı Can Özhan’ın solist olduğu konserde, İtalyan besteci Antonio Vivaldi’nin ölümsüz eseri ‘Dört Mevsim Keman Konçertosu’, keman yapımcısı Ecevit Tunalı tarafından her mevsim için özel olarak tasarlanan dört farklı kemanla ses buluyor. Her konçertonun ses rengine ve karakterine uygun olarak tasarlanan bu kemanlar ilk kez bu konserin İş Kuleleri konser salonundaki seyircisiz kaydında çalındı. George Frideric Haendel’in ‘Konçerto Grosso’ eseriyle başlayan konserin, ilk gösterim tarihi 9 Nisan Cuma saat 20.30’dan itibaren ücretsiz olarak İş Sanat’ın YouTube kanalı ve internet sitesinden izlenebilecek.

Haberin Devamı

Vivaldi’nin ‘Dört Mevsim’ine dört keman

Pera Müzesi’nin yeni sergisi

Pera Müzesi’nin yeni sergisi, sıra dışı bir sanatçının, ressam, yazar ve şair Etel Adnan’ın imzasını taşıyor. Adnan’ın 60 yıllık üretiminin tüm dönemlerini kapsayan retrospektif niteliğindeki sergi, ‘Etel Adnan: İmkansız Eve Dönüş’ başlığı altında, sanatçının savaş, sürgün, göç, kayıplarla geçen yaşamına ve çok katmanlı dünyasına ışık tutuyor. Sergi, 8 Ağustos’a kadar gezilebilir.

Erkan Kolçak Köstendil’in şeytanla pazarlığı

Ünlü oyuncu Erkan Kolçak Köstendil, tüm zamanların en fenomen bestecilerinden Igor Stravinski’nin müziklendirdiği oyun ‘Askerin Öyküsü’ ile ‘Faust’ hikayesine hayat veriyor. Hikayede, bir prenses, firari bir asker ve önünde sonunda onun ruhuna sahip olacak şeytan anlatılıyor. Ressam Arbil Çelen Yuca eşzamanlı olarak hikayeyi tuvale aktarırken, Begümhan Canbulatoğlu dans performansıyla hikayeye görsellik katıyor. Eserleri, Avrasya Oda Orkestrası çalacak. Orkestranın şefi ise Orçun Orçunsel. Gösterim, 9 Nisan 20.00’de başlayacak ve iki gün boyunca CRR’nin YouTube kanalından izlenebilecek.

Vivaldi’nin ‘Dört Mevsim’ine dört keman

Melis Cingöz’ün ilk şarkısı çıktı

Çocukluk yıllarından itibaren yazdığı şiirlerle ödüller alan, müziğe olan ilgisini şarkı sözleri yazıp yorumlayarak besleyen Melis Cingöz, müzik kariyerinin ilk teklisi ‘Gider, Gitmez Dediklerin’i video klibiyle birlikte BBI Music Co. etiketiyle yayınladı. Şarkı, 90’ların şiirle birleşmiş şarkılarına özlemle yazılmış, samimi, zamanla kaybettiğimizi farkettiğimiz narin duyguların dışavurumu bir soft pop parçası. Geçmişin kişisel izlerini taşıyan tavrı ile belirli bir kitleyi kendi zamanında yolculuğa çıkarıyor.

Haberin Devamı

Vivaldi’nin ‘Dört Mevsim’ine dört keman

Betül ve MRLYN çıkış yaptı

Türkçe sözleri ve bestesi Betül'e ait olan ‘Döner Başım’, MRLYN iş birliği ile tüm müzik platformlarında dinleyicisiyle buluştu. İki sanatçının da çıkış teklisi olan ‘Döner Başım’ın son kısmındaki Almanca sözler Reyhan Ercyas tarafından yazıldı. Şarkının altyapı ve aranjesi Furkan SYZO desteği ile MRLYN tarafından yapıldı. Altı yaşında Berlin Türk Musikisi Konservatuvarı'nda eğitim almaya başlayan Betül, kariyerine profesyonel bir yön vererek müzik dünyasına giriş yaptı.

Vivaldi’nin ‘Dört Mevsim’ine dört keman

Altyazı’nın Nisan sayısı çıktı

Altyazı Sinema Dergisi, Nisan sayısını ‘Sinemada Gençlik’ temasına ayırdı. 10 yazıdan oluşan dosyada farklı dönem ve coğrafyalarda gençlik hareketlerinin ve genç yaşlara özgü heyecanlarla kaygıların; aşk, öfke, isyan, bazen delilik ve daima tutkuyla tanımlanan kişisel arayışların izi sürülüyor. Altyazı'nın 206. sayısına ‘altyazi.net/dergi’ adresi üzerinden erişebilirsiniz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder