Gözde Hatunoğlu Vizyonun yenileri!
HABERİ PAYLAŞ

Vizyonun yenileri!

Bu hafta vizyona giren filmler her zevke hitap edecek çeşitlilikte. Perşembe günü seyirciyle buluşacak ‘15/07 Şafak Vakti’, 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimi sırasında halkın farklı kesimlerinden insanların yaşadıklarını anlatıyor.

Tarihin önemli bir parçası haline gelen olayları ilk defa ele alan film olma özelliğini taşıyan ‘15/07 Şafak Vakti’, başrollerinde Erkan Petekkaya ve Baran Bölükbaşı’nı perdeye taşıyor. ‘Space Jam:Yeni Efsane/Space Jam: A New Legacy’, Michael Jordan ile başlayan ‘Space Jam’ efsanesini LeBron James ile devam ettirerek hem küçüklere hem de büyüklere eğlenceli dakikalar vaat ediyor.

Haberin Devamı

Haftanın bir diğer dikkat çekici filmi ise ilk bölümüyle büyük ses getiren korku filmi ‘Sessiz Bir Yer 2/A Quiet Place Part II’ oluyor. Emily Blunt, Cillian Murphy’li kadrosuyla bu sıcak günlerde tüylerinizi ürpertecek!

Vizyonun yenileri

Turkcell’in efsane ‘Yıldızlı Geceler’ konserleri başlıyor

Turkcell’in klasik hale gelen Turkcell Yıldızlı Geceler konserleri, bu yaz da sanatseverleri sevdikleri sanatçılarla bir araya getirecek. 30 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında Turkcell Vadi Açıkhava’da, pandemi şartlarına uygun şekilde gerçekleştirilecek konserlerde Sertab Erener, Kenan Doğulu, Ebru Yaşar ve Haluk Levent gibi isimler sahne alacak. Biletler, Turkcell’in gençlere özel uygulaması GNÇ kullanıcıları için yüzde 20, Turkcell Platinum müşterileri için ise yüzde 25 indirimli satın alabilecek.

Daniska ve Hüseyin Turan aynı şarkıda buluştu

“Şarkılarıyla kalpleri okşayan, paylaşımlarıyla ruhları gıdıklayan” Daniska, Türk Halk Müziği’nin güçlü yorumcularından Hüseyin Turan ile birlikte ‘Tek Çiçekle Bahar’ isimli bir şarkı yayınladı. ‘Tek Çiçekle Bahar’, Türk müziği sazlarının ustalıkla kullanıldığı bir şarkı. Düzenlemesi, akustik icrası ve incelikli sözleriyle dikkat çekiyor.

Turkcell Platinum’dan sinema keyfi

Turkcell Platinum’un, Platinum ve Platinum Black müşterileri, 14 Temmuz-1 Ekim tarihleri arasında farklı kategorilerde onlarca film ile Platinum Açık Hava Sineması’nda doğayla iç içe yazlık sinema keyfi yaşayacak. Filmler; hafta salı, çarşamba, perşembe, cuma günleri Platinum ve Platinum Black müşterisi sinemaseverlere ücretsiz olarak sunulacak.

Haberin Devamı

Vizyonun yenileri

Sıcak günlerde suya serin bir atlayış: Yağlı Direk

Her sene 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda gerçekleştirilen Red Bull Yağlı Direk, bu toprakların sebat kültürünün de bir yansıması. Kimi kaynaklara göre 1920 kimilerine göre ise 1930’lu yıllardan beri düzenlenen Türkiye’nin en geleneksel ve eğlenceli yarışlarından biri olan Yağlı Direk, 40 derece açıyla yerleştirilmiş, 12 metrelik yağlanmış bir direğin ucundaki Türk bayrağını almak üzerine kurulu. Bu sene Trabzon’da Yunus Emre Kul, Alanya’da ise Mehmet Şanlı yılmadan mücadele ederek Red Bull Yağlı Direk’te mutlu sona ulaştı.

‘Tarumar’ tüm dijital platformlarda

Yeni şarkılar üretmeye doymayan ve dinleyicisine her defasında farklı bir ziyafet sunan Bengisu, sözü ve bestesi kendine ait, bir şarkıyla yazı karşılıyor. Zengin düzenlemesi ve sözleriyle etkileyici bir pop sound’u yaratan şarkı; ‘Tarumar’, Garaj Müzik etiketiyle çıktı.

Haberin Devamı

Yemek ve sanat bir arada!

Uluslararası üne sahip dövme sanatçısı Ilgın Özdoğan ve lezzetli menüleriyle dikkat çeken Bready Burger ilginç bir iş birliğine imza attı. Bready Burger'a gelenler alışveriş yaptıkça Ilgın Özdoğan'ın yaptığı dövme çekilişine katılma hakkı kazandı. Dövme materyalleri mekanın içine kuruldu ve her saat başı çekilişi kazananlara Ilgın Özdoğan dövme yaptı. Özgün bakış açısı ve çizgileriyle fark yaratan Ilgın Özdoğan, eylülde gerçekleşecek sürpriz bir sergi için hazırlık yapıyor.

Vizyonun yenileri

HAFTANIN KİTAPLARI

Cem Mumcu’dan yeni kitap

Yazar, yayıncı ve psikiyatrist Cem Mumcu’nun, ‘Dialogger’ isimli YouTube söyleşileri üzerine kaleme aldığı ‘Ölmeden Önce Mümkünse Yaşamanız Gereken Bir Hayat’ okuyucusuyla buluştu. Okuyan Us Yayınevi tarafından yayımlanan kitap, okuyucusunu sıradanlıktan çıkarmak için farklı bir bakış açısına davet ediyor.

‘Diktatörlüğün Gölgesinde’

“Bir oyunun devasa taşıyız, ama hangi oyunun, henüz bilmiyoruz…” Şilili yazar Nona Fernández’in birçok dile çevrilen romanı ‘Space Invaders: Diktatörlüğün Gölgesinde’ İthaki Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı. Fernández kitabında, 1980’li yıllarda Şili’de, diktatörlüğün gölgesinde büyüyen bir neslin hikayesini anlatıyor.

Sinemamızın son 20 yılı

Türkiye’de sinema, 2000’lerin başından günümüze uzanan 20 yılı aşkın sürede kabuk değiştirerek yeniden yapılandı. Böylesi bir dönemi mercek altına alan Türkiye’nin farklı üniversitelerinden akademisyenlerin çalışmalarının yer aldığı ‘Türk Sineması Üzerine Yeni Söylemler: Çağdaş Temsiller, Çözümlemeler ve Türler’ isimli derleme kitap okuyucusuyla buluştu. Palet yayınlarından çıkan kitap sinemamız için akademik ve sektörel anlamda bir başvuru kitabı olma niteliği taşıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder