Gülüm Dağlı Astroloji yanılmadı, Prens Harry ve Meghan Markle monarşiden ayrıldı
HABERİ PAYLAŞ

Astroloji yanılmadı, Prens Harry ve Meghan Markle monarşiden ayrıldı

Devlet yetkililerinden gösteri dünyasının ünlü isimlerine kadar çoğu isim, iş ve özel hayatlarında önemli kararlar alırken astrologlara danışır. Mesela eski astrolog Joan Quigley (ki çok iyi bir astrologtur), eski ABD başkanı Ronald Reagan'ın özel astrologuydu. Eski ABD Hazine Bakanı Donald Regan, 'For the Record' adlı otobiyografik kitabında, Quigley'in ABD'nin birçok siyasi kararında ve hatta basın toplantılarının günü ve saati konusunda bile çok etkili bir isim olduğunu söyler.

Regan kitabında şöyle yazar: "Hazine bakanlığı yaptığım süre boyunca Reagan, aldığı her büyük kararda San Francisco'lu bir astrologa danışır ve gezegenlerin uygun bir açıda olduğundan emin olurdu."

Haberin Devamı

Astroloji yanılmadı, Prens Harry ve Meghan Markle monarşiden ayrıldı

Astroloji, toplumsal yapılardaki önemli değişiklikleri de gösterir. Prens Harry ve Meghan Markle'ın ilişkisi ve haritaları da, eski hiyerarşi kalıplarından ne kadar bağımsız olduklarını işaret ediyordu. Bu yüzden resmi kamu görevlerinden 'istifa'ları, çoğumuz için şaşırtıcı olmadı. Dünyadaki bütün astrologlar bu habere "Zaten bekliyorduk" deyip geçmişlerdir. Monarşi gibi eski bir sistemden bu tür bir ayrılık haberi ne zaman gelecek diyorduk. 12 Ocak Pazar günü saat 11:59'da Oğlak burcunda önemli bir Satürn-Plüton kavuşumu gerçekleştiğinde bu haber ajanslara düştü.

Sistem çöker, yeniden kurulur

İki gezegen, yani Satürn ve Plüto, aynı burçta 0-8 derece arasında kavuştuğunda (bir başka deyişle yan yana geldiğinde veya el ele tutuştuğunda) önemli bir yol ayrımı yaratırlar. Bu konu yıllardır astroloji çevrelerinde önemli bir tartışma konusudur. Pazar sabahının erken saatlerinde iletişim ve bilgi yöneticisi Merkür de Satürn ve Plüton'un yanına gelip onlara katıldı. Ancak asıl mevzu, Satürn ve Plüton'un birbirine bu kadar yaklaşmasıydı.

Plüton, Ocak 2008'den beri Oğlak burcunda ve 2024'e kadar da burada kalacak. Plüton astrolojik olarak dönüşümü, yapıların parçalanmasını ve sistemlerin çöküşünü temsil eder. Oğlak ise güçlü ve sert yapısıyla bilinen bir toprak burcudur. Oğlak'ta bulunan Plüton, genellikle hükümet yapıları, dini kurumlar gibi büyük toplumsal sistemlerin çöküp 'yeniden doğmasına' yol açar.

Haberin Devamı

Tarihte de örneği var

Astroloji yanılmadı, Prens Harry ve Meghan Markle monarşiden ayrıldı

Satürn ise, yönettiği (yani bulunmaktan çok mutlu olduğu) Oğlak burcundayken tam performansla çalışır. "Baş öğretmen" lakaplı Satürn, sorumluluk, disiplin, güç ve daralmayı temsil eder. Aralık 2017'den beri Oğlak'taki yolculuğunu sürdürüyor.

Bunun gibi son derece güçlü enerjiler el ele verdiğinde, güç odakları ve ideolojileri savaşır ve mutlak dönüşümü sağlar. Tarihte de bu hep böyle olmuştur. 1518 yılında benzer bir görünüm gerçekleştiğinde, ekonomide (Avustralya altın patlaması), dini kurumlarda (Martin Luther King, Protestan Devrimi) ve düşünce ilerlemelerinde (Einstein'ın izafiyet teorisi) küresel değişimler oldu.

En son Satürn-Plüton kavuşumu 1982-1983 yılları arasında Terazi burcunda gerçekleşmişti. Bu tarihler arasında ABD ile Sovyetler Birliği arasında nükleer bir korku yaşandığını hatırlatayım.

2020 ve sonrasında da sürecek

Bu kavuşum, eski düzenin ve hükümet sistemlerinin parçalanmasına ve bir daha geri dönmemek üzere sonlanmasına yol açacak küresel çapta büyük değişimler getirir. Acayip bir şey söylüyorum gibi gelebilir ama bu net bir gerçek. Pluto dönüşümü, Satürn yapıları temsil eder. Dolayısıyla bize hizmet etmeyen tüm sistemler yıkılır ve yerine daha faydalı bir yapı inşa edilir.

Haberin Devamı

Prens Harry, Kraliyet ailesinin önemli bir parçası. En başından beri statükoyu sorgulayan tavrını hiç bozmadı. Kendisi gibi tahtı sevmeyen ve hatta karşı çıkan bir kadınla evlendi. Çift güç sistemini yıkarak, sonunda daha faydalı bir yapının kurulmasına yol açacak bir mücadeleye girdiler.

Tüm bu yaşananlar, kitlelerin manevi olarak büyümesine, eski düşünce kalıplarından kurtulmalarına ve bireysel gerçeklikleriyle ilgili yeni bir anlayışa ulaşmalarına vesile olacak. Değişim, 2020 yılına ve daha sonrasına (Satürn Kova'ya geçtiğinde bambaşka bir değişimde olacağız) yayılacak. Sonunda hepimiz Harry ve Meghan gibi, ana temanın kendine yeterlilik ve kendine güven olduğunu kavrayacağız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder