Güney Öztürk İspanya Almanya'yı bilerek mi harcadı?
HABERİ PAYLAŞ

İspanya Almanya'yı bilerek mi harcadı?

Amiyane tabirle; İspanya Almanya’yı harcadı mı? (Ya da sattı mı?) Çünkü perşembe akşamı gruptan çıkmayı sağlama alan İspanya, Japonya karşısında ilk yarısını 1-0 önde bitirdiği maçın ikinci yarısında, adeta havlu attı. Art arda yediği gollerle 2-1 kaybetti. Oysa maçı berabere bile bitirseler, Kosta Rika’yı 4-2 yenen Almanya ile birlikte gruptan çıkacaklardı. Ama ne olduysa oldu işte...

***

İspanyollar, Japonya karşısında galip duruma geçtikleri maçı berabere bile bitiremedi. Şu istatistiklere bir bakın. İspanya’nın pas üstünlüğü Japonya karşısında 228’e karşılık 1058. Topla oynama becerisi yüzde 13’e karşı yüzde 83. Maçı kazanansa Japonya!

Haberin Devamı

***

İşin en doğru ifadesi İspanya maçı berabere bitirmek bile istemedi. İlk maçta Kosta Rika’yı 7-0 yendikleri için averaj üstünlüğüne güvenip, turu nasıl olsa geçtik düşüncesiyle, kendi yarı sahalarında bol bol top çevirip, skora gitmeden maçı tamamladılar. Ama Almanya, Kosta Rika maçını kaybetse evdeki hesap çarşıya uymayacaktı.

Panzerler kupadan elenirken, bir ‘iyilik yapıp’ İspanya’yı da yanlarında götürecekti. Lider Japonya’nın ardından gruptan çıkan ikinci takım bu sayede ilk maçta 7 gol yiyen Kosta Rika olacaktı. İspanya’nın bu tavrının nedeni ile ilgili ikinci bir tez de, Brezilya faktörü. İspanya’nın bir sonraki turda Brezilya ile karşılaşmaktan kaçmak için ikinci olduğu yorumları da yapılıyor.

***

Grup maçlarında iyi futbol kimsenin umurunda değil. Tek amaç gruptan çıkabilecek puanları almak. Bu yüzden güzel futbol yerine taktik mücadelesi veriliyor. Ama bundan son her maç final gibi olacak, zira yenilen eleniyor. Futbolseverlerin artık daha tempolu, güzel maçlar izleyeceğine inanıyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder