Hakan Çelenk Ahmet Altan nasıl adil yargılanır?
HABERİ PAYLAŞ

Ahmet Altan nasıl adil yargılanır?

Haberin Devamı

Ahmet Altan, ülkemizi 15 Temmuz darbe girişimine ve bugün içinde debelendiğimiz siyasi düzene getiren yolun açılmasında çok önemli etkisi olmuş bir isimdir. Sırtını dönemin politik gücüne dayayarak yüzlerce kişinin Silivri Cezaevi'ne gönderilmesinde başrol oynayanlardan biri olan bu isim artık aynı hapishanenin yoklama listesinde. Diğer tartışmaları bir kenara bırakıp artık Batı'da da tanınan Ahmet Altan'ın yargılama sürecini konuşmak gerekir.
Ahmet Altan olayı gereksiz yere sofistike ve derin ele alınıyor. Olay basittir. Konu öncelikle FETÖ meselesi bile değildir. Taraf örneğinde somut iddia, bile isteye yalan haber basarak insanları hapiste çürütmektir. Ağır suçtur. Şimdi bu ağır suçu yüzlerce insanın hapiste süründürülmesi, intiharlar ve ailelerin mağduriyeti ile çarpın. Sonra buna ülkenin anayasal yargı sistemini ve en stratejik anayasal kurumu TSK’yı yalan haberlerle zayıflatmayı ekleyin.

***

Mesele, bireysel özgürlükleri ayaklar altına alan, devlet organizasyonunu halk aleyhine bozan maksatlı yalan haberciliktir. İşte buyurun gazeteciliğin somut suç alanına. Gazetecilik yaparak insan hayatını karartabilirsin. #gazeteciliksucdegildir hastag’i burada pek yerinde değildir. Haberin yalansa hesabını verirsin. Haberin doğruysa sonuna kadar gazeteciye sahip çıkılır. Yani mesleği yaparken suç işleyebiliyorsun.
Şöyle düşünün, adam pilot. Ama kokpite geçip Meclis’i bombalamış. Neymiş, pilotluk suç değil miymiş?

***

Taraf olayında suçlama yeterince ağırken yan yollara sapmak saçmalık. Suçlama insan temel hak ve özgürlüklerini hiçe sayarak, terör örgütü lehine, halkın ve mili kurumların aleyhine yalan haber kumpası kurmaktır.
Yok FETÖ üyesiydi, bak subliminalciymiş, üst akılmış gibi soyut iddialarla, ulvi (!), ilkesel tartışmalara dalmak adaleti geciktirmektir. Herkes, somut suçlamalarından yargılanma hakkına sahip. Ahmet Altan ve ekibi de bu hakka sahip.

***

Emin olun, Ahmet Altan'a destek imzası atan 200 küsür uluslararası yazarın çoğu yalan habercilik suçlamalarını bilmiyordur. Batılıların da kandırılmadan bilgilendirilme hakkı var. Bakalım Taraf'ta yayınlanan belgelerin sahte olduğunu kanıtlayan bilirkişi raporları tekrar ortaya dökülünce Ahmet Altan gidip haberlerini savunabilecek mi?
Tutuklanmasına da gerek yoktu. Bu gibilerin doğru suçtan, adil ama mağdurların yüreğine bir an önce su serpilmesi için çok hızlı yargılanmaları esastır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder