Hakan Çelenk Alevilerin temsili çok yanlışmış!
HABERİ PAYLAŞ

Alevilerin temsili çok yanlışmış!

AKP’nin basına bir hizmeti var. Yandaş gazetelerde yazdırdıkları haber ve yorumlardan, AKP yönetiminin kafasında ne var ne yok anlayabiliyoruz. AKP'li gazetecilerin aday listeleriyle ilgili yaptıkları yorumları da bu gözle okuyalım.

Mezhep çetelesi niye tutulur!

Abdülkadir Selvi yazıyor: “CHP ve HDP, Alevi kesime hitap eden adaylarıyla AK Parti’nin yarışa önde başlamasına neden oldu.”

- Alevi meselesini, AKP medyası ve HDP bir süredir işliyor. Nitekim, listelerde Sünni- Alevi çetelesi tutmak bu arkadaşlara düştü. Muhalefette Alevileri çok bulanlar nedense, AKP’nin 550’ye yakın adayının Sünni olmasını garipsemiyor. CHP’nin Alevilere temsil imkanı vermesi sorun ama AKP’nin hiç yer vermemesi çok doğru, öyle mi?

AKP’nin seçim kampanyasında, mezhep üzerinden daha çok bel altı vuruş göreceğiz.

Terör suçlaması

Melih Altınok yazıyor: “Altı okun ikisi Aleviler ve radikal sol.”

- Grup Yorum solisti Hilmi Yarayıcı’nın CHP adaylığını çok kullanacaklar. Bunu yaparken Hilmi Yarayıcı’nın 20 yıldır örgütle kavgalı olduğundan hiç söz etmeyecekler.

- Ayrıca Suriyeli cihatçı teröristleri kendi iktidarının silahlandırmasını, o teröristlerin Hilmi Yarayıcı’ya Antakya’da tehdit savurabilmesini de sorun etmeyecekler.

- HDP’nin eski silahlı solcuları aday yapmasını da dile doladılar. Bunu yaparken, PKK’ya hem ’terörist’ deyip hem de müzakere etmeyi çelişki saymayacaklar.

Yolsuzluğun ilacı pişkinlik


Sevilay Yükselir söyledi: “Yolsuzluk genlerimizde var. Bu toprakların genlerinde var. Siyaset, tarihi boyunca yolsuzluk yapmış.”

- Süper zeka mı süper pişkinlik mi? Kampanyada artık “Ecdadımız da yolsuz. Hatta aziz vatanın aziz toprağı bile yolsuz” derler. Hem Davutoğlu’nun başdanışmanı söylemedi mi “Halk darbeye karşı yolsuzluğa, bilerek oy attı” diye?

Haberin Devamı

Adaylara tuzluk muamelesi

Diğer AKP’liler, “Liste süper” gibi analizler yapıp dururken, Engin Ardıç şöyle yazdı: “Açık konuşalım. Seçmen partiye oy verecek, adaya değil. Listeler kimsenin pek umurunda değil.”

- Haydaaa... Cidden çok açık konuştu. Bu, listeye Erdoğan’ın deyimiyle ‘tuzluklar’ın yerleştiğinin itirafıdır. Kampanyayı liderler üzerine kuracaklar.

MHP’de zorlanıyorlar

Bu arada AKP’li yazarlar, MHP’nin politik çizgisine ağır suçlamaları kesti. MHP’den çekiniyorlar. Sebebi malum; seçim.

AKP’nin kampanya taktiği hakkında yandaş yazarların kaleminden şu cümleyi yazabiliriz: Mezhep meselesi kaşınıp CHP ve HDP terörle suçlanırken, Erdoğan’a karşı yapılacak yolsuzluk suçlamaları pişkinlikle savuşturulup MHP’yle milliyetçilik yarıştırılacak.



Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder