Hakan Çelenk Aşka karşı Emniyet
HABERİ PAYLAŞ

Aşka karşı Emniyet

Haberin Devamı

HABER ANALİZ - Hakan ÇELENK
TWİTTER: @hakancelenkk


Başbakan Erdoğan 5 Kasım’da kızlı-erkekli evlerin sakıncalarından bahsederken “Güvenlik güçlerimize gelen istihbari bilgiler var” demişti. Herkes Başbakan’ın ‘istihbari bilgi’den lafın gelişi söz ettiğini düşünüyordu. Üzerinde duran olmadı. Tamam öğrenci, memur, esnafın siyaseten fişlenmesi devletimizin eski geleneğiydi. Ama ‘dünya devleti’ Türkiye’de gençlerin gönül ilişkilerini tek tek fişe geçirileceğine kimse inanmazdı. Evet, bu da oldu. Milliyet’ten Gökçer Tahincioğlu’nun haberine göre, Gaziantep’te güvenlik birimleri işi gücü bırakmış üniversite öğrencilerini geceleri bile izlemiş. Meğer bir kız öğrenci erkekle kamyonete binmiş. Bir diğeri birinin koluna girmiş.

DEDİKODUCU TEYZE ÜSLUBU

Bir diğerinin sevgilisinden neden ayrıldığı dedikoducu teyze üslubuyla devletin evrakına yazılmış. Bir zehir hafiye, sevgilinin nereli olduğunu bile tespit edip yüzü kızarmadan yazmış. En vahimi fiş tutmak asli faaliyetmiş gibi kurumlara bildirilmiş. Fişin kurumlara pervasızca gönderilmesi açısından da sıra dışı bir fiş haberi bu. Eski devlet geleneğinde fişe ihtiyaç olduğunda polise danışılırdı. Artık devletin müdürü anında fişe bakacak. Bürokrasiyi azaltmak buna denir. Büyük imkan... Yeni Türkiye tabii. Yeni Türkiye’de madem ‘aşk fişi’ tutuyoruz, gönül işlerinde polis bürosu şart. Emniyet Aşka Karşı Mücadele Daire Başkanlığı. Çağın gereği!

KIZI YAKALA KATİL KAÇSIN

2012’de Gaziantep’te 10 kişinin öldüğü bombalı saldırıda polis istihbaratının büyük zaafı ortaya çıkmıştı. Gaziantep’te önceki gün 10 kişinin katili hapisten kaçtı ve dün de yakalanamadı. Hangi kızın kimin koluna taktığını sektirmeden tespit eden polisin, o kadar iş arasında bir iki önemsiz olayı atlaması doğal tabii. Erdoğan, 2010’da referandum öncesi halka şu sözü vermişti: “Kimse hiçbir özel bilgiden dolayı mağdur edilmeyecek. Hiç kimse fişlenmeyecek.” Gelin görün ki fişleme bırakın bitmeyi, aşka sıçradı. Kaldı ki sokakta kız takibinden ‘kahramanlık destanı’ çıkarmak da bu olayda mümkün değil.

FİŞ NEDEN SAKINCALIDIR?

Bu fişleme haberinde de birileri içten içe “Polisin katili yakalamasına yardım ediyorsa fişçiye helal olsun” demiştir mutlaka. Ama iyi niyetli kardeşim; o fişi 25 yaşlarında tek bir polis memuru tutuyor. Belki kişisel garezi var. Tek polisin yargısıyla kapalı kapılar ardında hüküm kesiliyor. Hükme karşı savunma imkanınız yok. Bu fiş yıllar sonra bir müdür okuyana kadar kenarda duruyor. Sadece bir polis buna karar veriyor. İşe alınmıyorsunuz. Nedenini bile bilmiyorsunuz. İşte fişleme budur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder