Hakan Çelenk Harem selamlık Mars ekspres
HABERİ PAYLAŞ

Harem selamlık Mars ekspres

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut’un ‘Bilimsel açıdan kız erkek ayrı eğitim almalı’ görüşüne AK Parti’den tek itiraz gelmedi. Hatta eğitim konusunda partinin sözcüsü Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Fikri Işık destekledi.

Milli Eğitim Bakanı “Şu an gündemimizde yok” demekle yetindi. Ama Isparta’daki Anadolu Lisesi’nde kız erkek yemekhaneleri ayrıldı bile. Bu bilimsel hamle sayesinde Mars’a ayak basma umudumuz nedir? Analiz edelim...

“Suudi Arabistan’ın Mars’a iki insanlı uzay aracı birden göndereceği ortaya çıktı. Araçlardan birini kadın, diğerini erkek astronotlar ayrı ayrı Mars’a götürecek. Araçları kadın ve erkek bilim insanları ayrı ayrı laboratuarlarda yaptı.

Haberin Devamı

İki grup kafesli bir bölmeden birbirlerine alet ve edevat uzatarak yardımlaştı. Suudi Arabistan Eğitim Bakanı, ‘Kız erkek ayrı eğitim sistemimiz sonunda semeresini verdi’ dedi.

Yetkililer kadın erkek ayrı seyahatin, bir ayrımcılık olmadığını, aksine rahat etmeleri açısından kadın astronotların talebi olduğunu açıkladı. Çalışmaya Taliban döneminde Afganistan’da kız erkek ayrı eğitim almış bilim insanları da destek verdi. Kadın-erkek gruplar karşılaşmamak için gezegen çevresinde ayrı yörüngelere girecek ve Mars’ın ayrı kutuplarına inecek.”

Bu habere kim inanır?

Bu haber geçen hafta haber merkezlerine gelmiş ama biz; bazı gerçeklerden hoşlanmayan gazeteciler olarak saklamıştık.

Sadık Yakut, ‘kız erkek ayrı eğitim’in gerekliliğini bilimsel açıdan yüzümüze çarpınca mızrak çuvala sığmadı. Pişmanız.

Ne o! Habere inanmadınız mı? Tamam, gerçeklik payı ortalama okur için sıfır olabilir ama Sadık Yakut kesin inanmıştır. Yakut mantığına göre; dünyada bilimin en ileri gittiği ülkeler Suudi Arabistan ve İran ve olmalıydı.

Diyor ki Sadık Yakut “Amerika’da 1000’e yakın (aslında doğru rakam 600) kız-erkek ayrı okul var.” Demek istiyor ki dünyanın bilimde en ileriülkesi Amerika bile böyle yapıyor.

İstatistiği bir de şöyle ifade edelim: Bilimde en ileri ülke Amerika’da kız erkek karışık 247 bin okul var... Ya da şöyle: Dünyanın bilimde en geri bölgesi Ortadoğu’da kız erkek karışık eğitim de dünyanın en gerisinde. İstatistikleri tersten ifade etmeyi kendi ifade özgürlüğü sayıyor olmalı? Ha bir de araştırma ödevi: İslam coğrafyasında bilimde en ileri ülke hangisidir. Karma eğitime ilk geçen ve en yaygın uygulayan, T.C. olmasın sakın.

Haberin Devamı

Zinadan koruyalım!

Türkiye’de 1999’a kadar evliler için zina hapis gerektiriyordu. Bekara ceza yoktu. Erdoğan’ın cezayı geri getirme girişimleri 2004’te Avrupa Birliği tepkileriyle sonuçsuz kalmıştı. Erdoğan 2013 Türkiye’sinde 18 yaşından büyük kadın ve erkeklerin zina etme ihtimallerinin önüne geçmek için çalışma başlattı.

Eskisinden bile geri bir durum. Sadık Yakut işi daha geri götürüp, 1850’den beri karışık eğitim yapılanTürkiye’de 9-10 yaşındaki kız ve erkeklerin zina etme ihtimallerinin önüne geçmek istiyor olmalı.

Ancak... Çocukları diğer çocuklardan koruyacak kadar hassas olanların, cinsel istismar ve taciz olaylarının büyük çocuğunluğunun aile yakınları arasında olduğunu gösteren istatistiklere de göz atması şart.

Haberin Devamı

Aynı düz mantıkla, “Çocukları evlerinden ayırarak sorun çözülür” diyen çıksa nasıl yanıt verirsiniz?

Yasamada algı farkı

Diyor ki Sadık Yakut “Kızlarla erkeklerin algıları farklı.” Bu mantık, algıları farklı olanların Meclis’te ayrı sıralarda oturup kendi algılarının verimli olduğu konularda ayrı oy kullanmalarını da mantıklı bulabilir. AK Partili kadın miletvekillerine büyük görev düşüyor. Kadın vekillerimizin, bilimsel olarak algılarının eksik çalıştığı konuları tespit edip, bu konularda oy kullanmamaları yerinde olur. Böylece yasama hataları minimuma iner.

Sadık Yakut'un kurduğu cümlelerin, verdiği bilimsel örnekler aynı kelimelerle yüzlerce İslamcı internet sitesinde var.

Özetle ‘eğitimde verimlilik’ diyorlar. Bir de mutlaka ekliyorlar “Kadınlar rahat eder.” Hal böyle olunca, AK Partili kadın milletvekillerinin Meclis’te ayrı sıralara oturarak rahat etmeleri beklenir.

Kızları İran usulü korumak

Böylece kız-erkek ayrı sıralarda oturan İran parlamentosuna benzeriz ve kız erkek ayrı eğitime geç geçerek yediğimiz bilimsel farkı da bir nebze kapatabiliriz. O İran ki ‘kızları korumak’ gerekçesiyle geçen eylülde erkeklere 13 yaşına gelen evlatlık kızlarıyla evlenme izni verdi. Yaşlı başlı adamlar, 2 aydır 13 yaşındaki kızlarıyla bu yaşta aynı yatağa girme fedakarlığına katlanıyor.

‘Bilimin bayraktarı’ Taliban Afganistan’da iktidarı alınca ilk iş kızları okuldan ayırmıştı. 60 yıldır ülkede canlandırılmaya çalışılan eğitim 1 günde gitmişti. Ülke 12 yıldır karma eğitimini geri kazanamadı.

Yukarıdaki ‘bilimsel’ yaklaşımları listeleyip ‘siyaset bilimi’ sözlüğüne bakınca karşınıza bir sözcük çıkıyor: Din devleti... “AKP’ye liberaller ve bir kısım solcu kefil. Olmaz öyle şey” de diyemiyoruz artık. “Özgürlükler zor kazanılır. Kolay kaybedilir” demişti Şafak Pavey. “Kolay mı, zor mu?” demokratik toplumsal direnç gösterecek. Ya da rahat rahat, ayrı ayrı oturulacak. Algınız açık olsun.

https://twitter.com/hakancelenkk

Sıradaki haber yükleniyor...
holder