Hakan Çelenk Lozan tuzağına niye düştüm?
HABERİ PAYLAŞ

Lozan tuzağına niye düştüm?

Haberin Devamı

İki gündür Erdoğan’ın oyununa gelmekteyim. Lozan tartışmasına girerek, Erdoğan’ın gündem değiştirme tuzağında debelenip durmaktayım. Ne var ki durulması gereken yer de tam da o tuzağın içidir. Anlatalım...

FETÖ cemaati, eküri koştukları liberallerle birlikte yıllarca “Dünyada bağımsızlık diye bir şey yok, Lozan neymiş” diye kafa ütülerlerdi.

Cemaat 15 Temmuz darbesi başarılı olsaydı ne yapacaktı?

AKP’lilerin bile dediği gibi ülkeyi işgale açabilir, ülkenin sınırlarına kastedebilirlerdi.

Peki bağımsızlığımızı, ülke bütünlüğünü bitirmek için ilk olarak hangi adımı atmaları gerekirdi?

Elbette Lozan Anlaşması’nı medya üzerinden tartışmaya açmaları gerekirdi. Tıpkı diğerleri gibi.

Kuzeydoğu Anadolu’yu isteyen Ermenistan’a fırsat verseniz sizce hangi anlaşmayı tartışmaya açar?

PKK’nın propaganda bültenlerini açın bakın Lozan için neler söylemişler?



Neyse, şükürler olsun FETÖ yenildi. İki aydır ülkede birlik havası sağlayıp bağımsızlığımızı sağlama almanın yolunu aradık. Bunun için en önemli gereksinimin iç barış olduğu konusunda hemfikir olduk.

Fakat o da ne!

Devletin başının devletin kökünü tartışmaya açmasını şaşkınlıkla izliyoruz. Tepki doğal olarak çok ateşli oldu. Erdoğan hem dünyanın önünde Lozan’ı, yani bütünlük senedimizi karalıyor. Hem bağımsızlığımızın en önemli teminatı milli birliği hoyratça zedeliyor.



Sadece iç politikada gündem değiştirmek için Lozan ortaya atmışsa durum daha da vahimdir. Bu siyasi hoyratlıktır...

Bağımsızlık senedini, topraklarımızın tapusunu sırf iç politikada bir şeylerin üzerini örtmek için tartışan bir liderin yönettiği devlet dikiş tutar mı?

Gündemin değişmesi Erdoğan’ın işine gelirse gelsin. Ülkenin sembollerini, ele güne karşı sahipsiz gösteremeyiz.

Ülkeye, ülkeyi yönetene rağmen sahip çıkmak gerek. Asıl Lozan’ı savunmamak tuzaktır. O gündem tuzağına girmeye mahkumuz.

Neyin üzeri örtülüyor?

Erdoğan’ın amacı gündem değiştirmekse, İsrail anlaşması yüzündendir. Önümüzdeki günlerde TBMM’de tartışılacak. Lozan gürültüsü işe yarar. Belki ‘Yunanistan’a Ege resti çekeyim’ derken kantarın topuzunu kaçırmıştır. Ayrıca şunu unutmayın: Elinde yetki olan kişi bir mevzuattan bahsetmişse sonucu olur.

Örneğin ‘Kürtaj yasağı’ derse, bunu yapma gücü vardır. Mecbur tartışırsınız. Gündem de değişir. Ayrıca muhalefet gündem belirledi de biz mi girmedik?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder