Hakan Çelenk Twitter:5 Erdoğan:0
HABERİ PAYLAŞ

Twitter:5 Erdoğan:0

Erdoğan’ın diplomaside “kazan-kazan” formülü vardı. Formülden daha çok Türkiye için ‘kaybet’, dış güçler için ‘kazı kazan’ çıkmıştı ama konumuz o değil.

Erdoğan Bursa’da “Twitter’ın, Mwitter’ın kökünü kazıyacağız” diyerek kendisini “Kaybet-kaybet” girdabına düşürdü. Twitter’ı kapatmak Erdoğan’a beş cephede kaybettiren bir adım.

1- Erdoğan’ın amacı açık. Artık gücünden şüphe duyan parti teşkilatının önünde gövde gösterisi yapmak. Ama öyle bir şey oldu ki cumhurbaşkanı, AKP’li milletvekilleri, adaylar ve milyonlarca partili bile yasağı dinlemeyip dün yasağın arkasından dolaşıp Twitter’a girdi. Erdoğan partide karizma kaybetti.

Haberin Devamı

2- Yasağa inat Twitter’a ilgi arttı. AKP’nin maaşlı sosyal medya ekibi dün Twitter’a gelmeyen tek müdavim grubuydu. Twitter’ın değil ama AKP’li trollerin kökü kazındı. Twitter’ı; hatta tehdit altında tuttuğu Facebook ve Youtube cephesini kaybetti.

3- Batı desteğini kaybetmeyi umursamıyor, biliyoruz. Ama Davutoğlu 4 yıllık bakanlığı döneminde şunu kavrayıp Erdoğan’a anlatamadıysa yazık: “Türkiye’nin Doğu’daki saygınlığı Batı’da dikkate alınan bir Doğulu olmasında gizlidir.” Artık dünyayı kaybetti.

4- “Twitter’ı kim kapattı” sorusu karşısında dün TİB “Mahkeme bir de İstanbul Başsavcılığı istedi”, mahkeme “Ben ‘Hepsini kapat’ demedim”, dava açan mağdur “Ben de istemedim”, Başsavcılık “Beni karıştırmayın”, AKP’li bakanlar “Biz de arzu etmeyiz” havasındaydı. Erdoğan’ın atadığı TİB Başkanı bile hukuksuzluğu üstlenemedi. Daha iki hafta önce ‘internet sitesi tamamen engellenemez’ diye demokratik bir yasa çıkarmamış mıydık? Twitter kim vurduya giderken Erdoğan kendi hukukunu bile ihlal edip adaleti tamamen kaybetti.

5- Erdoğan’ın talihsizliği Twiter’ı Nevruz’da kapattırmak oldu. Tamam, dağdan inip, düz ovada siyaset yapsınlar. Tamam, Cemil Bayık dünkü gibi 77 milyona canlı yayında Kandil’den bağlansın; da biz neden Twitter’a bağlanamıyoruz? Eli silahlı Cemil’e ifade özgürlüğü verilecek diye eli klavyeli Ayşe’nin Fatma’nın, Ahmet’in Mehmet’in özgürlüğü niye alınıyor? Sorun düz ovada siyasette değil; tamam da Meclis TV’nin muhalefeti halka izletmemesini izah edemezsiniz. Kabul, “PKK’nın kökünü kazıyacağız” hamasetini bırakıp silahsız çözüme yönelmek iyi fikirdi ama özgürlüklerimizin kökünü kazıyarak barışın geleceğine kimse inanmaz. Bu çifte standartla Erdoğan çözüm sürecini kaybeder.

Haberin Devamı

Sandıkta yüzde 50’yle çıksa bile 5-0 kaybetti. Erdoğan Türkiye için artık istikrar değil, istikrarsızlık sembolüdür.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder