Hakan Çelik 1 numara yenilendi
HABERİ PAYLAŞ

1 numara yenilendi

Haberin Devamı

Tasarımı, iç mekanı ve yeni teknolojik donanımlarıyla fark yaratmaya hazırlanan Octavia, Mart’tan itibaren Türkiye’de satışa sunulacak.

Çek üretici Skoda’nın ‘markanın kalbi’ olarak nitelediği ve Türkiye dahil dünyada en çok satan modeli konumundaki Octavia, kapsamlı bir yenilenme operasyonu geçirdi. Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, 3 nesiliyle toplamda 5 milyonun üzerinde satış rakamlarına ulaşan Octavia ailesinin kapsamlı bir şekilde yenilendiğini söyledi.

1 numara yenilendi
Tolga Senyücel


Senyücel, “Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de markamızın en çok satan modeli konumundaki Octavia’nın yenilenmiş versiyonu, Skoda’nın bu yılki önemli kozlarından biri olacak” dedi. Bir önceki yıla göre yüzde 33 büyüyerek geçtiğimiz yılı 28 bin 876 adetlik satışla kapattıklarını, ve bunun 12 bin 853 adedini Octavia’nın oluşturduğunu belirten Senyücel, “Octavia, perakende satışlarımızın yanı sıra filo atağımızın da önemli bir unsuru. Filo satışlarımızda Octavia’nın önemli bir payı bulunuyor. Yenilenmiş haliyle Octavia’nın, özellikle bu yıl büyüme beklediğimiz filo pazarında önemli bir oyuncu olmaya devam etmesini hedefliyoruz” diye konuştu.


1 numara yenilendi

Geçtiğimiz yıl satışlarının yüzde 29’unu oluşturan filo pazarında Skoda en çok tercih edilen 10 marka içine girdi. Octavia çok farklı müşteri kitlelerinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek oldukça esnek bir araç.


İDDİALI MODELLER


Senyücel, “Başta Kodiaq ve yenilenen Octavia gibi çarpıcı yenilikler sergileyeceğimiz 2017’de, yüzde 15-20 seviyelerinde bir pazar daralmasını öngörüyoruz. Daralan pazar koşullarında öncelikli amacımız, 2016 yılında ulaşmış olduğumuz pazar payını muhafaza etmek olacaktır. Yeni modellerimiz ile birlikte yeni açılan ve açılacak yetkili satıcılarımızın getireceği hareketlilikle oluşacak talebe bağlı olarak pazar payımızı artırmak için karşımıza çıkacak fırsatları değerlendireceğiz” açıklamasında bulundu.

Octavia’nın sedan versiyonunun boyu 11 mm daha uzayarak 4.670 mm’ye, bagaj kapasitesi 568 litreye yükseldi. LED’ler, ambiyans ışıkları ve gelişmiş klima sistemi, aracı bir üst sınıf özelliklerine yaklaştırıyor. Octavia ailesinde Swing (standard) ve Bolero ses sistemlerinin yanı sıra navigasyon özellikli Amundsen ve Columbus seçenekleri de bulunuyor.

Otomobillde Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink ve hatta SmartGate sistemlerine uyumlu ‘SmartLink +’ platformu da isteğe bağlı olarak satın alınabiliyor. Octavia ve Octavia Combi, Türkiye’de ilk etapta 1.0 TSI 115 PS ve 1.4 TSI 150 beygir benzinli ve mevcut modele göre beş beygir güçlenen 1.6 TDI 115 beygir dizel motor seçenekleri ve aynı zamanda hem manuel hem de DSG otomatik şanzıman ile satışa sunulacak.

KIA ÖDÜLLERİ TOPLADI

Bugüne kadar birçok ödül alan KIA, tasarım ödüllerine bir yenisini daha ekledi. Ünlü Alman tasarımcı Peter Schreyer yönetimindeki KIA, ‘Optima Sportswagon’, ‘Niro’ ve yılın ilk çeyreğinde Avrupa’da satışa sunulacak olan yeni ‘Rio’ olmak üzere üç model ile ‘iF Tasarım Ödülleri 2017’de üç ödül birden aldı.


1 numara yenilendi

KIA almış olduğu son üç ödülle, iF Tasarım Ödüllleri sayısını 12’ye çıkardı. iF Tasarım Ödülleri; ‘Ürün’, ‘Sunum’, ‘İletişim’ ve ‘Hizmet Yapısı’, ‘Mimari’, ‘İç Tasarım’ ve ‘Profesyonel Konseptler’ olmak üzere yedi kategoride veriliyor. KIA’nın ödül alan modellerinden Rio mart ayında Türkiye pazarında satışa sunulacak.

YENİ LEON ÇOK İDDİALI

Volkswagen Grubu bünyesindeki SEAT’ın en çok beğenilen modellerinden biri olan Leon’un yenilenmiş versiyonu satışa sunuldu. Yenilenmiş haliyle duygu ve mantığı buluşturan model, dinamik tasarımı, geliştirilmiş teknolojisi ve işlevselliğiyle iddiasını devam ettiriyor. Yeni SEAT Leon’un 1.2 litre TSI 110 beygir Style modeli, 75 bin 400 TL’den başlayan tavsiye edilen anahtar teslim fiyatla satışa sunuluyor.

1 numara yenilendi

Markanın tarihindeki en büyük ürün atağı kapsamında geliştirilen Yeni Leon, bugüne kadar Leon Ailesi’ni başarıya taşıyan tasarım, dinamizm, keyif ve kullanım kolaylığı gibi unsurları daha da geliştiriyor. ‘Leon Formülü’ olarak tanımlanan, tasarım ve işlevselliğe dayanan bu formülün geldiği en son nokta olan Yeni Leon, markanın başarı hikayesini devam ettirmeyi hedefliyor. Sürüş destek sistemleri, güvenlik sistemleri ve bağlanabilirlik ile ilgili yeni teknolojileri barındıran Yeni SEAT Leon, 5 kapılı ve ST gövde seçenekleri ile sunuluyor.


1 numara yenilendi

Yeni Leon 110 beygir ile 150 beygir arasında uzanan güç değerlerine ve olağanüstü tork rakamlarına sahip tümü turbo olan motor yelpazesiyle sunuluyor. Yeni SEAT Leon’un geniş motor yelpazesi, dizel ve benzinli versiyonları kapsıyor. Dizel motorlar arasında 115 hp gücünde yeni bir 1.6 TDI motor bulunuyor. Bu motor hem otomatik hem de manuel şanzımanla sunuluyor ve 4.0 litrelik düşük yakıt tüketimi ile dikkat çekiyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder