Hakan Çelik 171 milyon Euro yatırımla geldi
HABERİ PAYLAŞ

171 milyon Euro yatırımla geldi

Güney Koreli üretici Hyundai’nin Türkiye’de üretimine başlanan yeni modeli i20 tasarım, konfor ve güvenlik teknolojisiyle sınıfının en iddialı otomobillerinden.

Türkiye’de ürettiği modellerle otomotiv endüstrisine ve aynı zamanda ülke ekonomisine katkıda bulunan Hyundai Assan, kaliteli ve konforlu ürün gamına yepyeni bir model daha ekledi. Ağustos ayı sonunda üretimine başlanan yeni i20, Türkiye’de satışa sunuldu. B segmentinin en beğenilen modellerinden biri olan i20, ilk kez tanıtılmasından bu yana gerek tasarım gerekse teknoloji anlamında bir hayli fazla yol katetti.

Haberin Devamı

171 milyon Euro yatırımla geldi

YOLCU VE EŞYA UYARISI

Trafik ışıklarında durulduğunda öndeki aracın hareketini uyaran sistem, trafiğin aksamasını da engelliyor. Ayrıca, arka yolcu ve eşya uyarısı ise segmentte ilk defa sunuluyor. Arka koltukta telaşla unutulan eşya ya da evcil hayvanlar sürücüsüne sesli olarak hatırlatılıyor. Böylelikle, olası hırsızlık gibi talihsizliklerin veya benzeri üzücü olayların yaşanması da önlenmiş oluyor.

Bu otomobilde Hyundai’nin kendi ürettiği sağlam çelik kullanılmış. Araç bu sayede kazalarda yaşanabilecek olası bükülmelere karşı daha dayanıklı hale gelmiş. Daha önce de kullanılan 1.4 litrelik 100 PS’lik atmosferik motor, bu kez 6 ileri manuel veya 6 ileri otomatik şanzımanla tercih edilebiliyor. Turbo beslemeli 1.0 litrelik benzinli motor ise 7 ileri DCT şanzıman ile tercih edilebilirken, eklenen en önemli özellik ise 48V hafif hibrit sistemi.

171 milyon Euro yatırımla geldi

EKONOMİYE BÜYÜK KATKI

Hyundai Assan Başkanı Ickkyun Oh, “Hyundai Assan İzmit fabrikamızda tam 23 yıldır üretim gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar 2 milyon adetten fazla aracı bantlarımızdan indirdik. Şu an ürettiğimiz i10 ve i20 modellerimizi Türkiye kadar Avrupa, Ortadoğu ve Afrika başta olmak üzere tüm dünyaya ihraç ediyoruz. Yeni model Türk ekonomisine ve Türk-Güney Kore dostluğuna önemli katkı yapacak” diye konuştu.

Oh’un verdiği bilgiye göre, yeni i20 ürün gamına ilave edilecek modellerle birlikte toplam yatırım tutarı 171 milyon Euro’nun üstüne çıkacak. Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel de “Son çeyrekte Türkiye’de 5 bin adet i20 satmayı hedefliyoruz. Amacımız i20’yi tekrardan ait olduğu yere, B-segmentinin zirvesine taşımak” dedi. Yeni i20’nin fiyatı 158 bin 500 TL’den başlıyor ve motor seçeneği ile donanıma göre 231 bin TL seviyesine kadar çıkıyor.

Haberin Devamı

HERKES İÇİN MOBİLİTE

Toyota, ‘mobilsen özgürsün’ yaklaşımı çerçevesinde tüm bireylerin hayatını kolaylaştıracak insansı robotlardan otonom araçlara kadar bir dizi yeni teknolojik ürünü kullanıma sunmayı amaçlıyor.

171 milyon Euro yatırımla geldi

7’den 77’ye herkesin özgürce hareket ettiği bir dünya gerçekleştirmek amacıyla yola çıkan Toyota, bir otomobil şirketi olmanın yanı sıra insanlık için ileri teknoloji ürünü her türlü çözümü üreten bir ‘mobilite’ şirketine dönüşüyor. Toyota, bu çerçevede tüm dünya ile aynı anda Türkiye’de de ‘start your impossible’ (imkansıza başla) hareketini başlattığını duyurdu.

Start your impossible hareketi ile engellilerin, hastalıklarından dolayı hareketleri kısıtlı kişilerin, yaşlıların, en küçüğünden en büyüğüne tüm bireylerin dünya üzerinde özgür, rahatça ve keyif alarak hareket etmelerini sağlayacak yüksek teknolojiye sahip ürünlerin toplumun hizmetine sunulması hedefleniyor. Bu amaçla devreye alınan mobilsenozgursun.com mikro sitesinde Toyota’nın tüm mobilite çalışmaları ve yeni vizyonu aktarılıyor.

Haberin Devamı

OLİMPİYATLARDA TANITILACAK

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, “Markamız ‘herkes için mobilite’ anlayışıyla, kişilerin ihtiyaçlarına göre mobilite teknolojilerini ve hizmetlerini geliştirecek” dedi. Toyota’nın bu kapsamında geliştirdiği ürünlerden ilk örnekleri resmi partneri olduğu Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunlarında tüm dünyaya tanıtmayı planladığını belirten Bozkurt, Türkiye’de de mobilite çalışmaları kapsamında engelliler için çalışmalara başladıklarını ifade etti.

ÖLÜMLÜ KAZALAR AZALACAK

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre dünyada her yıl 1.35 milyon ölümlü trafik kazası meydana geliyor ve 50 milyon kişi trafik kazalarında yaralanıyor. Bu kazaların yüzde 95’i insan hatasından kaynaklanıyor. Otonom sürüşlerin bu kazaları önemli ölçüde azaltacağı tahmin ediliyor.

KPMG’nin hazırladığı Otonom Araçlara Hazırlık Endeksi’ne göre Singapur, hem tüketici kabul hem de politika ve yasalar kategorilerinde otonom sürüşe en hazır ülke oldu. Hollanda listenin ikinci sırasında. Otonom araç kullanımını geçen yıldan bu yana yaygınlaştıran ve teşvik eden Norveç’in başkenti Oslo’da da bazı otobüs rotaları artık sürücüsüz.

171 milyon Euro yatırımla geldi

Sıradaki haber yükleniyor...
holder