Hakan Çelik 2018 güzel olacak
HABERİ PAYLAŞ

2018 güzel olacak

Haberin Devamı

Her türlü karalama kampanyası ve algı operasyonuna rağmen Türkiye bölgesinde istikrar unsuru olmaya devam ediyor.

Komşusundaki afete yardım eli uzatan, denize açılan mültecileri hayata döndüren, aç ve susuz insanlara yardım ulaştıran bir ülke.

“Her şey şahane, kusursuz, dört dörtlük” demiyorum ancak Türkiye geleceğe dair umut veriyor. Üstelik 40 yıldır süren terörle mücadele ve içeriden-dışarıdan istikrarsızlaştırma girişimlerine rağmen.



“Orada savaş var, gitmeyin” uyarılarına karşın 2017’de Türkiye tam 32,4 milyon ziyaretçiyi ağırladı. Turizm geliri de 26,5 milyar dolar oldu.

Bu bilgiyi TRT Haber’de katıldığım “Basın Kartı” programında Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş verdi.

Türkiye hakkında çok olumsuz yargıların hâkim olduğu Almanya’dan bile geçen yıl 3,5 milyon ziyaretçi geldi ki bu çok önemli sayı.

Bu arada hemen şunu hatırlatayım; kısa süre önce Berlin’deki Turizm Fuarı’nı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ziyaret ettik. Orada gördüğüm hava, bu sene Türkiye’ye ilginin çok daha büyük olacağı yönünde.

Nitekim Numan Kurtulmuş, bu yıl Almanya pazarında yüzde 100’e varan oranda artış beklendiği müjdesini verdi. Rusya pazarında da yüzde 130’u bulan yükseliş söz konusu olacak. Kurtulmuş’un verdiği bilgiye göre 2018’de Türkiye 38 milyon turisti ağırlamış olacak. Turizm geliri de 30 milyar dolara dayanacak.

Turizm sektörü, Hindistan, Çin ve Japonya gibi dev nüfuslu ülkelere yönelik özel strateji hazırlıyor. Bu sene Çin’de Türkiye yılı ilan edildiği için 60 tanıtım etkinliği yapılacak.



Turizmin yeni pazarlara açılması sürecinde yerel yönetimlerin olağanüstü bir etkisi var. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’te harika işler yapıyor. Gaziantep, Türkiye’nin en çok ziyaret edilen en fazla üretim yapılan şehirleri sıralamasında hızla yükseliyor. Diyarbakır, Trabzon, Konya, Kayseri çok büyük potansiyeli olan şehirler arasında… Bursa, İzmir ve Adana’da canlanma isteği görüyorum.

Şanlıurfa, Mardin ve Hatay başlı başına hazine...



Televizyon dizileri ve Türk Hava Yolları bana göre Türkiye’nin en önemli iki yumuşak gücü konumunda.

Türk dizileri bütün dünyada muazzam ilgi görüyor. THY kısa süre önce Boeing ve Airbus ile yeni uçak alım anlaşmalarına vardı. Geniş gövde uçaklar gelecek yıldan itibaren filoya katılacak. Yeni havalimanının da devreye girmesiyle hedef 2023’te 50 milyon turist, 50 milyar dolar turizm geliri.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder