Hakan Çelik 4x4'lük Nissan
HABERİ PAYLAŞ

4x4'lük Nissan

Üretildiği ilk günden bu yana sınıfının en çok ilgi gören modeli olan Nissan Qashqai yeni tasarımıyla iddiasını sürdürüyor. Yeni Qashqai’de vergi avantajlı 1.6 litrelik dizel otomatik seçenek var

Japon Nissan ve Fransız Renault’nun ittifak yaparak ortak teknoloji kullanmaya başladığı günden bu yana her iki markanın da başarı grafiği yükseldi. Nissan’ın sorunsuz ve uzun ömürlü araçlar kimliği ile Renault’nun tasarım ve motor alanındaki köklü bilgi birikimi ortak platformlarda çekici otomobillerin pazara sunulmasını sağladı. İttifakın Başkanı Carlos Ghosn döneminin hiç kuşkusuz en başarılı otomobillerinden biri Nissan Qashqai. Uzun yıllar önce bu aracın Fransa’daki lansmanına katıldığımda çok başarılı olacağını tahmin etmiştim. Nitekim Qashqai pazara sunulduğu günden bu yana sınıfında standartları belirliyor. Qashqai kısa süre önce yeni versiyonuyla ülkemizde satışa sunuldu. 130 beygir gücündeki 1.6 litrelik dizel otomatik 4X4 modelini kullanma fırsatı buldum. Dikkatli bir kullanımla bu araçta yakıt tüketimini 5 litrenin bile altına çekmek mümkün. Halen dünyanın en iyi dizelleri arasında gösterilen bu motor Renault’nun yanı sıra Mercedes’in bazı modellerinde de kullanılıyor. Aracın en dikkat çekici yönlerinden biri çekici iç ve dış tasarımı. Geçmişteki tek düze Japon otomobillerinin iç tasarımından eser kalmamış. Oldukça dinamik ve şık bir iç mekanla karşılaştım. Otomatik şanzımanın kullanım kolaylığı ve başarılı dizel motorun performansıyla Nissan Qashqai’nin sürüş keyfi de yüksek. Qashqai’nin Türkiye’deki başlangıç fiyatı 67 bin 990 TL. Benim kullandığım zengin donanımlı 1.6 dizel x-tronic modelinin fiyatı 116 bin TL. Platinum Premium Pack isimli donanım paketine sahip bu araçta kaza riskini en aza indiren ‘Kör Nokta Uyarı Sistemi’, ‘Hareketli Nesne Algılama Sistemi’ ve ‘Yorgunluk Algılama Sistemi’ bulunuyor. Bunlara ilave olarak sıkışık alanlara girebilmeye yardımcı olan ‘Çevre Görüş Sistemi’ ve ‘Akıllı Park Sistemi’ de mevcut.

Haberin Devamı

İşte Bentley SUV

Lüks sınıfın zirvesinde yer alan markalardan Bentley, ilk SUV modelini 2016 yılında satışa sunmaya hazırlanıyor. İngiltere’nin Crewe şehrindeki tesislerde büyük oranda el emeğiyle üretilen araçlarıyla tanınan marka bu kararla yeni bir sınıfta lüksün standartlarını belirlemeyi hedefliyor. Bentley SUV, markanın güçlü ve karizmatik kimliğini tekrarlarken bir arazi aracından beklenen bütün özellikleri sunacak. aracın benzinli ve dizel modellerinin yanı sıra 2017’den itibaren plug-in hybrid seçeneği de bulunacak. Bentley SUV’un iç mekan tasarımı ve malzeme kalitesiyle de kendisinden söz ettirmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Küresel ısınma sınıfın birincisi

Toyota, 2014 BrandZ en değerli 100 küresel marka raporunda ‘Dünyanın en değerli otomotiv markası’ seçildi. Dünyanın en değerli 100 markası arasında yer alan Toyota, otomobil sektöründeki birinciliğini sürdürmüş oldu. Toyota’nın marka değeri de yüzde 21 artarak yaklaşık 29.6 milyar dolara yükseldi. Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO’su Ali Haydar Bozkurt bu sonucun Toyota’nın yenilikçi çizgisinin ve yeni teknolojilere yaptığı yatırımın neticesi olduğunu vurguladı. BrandZ raporunda; dünya genelinde 80 ülke ve bölgede Toyota’nın 6 milyon adedi geçen 24 farklı hibrit modelinin satışlarındaki artışların bu başarıda büyük rol oynadığı da kaydedildi. Toyota, gelecek 2 yıl içinde 15 yeni hibrit otomobili de pazara sunmaya hazırlanıyor. Millward Brown tarafından yapılan araştırmayla en değerli 100 global marka için 30 ülkede 2 milyon kişinin katılımlıyla elde edilen sonuçlar BrandZ’in finansal analiz ve iş performansı sonuçlarının değerlendirilip birleştirilmesiyle ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en çok satan pick-up’ı Mitsubishi

Pick- up segmentinde hem özel hem de ticari kullanımda sağlamlık ve dayanıklılığıyla öne çıkan Mitsubishi L200, 2006 yılındaki lansmanından bugüne toplam 1.148.000 adet satış rakamına ulaştı. Türkiye pazarında ise toplam 25.367 adet satarak, en çok tercih edilen pick-up oldu ve Türkiye’yi İngiltere’nin ardından Avrupa’daki ikinci büyük pazar konumuna taşıdı. Mitsubishi L200, çoğunluğu Avrupa, Asya ve Ortadoğu ülkelerinde olmak üzere toplam 158 ülkede satılıyor. Mitsubishi Motors’un altmış yıllık pick-up, yetmiş yıllık 4x4 teknolojisinin mirasçısı olan L200, RISE gövde yapısı ve darbe emici şasisi ile esnek kullanım özelliklerine sahip. Araç 1 ton yük taşıyabiliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder