Hakan Çelik 6 milyonuncu araç!
HABERİ PAYLAŞ

6 milyonuncu araç!

Türkiye otomotiv sanayisinin öncü kuruluşlarından Tofaş, 6 milyonuncu aracını üretti. 450 bin adetlik üretim kapasitesi ve 7 bini aşkın çalışanıyla Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından ve araştırma-geliştirmeye (Ar-Ge) en çok yatırım yapan firmalardan biri olarak öne çıkan Tofaş, 3.2 milyon adete yaklaşan ihracat başarısıyla da ülkemize katkı sağlamaya devam ediyor. Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “50 yıl önce Bursa’da başlayan yolculuğumuzda, pek çok farklı modeli üretmenin gururunu yaşadık. Fiat Chrysler Automobiles’ın önde gelen üretim ve Ar-Ge merkezlerinden biri olarak küresel ürünler geliştirmede, son olarak da Egea model ailesinde önemli sorumluluklar üstlendik. 6 milyonuncu aracımıza uzanan yolculuğumuzda emeği geçen tüm çalışanlarımıza, bayi ve tedarikçilerimize teşekkür ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

TARİHİ YATIRIM

1968 yılında, merhum Vehbi Koç’un vizyonerliği ve “Herkesi otomobil sahibi yapma” hedefiyle temelleri atılan Tofaş, 6 milyonuncu aracını üretti. Bursa’daki fabrikada üretilen 6 milyonuncu araç, 1 milyar dolarlık tarihi yatırım ile hayata geçirilen Egea Model Ailesi’nden Fiat Egea Sedan oldu.

İHRACATTA 400 BİN AŞILDI

Tofaş’ın 6 milyonuncu aracı olarak banttan inen Fiat Egea Sedan ve Egea model ailesinin önemine değinen Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “2015 yılının sonunda üretimine başladığımız, ürün özellikleri ve fiyat fayda dengesiyle ezberbozan Egea model Ailesi, gerek Türkiye’de gerekse yurtdışında pazarlarda elde ettiği sonuçlarla başarısını ortaya koymaya devam ediyor. Bugüne kadar 550 bin adetten fazla ürettiğimiz ve 400 bin adetten fazlasını ihraç ettiğimiz Egea, son 3 yıldır ülkemizde en çok tercih edilen model olmayı sürdürüyor.

2016 yılında AutoBest ‘Avrupa’da Yılın Otomobili’ ödülünün sahibi olan Egea Sedan, 2019 yılının ilk 6 ayında da ülkemizde en çok satılan otomobil modeli oldu. Egea’nın güçlü performansı, Tofaş Ar-Ge’nin yetkinliği ve müşteri ihtiyaçlarına yönelik doğru ürün geliştirmenin önemini bir kez daha ortaya koyuyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

ANADOLU ISUZU’DA 36 YILIN BAŞARISI

6 milyonuncu araç

Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu, 1983 yılından bu yana üretimini gerçekleştirdiği Isuzu marka otobüs, midibüs, kamyon, kamyonet ve pick-up araçlarıyla başarılı birçok projeye imzasını attı. Japonya haricinde Isuzu üretim kalitesini ifade eden IMM sertifikasına sahip tek fabrika olma özelliğini taşıyan Anadolu Isuzu fabrikası, 22 Temmuz 2019 tarihinde düzenlenen törenle 170 bininci aracını üretim bandından indirdi. Anadolu Isuzu’nun 170 bininci aracının üretilmesi adına düzenlenen törende konuşan Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan; “36 yıl önce çıktığımız yolculukta 170 bininci aracımızı üretim bandından indirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugünün bir diğer önemi de banttan indirdiğimiz otobüsümüzün yurtdışına ihraç edilecek olması. 1994 yılından beri ihracat yapıyoruz ve bu araçla birlikte 17 bininci aracımızı yurtdışına ihraç edeceğimizi hepinize müjdelemek istiyorum” dedi.

PEUGEOT SUV İLE BÜYÜDÜ

6 milyonuncu araç

Peugeot Türkiye, daralan Türkiye otomotiv pazarında yükselişini sürdürüyor. SUV hamlesinin meyvelerini toplayan marka, B/C/D SUV sınıflarında liderliğe yükselirken Peugeot Profesyonel ise ilk çeyrekte Partner Tepee modelinin başarılı performansı ve takiben Rifter modelinin satışa sunulmasıyla kombi van sınıfında üçüncü sırada yer aldı. Pazarın yüzde 44.8 daraldığı bir ortamda Peugeot 2018 yılındaki yüzde 4,6 pazar payı ile karşılaştırıldığında yüzde 1.2 artışla yüzde 5.8 paya ulaştı. Böylece 2018 yılında sekizinci olduğu pazarda beşinciliğe yükseldi. Markanın büyümesinde hem binek hem de hafif ticari araç pazarındaki performansı etkili oldu.

Haberin Devamı

640 BEYGİRLİK AUDI

6 milyonuncu araç

Audi Sport, dünyanın dört bir yanındaki pistlerde birincilik kovalayacak yeni R8 LMS GT2’yi tanıttı. 640 beygir gücündeki özel yarış otomobili, GT2 kategorisine yarışacak takımlar için özel olarak üretilecek. Dünyanın birçok ülkesinde yarışan takımlar için yarış otomobilleri üreten Audi Sport, TCR, GT3 ve GT4 kategorileri için geliştirilen modellere bir yenisini daha ekledi. GT2 kategorisindeki yarışlar için üretilen R8 LMS GT2, Goodwood Hız Festivali ’nde tanıtıldı. Sadece yarışlar için değil, pist günleri ve yarış resort ’ları için de ideal bir otomobil olarak tanımlanıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder