Hakan Çelik 'Acıktım' deyince restoran buluyor
HABERİ PAYLAŞ

'Acıktım' deyince restoran buluyor

Audi’nin üst sınıftaki yeni SUV modeli Q8, giderek akıllanan sürüş komut sistemiyle sürücünün neredeyse bütün konuşmalarına yanıt veriyor.

Audi’nin Q model ailesinin en yeni yüzü olan Q8 satışa sunuldu. A8 ile markanın yeni amiral gemisi olarak konumlanan araç yüksek konfor özelliklerinin yanı sıra dayanıklılık ve güç gibi parametrelerde öne çıkıyor.

Acıktım deyince restoran buluyor

Q8 dış tasarımı, geniş ve zarif iç mekanı, ileri teknoloji ürünü navigasyon, bilgi ve eğlence sistemleriyle dikkat çekiyor. Dört kapılı lüks bir coupe aracın pratik çok yönlülüğünü, geniş bir SUV modelin avantajlarıyla buluşturan Q8, aynı zamanda son derece donanımlı, kapsamlı bir bağlanabilirlik sunuyor. Quattro dört tekerlekten çekiş özelliğine sahip model, iş seyahatleri ve keyif amaçlı sürüşler için ideal.

Haberin Devamı

FERAH İÇ MEKAN

Audi’nin tüm SUV modellerinden alışık olunan sportif dinamizm ve üst düzey premium kalite hissi, Q8’de daha da belirginleşmiş. 4.99 metre uzunluğunda, 2 metre genişliğinde ve 1.71 metre yüksekliğindeki araç, neredeyse 3 metreye ulaşan aks mesafesi sayesinde, iç mekan uzunluk ve yükseklik yönünden rakiplerinden daha ferah. Arka koltuklar yatırıldığında ise bagajın toplam hacmi 1.755 litreye ulaşıyor.

Acıktım deyince restoran buluyor

Otomobilin göstergeleri, tümüyle dijital Audi sanal kokpitinde yer alıyor. Yüksek çözünürlüklü 12,3 inçlik ekran, çok fonksiyonlu direksiyon yardımıyla değiştirilebilen iki farklı görünüm seçeneğine sahip.

Sesli kumanda sistemi sayesinde Audi Q8 akıllı bir konuşma arkadaşına dönüşüyor. Sürücü, sisteme sesli komut verirken belirli kalıplara bağlı kalmak zorunda değil, örneğin yakındaki restoranları bulması için “Acıktım” demesi yeterli. Türkiye’ye Doğuş Otomotiv tarafından ithal edilen Audi Q8 3.0 litre 286 beygirlik motorla satışa sunuluyor. Aracın başlangıç fiyatı 1 milyon 208 bin TL.

DAHA FAZLA GÜÇ İSTEYENLERE

Mercedes, yeni A 35 4Matic ile Türkiye’de yüksek sürüş performansı beklentisi içinde olan otomobilseverlere yeni bir seçenek sunuyor. Mercedes’in yeni önden çekişli platformunu kullanan otomobilde 306 beygirlik, 400 Nm tork üreten 2.0 litre turbo benzinli motor görev yapıyor. Otomobil, Speedshift DCT 7G adında çift kavramalı otomatik şanzımanla satışa sunuluyor. Bunlara ilave olarak AMG Ride Control özelliği ve yüksek performanslı etkili frenler güvenliği artıran donanımlar olarak sıralanıyor.

Haberin Devamı

Acıktım deyince restoran buluyor

İç mekanda bilinen Mercedes konfor özelliklerinin yanında kumanda düğmeli yeni nesil AMG direksiyonu fonksiyonelliği artırıyor. Mercedes AMG A 35 4Matic 532 bin 500 TL’den başlayan fiyatlara sahip.

RENAULT'DAN ROBOT OTOMOBİL

Renault EZ-POD adında yeni bir araç geliştirdi. Sevimli ve dikkat çekici tasarımlı bu araç kısa mesafelerde hızlı ulaşım ve kurye hizmeti için tasarlanmış. Otonom, internet bağlantılı ve yüzde 100 elektrikli EZ-POD küçük bir robot otomobil olarak öne çıkıyor. Küçük boyutu ve çevikliği sayesinde garajlar, oteller, alışveriş merkezleri, kampüsler gibi kapalı alanlarda rahat hareket edebilmesinin yanı sıra RenaultEZ-POD, şehir merkezleri, mahalleler ve siteler gibi kentsel ortamlarda mobilite sağlıyor. EZ- POD, 2020 itibarıyla 11 milyar euro büyüklüğe sahip olması beklenen mobilite dünyasında öncü bir konuma sahip olmayı hedefliyor. Otonom, kapsamlı ve güvenli bir model olarak öne çıkan Renault EZ-POD, elektrikli scooter veya bisiklet gibi düşük hızda mobilite hizmeti sunuyor.

Haberin Devamı

Acıktım deyince restoran buluyor

Sıradaki haber yükleniyor...
holder