Hakan Çelik Alçaklar
HABERİ PAYLAŞ

Asker, sivil, kadın, çocuk demeden bugüne kadar on binlerce Türk vatandaşını katleden PKK önceki gün bir kez daha ne derece alçak bir terör örgütü olduğunu gösterdi.

Hakkari Yüksekova’da görev yapan eşini ziyaretten dönerken PKK’nın tuzakladığı patlayıcı sonucu şehit olan genç kadın Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Bedirhan Mustafa Karakaya Türkiye’nin 40 yıldır mücadele ettiği terör belasının son kurbanları oldu. Sadece eşini ve evladını kaybeden astsubay Serkan Karakaya’nın değil hepimizin yüreği yanıyor.

Haberin Devamı

Bu alçak saldırıyı gerçekleştiren PKK terör örgütü özellikle son dönemde daha önce hiç olmadığı kadar ağır darbeler aldı. Eylem yapma ve kan dökme kapasitesi çok ciddi oranda sınırlandı. İnsansız hava araçları gibi sistemlerle yüksek teknoloji kullanımı, etkin istihbarat ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin büyük başarısıyla terörle mücadele tarihimizdeki en etkin sonuçlar alınıyor. İçişleri Bakanlığı’ndan Milli İstihbarat Başkanlığı’na kadar bütün kritik kurumlar arasında çok iyi bir işbirliği var. Kamuoyunda da terörle mücadelenin hukuk içinde sonuna kadar sürdürülmesi konusunda geniş bir mutabakat söz konusu. Terör örgütünü en çok korkutun da işte bu.

Yıllar boyunca Türkiye’de etnik kökenli bir savaş çıkarmaya çalıştılar ve bunu hiçbir şekilde başaramadılar. Çok büyük acılar yaşamasına rağmen Türkiye bu tuzağa düşmedi. 7’den 70’e her yaştan her kesimden insan, PKK’nın eninde sonunda eylem yapamayacak hale getirileceğine inanıyor. Terör örgütünün bugüne kadar dayanmaya çalıştığı kesimler de çok büyük oranda şiddetle arasına mesafe koydu. Hâlâ şiddeti kullanılabilecek bir yol olarak gören vicdanını kaybetmişlerin oranı da giderek küçülüyor.

Aklı başında hiç kimse PKK örgütünün saldırılarına kılıf bulmaya çalışmıyor. Ancak her şeye rağmen terör saldırıları sıfırlanabilmiş değil. PKK bundan sonra da tükenmediğini göstermek için katliamlar yapmayı deneyecektir.

PKK’nın tamamen bitirilememiş olmasının nedeni bu alanda uluslararası dayanışma bulunmamasıdır. ABD, Batı ve dünyanın diğer ülkeleri örneğin DEAŞ’la mücadeledeki kararlılıklarının 100’de 1’ini ortaya koysalardı PKK bütünüyle yok edilebilirdi.

Haberin Devamı

Sözünü ettiğim ülkeler PKK’yı Ortadoğu’nun dizayn edilmesinde yararlı bir araç olarak kullanıyor. Türkiye’ye “Teröre karşı sizin yanınızdayız” demelerine karşın hiçbir adım atmıyorlar. Bugün de PKK’yı uzun soluklu hedeflerin temel araçlarından biri olarak görüyorlar.

Türkiye, önce “Fırat Kalkanı” sonra da “Zeytin Dalı” ile sınırının yanı başında bir terör yapılanmasına izin vermeyeceğini herkese kanıtladı.

Amerika’nın son tutumu ne olursa olsun Türkiye’nin aynı kararlılığı terörün bir başka merkezi olan Münbiç konusunda da devam edecek. Suriye ve Irak’ta PKK’ya karşı başarılı sonuçlar alındıkça örgütün Türkiye’deki eylem kapasitesinin de tükenme noktasına geleceğine inanıyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder