Hakan Çelik Alman otomobilini bıraktı
HABERİ PAYLAŞ

Alman otomobilini bıraktı

Haberin Devamı

Dünyanın büyük bölümünde devlet hizmetlerinde bakanların ve üst düzey bürokratların kullandığı ilk otomobil Mercedes S Serisi’dir. Bununla birlikte Audi A6 ve A8 ile BMW’nin 5 ve 7 serileri de çok tercih edilir. Uzun yıllardır Türkiye’de de böyle bir durum var.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise bu alışkanlığın dışına çıkarak Toyota’nın premium markası Lexus’u kullanmaya başladı. Zeybekci’nin bu tercihini önceki gün canlı yayın için geldiği CNN Türk’te fark ettim ve kendisine bu kararının son dönemdeki Avrupa ve Almanya ile yaşanan krizle ilişkili olup olmadığını sordum. Hatta Bakan’ın makam otomobili olarak kullandığı Lexus LS 600h L modeliyle birlikte kısa bir tur attık. Ben direksiyona geçtim.

Alman otomobilini bıraktı
Nihat Zeybekci

TÜRKİYE’DE YATIRIMI VAR


Nihat Zeybekci’nin açıklaması şöyle: “Biz Avrupa Birliği’ne mesaj vereceksek onu zaten doğrudan söylüyoruz. Türkiye’de de otomobil yatırımı olan, üretim yapan bir markanın otomobilini tercih etmeye karar verdim.... Gelecekte de Türkiye’de üretilmiş modelleri kullanmak istiyorum.”

Alman otomobilini bıraktı

Lexus dünyanın belli başlı pazarlarında en prestijli otomobil markası olarak kabul ediliyor. Özellikle farklı bir lüks deneyimi yaşamak isteyenler ve sorunsuzluk kriterine önem verenler Lexus’u tercih ediyor.

Alman otomobilini bıraktı

Nihat Zeybekci, Türkiye’de binek otomobil üreten Japon Toyota ve Güney Koreli Hyundai ile irtibat kurduğunu, makam otomobili olarak kullanılabilecek modellerini araştırdıklarını anlattı. Çevreci niteliğini de vurgulamak amacıyla hibrid bir otomobil olan Lexus LS 600’de karar kıldıklarını ve yakında Hyundai’nin bir modelini deneyeceğini ifade etti.

BORUSAN OTOMOTİV DÜNYA ŞAMPİYONU

BMW, Münih’te gerçekleştirilen Üstün Satış Başarısı Ödülleri (Excellence in Sales) töreninde dünyanın dört bir yanındaki en iyi 36 yetkili satıcısı ve distribütörünü onurlandırdı. 80 ülkeden 3000 katılımcı arasında yapılan değerlendirmede Borusan Otomotiv ‘yeni müşteri kazanım ve sadakat’ kategorisinde ‘en iyi yetkili satıcı seçilerek’ dünya şampiyonu oldu.

Alman otomobilini bıraktı
Borusan Otomotiv BMW, MINI, BMW Motorrad Genel Müdürü Ayhan Ölçer (solda), ödülü BMW AG Yönetim Kurulu Üyesi Ian Robertson’ın elinden aldı.


YENİLENEN C-ELYSEE TÜRKİYE'DE


Citroen’in Türkiye’de en fazla satış gerçekleştirdiği modeli olan B sınıfı Sedan C-Elysee, yenilendi. 2012’den bu yana 400 bin adet satılan ve üç kez FIA WTCC (Dünya Binek Otomobil Şampiyonası) Şampiyonu olan C-Elysee, kapsamlı bir yenilenme geçirdi.

Alman otomobilini bıraktı

Citroen Genel Müdürü Bahattin Tatoğlu C-Elysee ikinci elde de hızlı ve kolay alıcı bulan bir model” ifadelerini kullandı.

59 BİN 500 TL’DEN BAŞLIYOR

Yeni ön tampon ve ızgara, üç boyutlu arka LED far grubu, üç boyutlu 16 inch jantlar ve yeni gövde renkleriyle daha prestijli bir dış görünüme kavuştu. C-Elysee, B segmenti Sedan pazarının en popüler 3 modelinden biri olarak iddialı konumunu sürdürmeyi planlıyor. Yeni C-Elysee, Türkiye’nin yol ve iklim koşulları için dayanıklı, yüksek konfor sunan, yakıt tüketimi düşük otomobillerden biri. Yeni modelin anahtar teslim satış fiyatı, 59 bin 500 TL’den başlıyor.

‘BİLİNİRLİĞİMİZİ ARTIRDIK’

Citroen Genel Müdürü Bahattin Tatoğlu, “Bu model ile daha önce hiç Citroen kullanmamış olanlara ulaştık. Uygun satın alma ve işletme maliyetinin yanı sıra Türkiye’nin her türlü yol ve iklim koşulunda sorunsuz ilerleyen, yüksek dayanıklılık gösteren C-Elysee ile marka imajımızı yükselttik, bilinirliğimizi artırdık. Hem perakende hem de filo müşterilerimiz çok memnunlar” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder