Hakan Çelik Alman SUV'ların korkulu rüyası
HABERİ PAYLAŞ

Alman SUV'ların korkulu rüyası

Haberin Devamı

Premium sınıftaki Japon markası Infiniti’nin FX 37 modeli yüksek kullanım keyfi veren motoru, zengin donanım listesi ve farklı imajıyla üst sınıfta araç arayan tüketicilere sesleniyor.

Japonya’nın lüks otomobiller kategorisindeki iddialı markası Infiniti, geçen yıldan bu yana Bayraktar Grubu güvencesiyle Türkiye’ye ithal ediliyor. Infiniti’nin Türkiye’de SUV segmentindeki araçları FX 37 ve FX 50’nin yanında binek araçlar sınıfında EX 37, G37 Sedan, G37 Coupe ve G37 Cabrio Türk otomobilseverlerle buluşuyor. Infiniti Marka Direktörü Oğuz Bayar, 2010’da yaklaşık 200 adet Infiniti satmayı hedeflediklerini açıklamıştı.

Çok merak ettiğim Infiniti markasının tasarımının yanında konforu ve motorlarıyla da çok iddialı olan FX 37 modelini geçtiğimiz günlerde test ettim.

FX 37, pek çok özelliğiyle bir arazi aracı görünümüne sahip. Bunun yanında 320 beygir güç üreten 3.7 litrelik motor, araca sportif bir otomobilin performansını veriyor. 360 Nm tork değerine sahip olan 6 silindirli bu motor hem çok sessiz C M Y B Premium sınıftaki Japon markası Infiniti’nin FX 37 modeli yüksek kullanım keyfi veren motoru, zengin donanım listesi ve farklı imajıyla üst sınıfta araç arayan tüketicilere sesleniyor Infiniti’nin FX37 modeli geçtiğimiz yıl yapılan çarpışma testinden 5 yıldız almayı başardı. Aracın en büyük kozu, yumuşak kullanım özellikleri, güçlü motor ve marka imajı. çalışıyor hem de büyük sürüş keyfi veriyor. 7 vitesli otomatik şanzıman akıllı dört çeker sistemiyle uyumlu şekilde çalışıyor. Hiçbir sarsıntıya neden olmadan geçen vitesler konforlu sürüşü destekliyor.

Bu sınıftaki araçlar arasında kabinde kullanılan malzemelerin kalitesi tüketiciler açısından çok belirleyici oluyor. Infiniti bu alanda benden tam puan aldı. Zira 11 hoparlörlü Bose müzik sistemi uzun yolculukları keyifli hale dönüştürüyor. Akıllı anahtar, hız sabitleme sistemi ve geniş açılı kamera düzeneği güvenli ve pratik kullanım imkanı sağlıyor.

Infiniti, lüks SUV’lar kategorisinde Mercedes, Audi, BMW, Range Rover gibi modelleri tercih eden yüksek gelir grubunun karşısına farklı bir alternatif olarak çıkıyor. Infiniti FX 37’nin anahtar teslim satış fiyatı 104 bin euro’dan başlıyor.

Kia’lar 21 bin liradan başlıyor

Güney Koreli otomobil üreticisi Kia’nın 3 kapı procee’d, 5 kapı cee’d hatchback ve cee’d Sportywagon’dan oluşan cee’d ailesi, aralık ayından da düşük fiyatlarla tüketiciyle buluşuyor. Kampanya kapsamında Kia cee’d hatchback modeli ise 29.980 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. 2009 yılında yenilenen C segmentteki başarılı sedan modeli Cerato ise mart ayı boyunca 29.980 TL’den, B segment Rio modeli ise 20.990 TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıkıyor.

Bentley yakıt tüketimini yüzde 40 azaltacak

Dünyanın en lüks otomobil üreticilerinden Bentley Motors, 2009’da ilk olarak Continental Supersports Coupe modelinde kullanılan FlexFuel teknolojisinin yeni Supersports Convertible da dahil olmak üzere 2011 model yılı Continental serisinin tamamına kullanılacağını açıkladı. Böylece Bentley’in üretim adedinin yarısından fazlası artık FlexFuel ile uyumlu olacak. Bentley bu sayede karbondioksit emisyonlarını 2012’ye kadar yüzde 15 azaltmayı, yakıt tüketimini de yüzde 40 düşürmeyi hedefliyor.

Mazda’dan depremzedeye örnek yardım

Mazda, Elazığ’daki depremden etkilenen yardıma muhtaç afetzedelere yardım ulaştırılması amacıyla Elazığ Acil Afet ve Durum Müdürlüğü ile Türk Kızılay’ına iki adet Mazda BT-50 4X4 model pick-up araç bağışladı. 2010 model araçların Elazığ’a transferi ve bölgeye ulaştırılmasında OMSAN Lojistik A.Ş. gönüllü olarak bedelsiz destek sağladı. Mazda’nın Elazığ’daki bayisinde, Elazığ Valisi Muammer Erol’un katılımıyla gerçekleştirilen teslim töreninde araçlar Mazda Türkiye PR Direktörü Hülya Pamuk tarafından İl Acil Afet ve Durum Müdürü İhsan Gürgöz ile Kızılay Elazığ Şubesi Başkanı Mehmet Kaymaz’a teslim edildi.

2

Sıradaki haber yükleniyor...
holder