Hakan Çelik Audi kalitesini konuşturuyor
HABERİ PAYLAŞ

Audi kalitesini konuşturuyor

Yeni A6 premium sınıftaki diğer Alman rakiplerinin karşısına güçlü kozlarla çıkıyor. Dinamik tasarım, yeni teknolojiler ve artan konfor düzeyi A6’nın avantajları arasında.

Lüks sınıftaki en önemli markalardan biri olan Audi’nin çok iddialı olduğu yeni A6 modeli kısa bir süre önce Türkiye’de satışa sunuldu. BMW 5 Serisi ile birlikte nesillerdir sınıfının en beğenilen otomobillerinden biri olan A6, yeni versiyonuyla da önemli bir başarı yakalayacağını gösteriyor. Yeni Audi A6’nın 40 TDI quattro 204 beygir Sport S Tronic modelini test etme imkanı buldum.

Haberin Devamı

Audi kalitesini konuşturuyor

MODERN TASARIM

Lüks Alman markaları model değişikliğine gittiklerinde artık dış tasarımda daha hafif dokunuşlar yapmayı tercih ediyor. Bunun; maliyet, ikinci el değeri ve tüketicinin önceki modellerle bağın kopmasını istememesi gibi birçok nedeni var. Yeni Audi A6 önceki modelle güçlü benzerliğini korumakla birlikte günümüzün modern tasarım beklentilerini de karşılıyor. Yeni A6 kaslı görünümü, rijid yapısı ve başarılı konfor özellikleriyle “Ben bir premium Alman otomobiliyim” mesajını veriyor.

YÜKSEK KALİTE HİSSİ

Kabine girer girmez yüksek seviyede kalite hissi kendisini gösteriyor. Audi A6’nın iç tasarımı diğer premium Alman rakiplerine göre daha modern ve yenilikçi bir izlenim yaratıyor. Kumanda panelleri tamamen dokunmatik iki dev ekranın içine yerleştirilmiş. Görsel olarak çok şık olmakla beraber ben bütün fonksiyonların dokunmatik ekranın içine yerleştirilmesini kullanım açısından biraz güç buluyorum. 2.0 litrelik dizel motor özellikle üst devirlerde çok daha canlı ve şanzıman uyumu başarılı.

YENİ CLIO GÜN SAYIYOR

Büyük merakla beklenen yeni nesil Renault Clio, ekim ayında Türkiye’de satışa sunulacak. Yeni Clio, dinamik sürüş becerisi, yol tutuşu ve tasarımdan üretime kadar kalitesi ile bugüne kadar sunulan en iyi Clio versiyonu olarak öne çıkıyor.

Audi kalitesini konuşturuyor

5 YILDIZLI GÜVENLİK

Türkiye’de Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretilen Yeni Clio, Euro NCAP testinden elde ettiği 5 yıldız ile mükemmel güvenlik seviyesi sunarak beşinci neslinde de çağa uyum sağlama geleneğini sürdürüyor. Yeni Clio’nun motor seçenekleri arasına yeni 1.0 SCe, 1.0 TCe ve 1.3 TCe benzinli motorları da ekleniyor. Yenilenen Clio, beş benzinli ve iki dizel olmak üzere zengin bir motor seçeneği ile müşterilerin beğenisine sunuluyor. Renault Grubu, aynı zamanda 2020 yılından itibaren ilk defa E-TECH adını verdiği hibrid motorunu pazara sunacak.

Haberin Devamı

MITSUBISHI L200 PAZARIN HAKİMİ

Audi kalitesini konuşturuyor

Mitsubishi L200, 2019’un ilk altı ayında da pazar payını artırarak liderliğini korudu. Temsa Motorlu Araçlar tarafından Türkiye’de satışa sunulan 2018 yılının en çok satılan pick-up’ı Mitsubishi L200, yılın ilk altı ayında yüzde 28 pazar payı ile bu kategorinin lideri oldu. Mitsubishi’nin yetmiş yıllık pick-up ve 4x4 teknolojisi ile tasarlanan ve yüksek donanım seviyesine sahip olan L200, 2018 yılını yüzde 23 pazar payı ile kapatmıştı.

SATIŞ FİYATI 821 BİN TL

Alüminyum malzemelerin daha fazla kullanılmasıyla A6 daha hafif ve dinamik bir otomobil haline gelmiş. Audi birçok önemli güvenlik donanımına sahip. Bu sınıfta artık bir standart haline gelen şeritten ayrılma uyarısını çok yararlı buluyorum. Benim kullandığım araçta ‘S line’ dış paket, Bang & Olufsen ses sistemi gibi ekstra donanımlar bulunuyordu. Audi A6 Volkswagen Grubu’nun diğer markaları gibi Doğuş Otomotiv tarafından Türkiye’ye ithal ediliyor. Aracın ilave paketlerle satış fiyatı 821 bin TL. Ancak bu tutarın neredeyse 500 bin TL’si vergi olarak devlete ödeniyor! Avrupa’dakine benzer bir vergilendirme sağlanabilseydi bu kategorideki kaliteli otomobillere ulaşmak bu kadar zor olmayacaktı.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder