Hakan Çelik Bağımlılık tehlikesi
HABERİ PAYLAŞ

Bağımlılık tehlikesi

Türkiye ve dünya büyük meselelerle meşgul olurken geleceğimizle ilgili kritik konuları yeterine konuşamıyoruz. Mesela, gençlerin fiziksel ve ruhsal sağlığı...

Küçük yaştaki bireyler arasında sigara tüketimi ciddi boyutta. Uyuşturucuya yönelim sandığımızdan daha ileri seviyede. İnternet ve cep telefonu ile yapışık kalma durumu, her türlü bağımlılık gençlerin önünde büyük bir risk olarak duruyor. Çoğunlukla anne babaların bile fark etmediği bu durumu, en son açıklanan bir bilimsel rapor gözler önüne serdi.

Haberin Devamı

Gençlerin eğilimleriyle ilgili yapılan araştırma, önceki gün İstanbul’da Sultangazi Belediyesi’nin düzenlediği sempozyumda paylaşıldı.

Sultangazi Belediyesi Başkanı Cahit Altunay’ın davetiyle “Türkiye’nin Yüzyılı ve Geleceği Uluslararası Gençlik Sempozyumu” için önceki gün belediye konferans salonunda buluştuk. Konuşmacılar arasında Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ve AK Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar da vardı. Sempozyumun ikinci gün oturumuna ise kısa süre önce Teknofest etkinliğiyle büyük ilgi uyandıran Selçuk Bayraktar da katıldı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın bağımlılıklarla mücadele konusunda büyük hassasiyet gösterdiğini biliyorum. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu da bu konunun üzerine gitmek için her türlü çabayı göstereceklerinin altını çizdi ve çok önemli bir bilgi verdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki spor salonları 24 saat gençlerin kullanımına açık olacak. Gençler, kendilerine yakın spor alanlarına nasıl ulaşabileceklerini ve belli bir program hâlinde nasıl yararlanabileceklerini bakanlık birimlerinden öğrenebilecekler.

Bakanlık, bu yolla sadece gençleri zararlı alışkanlıklardan kurtarmakla kalmayıp birçok branşta altyapı için de ciddi yeteneklerin keşfedilmesinin önünü açabilir.

Sultangazi’de açıklanan raporun umut veren yanları da var. Gençlere dair; okuma, öğrenme, merak ve çalışma arzusu gibi konularda güzel gelişmeler söz konusu.

Gençlere eğitim, burs ve sportif aktiviteler konusunda ciddi destek sağlayan Bilal Erdoğan, konuşmasında gençlerin kendi kimliklerini bulmasını çok önemsediğini ifade etti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, siyasete meyilli gençlere erken yaşta seçilme yolunu açmıştı. Özgür düşünce, fırsat eşitliği ve eğitim destekleriyle, başka alanlarda da pırıl pırıl birçok gencin öne çıkma fırsatı bulacağına inanıyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder