Hakan Çelik Bakan Kasapoğlu tansiyonu düşürdü
HABERİ PAYLAŞ

Bakan Kasapoğlu tansiyonu düşürdü

A Millî Futbol Takımımızın İzlanda’ya inişinde karşılaştığı saygısızca ve onur kırıcı davranışlardan sonra Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, Ankara’dan acil olarak İzlanda’ya gitme ve millîlere destek olma kararı almıştı. Eğer bu uçuşunu farklı havayollarının Avrupa aktarmalı tarifeli seferiyle gerçekleştirseydi toplam 20 saat yolculuk yapması gerekecekti. Bu şekilde de muhtemelen maça yetişemeyecekti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın davetiyle ben de bu uçuşa katıldım, uçakta Gençlik ve Spor eski Bakanı Çağatay Kılıç, AK Parti milletvekili Alpay Özalan, MHP milletvekili Saffet Sancaklı ve bakanlık yetkilileri de vardı. TV yayını çıkmasaydı Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu da gelecekti. Gazeteciler, bakanlar ve devlet temsilcileriyle bu tip programlara katılır, ihtiyaca göre özel uçak ya da tarifeli uçak kullanılır.

Haberin Devamı

Sözcü Gazetesi yazarı Deniz Zeyrek ise aynı formatta benzer seyahatlere defalarca katıldığı halde Twitter’dan paylaştığı mesajla beni kasıtlı olarak hedef gösterdi. Yüzlerce küfür, hakaret ve tehdit almama neden oldu. Zeyrek “Bakanlarımızın sırf maç izlemeye jetle gideceği kadar zenginiz…” tweetiyle de Bakan Kasapoğlu’nun kriz karşısında millîlerle birlikte olma gayretini çarpıttı. Kasapoğlu’nun toplam 12 saatlik yolculuğu göze alarak oraya sadece maçı izlemek üzere gitmediğini herkes biliyor.

Bakan Kasapoğlu tansiyonu düşürdü

Yakından izlediğim süreçte Gençlik ve Spor Bakanlığı, Futbol Federasyonu ve sporcular arasında güçlü bir diyalog ve dayanışma gördüm. İzlanda karşısında 2-1 mağlup olduk fakat A Millîlerimiz önümüzdeki maçlarda mutlaka istenen sonuçları alacaktır diye düşünüyorum. Gidiş ve dönüş yolunda Bakan Mehmet Kasapoğlu ile sohbet ettik.

Önümüzdeki dönemde, futbol, basketbol, yüzme başta olmak üzere farklı branşlarda milyonlarca gence dokunacak çok önemli çalışmalar içinde olduklarını anlattı.

Kasapoğlu’nun bu çalışmalarını yakında POSTA Gazetesi okurlarımız ve CNN Türk izleyicilerimizle paylaşacağım. Kısa bir süre önce Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı’na seçilen Nihat Özdemir de bu döneme çok iddialı hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Bakan Kasapoğlu’nun maça gidişi, Nihat Özdemir’in gayretleri ve futbolcuların sağduyulu tavrı Türkiye-İzlanda maçı öncesinde patlak veren gerginliğin ortadan kaldırılmasını sağladı. İzlanda Spor Bakanı Lilja Dogg Alfreosdottir’ın maç öncesinde Bakan Kasapoğlu’nu kaldığı otelde ziyaret etmesi de tansiyonun düşmesine yardımcı oldu.

Peki İzlanda nasıl bir ülke? İzlanda’nın yılın bu döneminde serin ama insanı dinç tutan temiz, pırıl pırıl bir havası var. İndiğimizde hava sıcaklığı 10 derece dolayındaydı. Kuzey yarımkürenin en üst bölgesinde yer aldığı için yaz aylarında günün çok büyük bölümünde hava aydınlık kalıyor. 340 bin nüfuslu İzlanda küçük ama modern bir ada ülkesi.

NATO üyesi, ancak Avrupa Birliği’nde değil. Para birimi İzlanda kronu. İngilizce adı “Iceland” yani “Buz Ülkesi”. Volkanik özellikli adanın tamamında çok zengin mineralli, sıcak su kaynakları var. İzlanda ayrıca son yıllarda bir finans ve teknoloji üssü olarak öne çıkıyor. Türkiye’den İzlanda’ya tarifeli uçak seferi yok. İstanbul veya Ankara’dan İzlanda’ya gitmek isteyen bir yolcunun 2 veya 3 aktarma yapması gerekir. Örneğin Frankfurt’tan İzlanda’nın başkentine uçuş yaklaşık 3 saat sürüyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder