Hakan Çelik Başarı sürekli olunca bir kat daha kıymetli
HABERİ PAYLAŞ

Başarı sürekli olunca bir kat daha kıymetli

Basketboldaki büyük gücümüz Anadolu Efes’i bir kez daha ayakta alkışlıyorum. İstanbul’daki zorlu maçta İtalya’nın iddialı temsilcisi AX Armani Exchange Milano’yu saf dışı bırakarak üçüncü kez dörtlü final, Final Four’a yükseldiler. Bu zaferlerde, spora kesintisiz mali desteğini sürdürmesinin yanı sıra sevgisini de katan Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın katkısı büyük. Tuncay Bey pandeminin zor günlerinde bile takımını yalnız bırakmayarak salondaki yerini almış bir isim.

Türk basketbolunun gelmiş geçmiş en iyi hocalarından biri olan Ergin Ataman, klasını ve farkını bu seride de gösterdi. Geçen yıl şampiyonluğun keyfini yaşayan takımın gevşemesine izin vermedi. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi yüz yıllık tarihi bulunan takımlarımızın kuşkusuz muazzam seyirci desteği var.

Haberin Devamı

Bir maçta 15 bin basketbolseveri salona çekmeyi başaran Anadolu Efes, “Müessese takımlarının seyirci desteği bir yere kadar” önyargısını da kırmış oldu. Bu durumu sadece Efes açısından değil, Türk basketbolunun geleceği açısından önemli görüyorum.

Başarı sürekli olunca bir kat daha kıymetli

Ülkemizde basketbol sevgisi geçmişte TRT ekranlarında gösterilen Beyaz Gölge dizisi ile farklı bir boyut kazanmıştı. Fenerbahçe’nin Avrupa Şampiyonluğuyla heyecan zirve noktalarından birine ulaşmıştı. Günümüzde basketbol enerjisi ve tutkusunu Anadolu Efes sırtlanmış durumda. Bu takım, bize başarının sürdürülebilir olduğu zaman daha değerli olduğunu gösteriyor.

Bunda uzun soluklu planlama, yatırım ve ilginin rolü büyük. Anadolu Efes’in yıldızları; Shane Larkin, Vasilije Micic, Tibor Pleiss, Adrien Moerman, Chris Singleton, Rodrigue Beabois, Doğuş Balbay, James Anderson, Bryant Dunstson, Krunoslav Simon… Her maçta bir veya iki oyuncu âdeta patlama yapıyor, ekibi sırtlıyor.

Üst üste gelen başarılarda takıma gönül veren herkesin, Alper Yılmaz’dan Maskot Çaylak’a kadar herkesin katkısı takdire şayan. Geçen sene, mayıs ayında THY Euroleauge finalinde Köln’deki Lanxess Arena’da Anadolu Efes’in İspanyol ekibi Barcelona’yı devirerek şampiyon olduğu maçı, Tuncay Özilhan, ailesi, Menajer Alper Yılmaz, Yılmaz Argüden ve Pelin Gürtürk ile birlikte izlemiş, coşkuyu hep birlikte yaşamıştık.

Haberin Devamı

Başarı sürekli olunca bir kat daha kıymetli

Annem Yıldız Çelik, iyi bir basketbol izleyicisi ve Anadolu Efes taraftarıdır. Kardeşimin ve benim basketbol sevgimde annemin büyük rolü oldu. 1980 yılında beni, Türkiye’nin en köklü spor kurumlarından Kurtuluş Spor Kulübü’ne yazdırmıştı.

Onunla en son 1 Mayıs 2019’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda Real Madrid maçına gitmiştik. Araya pandemi engelleri girdiği için annem bir daha salona gelemedi. Belgrad’da oynanacak dörtlü finale belki annemle birlikte gideriz.

TEBRİKLER BAHÇEŞEHİR

Bahçeşehir Koleji, basketbolda Türkiye’ye 11. Avrupa kupasını kazandırdı. Temsilcimiz, FIBA Europe Cup finali ikinci maçında Reggio Emilia’yı 90-74 mağlup ederek şampiyon oldu. Bahçeşehir Ailesi’ni de gönülden kutluyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder