Hakan Çelik Binek otomobil lideri Renault
HABERİ PAYLAŞ

Binek otomobil lideri Renault

Renault, 2019 yılında 20’nci kez binek otomobil pazar liderliğini elde etti. Türkiye’nin en çok satılan ilk 3 model sıralamasındaki 2 model, Renault markasının OYAK Renault Fabrikaları’nda üretilen modelleri Clio HB ve Megane Sedan olarak yer aldı.

Binek otomobil kategorisinde çok uzun yıllardır Türkiye’nin lider markası olan Renault, binek otomobil pazarında 60 bin 668 adet satış adedi ve yüzde 15.7 pazar payı ile 20’nci kez binek otomobil pazar liderliği unvanını aldı. Renault, 2019 yılında toplam pazarda 64 bin 977 adet ve 13.6 pazar payı kaydetti.

Haberin Devamı

Binek otomobil lideri Renault

2019 yılında Türkiye’nin en çok satılan ilk 3 modelinden 2’si Renault markasına ait. Türkiye’nin en çok tercih edilen modelleri sıralamasında Oyak Renault Fabrikaları’nda üretilen Clio HB 2’nci sırada, Megane Sedan ise 3’üncü sırada yer aldı.

Clio Hatchback, 2019 yılında kaydettiği 24 bin 213 adet satış rakamı ile B HB segmentinin açık ara lideri oldu. Clio HB, segmentinden aldığı yüzde 46 pay ile en yakın rakibinden yaklaşık 4 kat (en yakın rakip satış adedi 6 bin 593 adet) fazla satış rakamına imza attı. Megane Sedan, 22 bin 414 adet satış adedi ile C Sedan segmentinde 2. sırada yer aldı.

YENİ CAPTUR MARKAYA DESTEK

Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, “Sektör adına çok daha pozitif bir beklenti ile girdiğimiz 2020 yılında, Bursa’da OYAK Renault Fabrikaları’nda üretilen Yeni Clio’nun ayrıca yılın ilk yarısında pazara sunacağımız Yeni Captur’ün de markamıza ve satışlarımıza olumlu desteği olacağını öngörüyoruz” değenlendirmesini yaptı.

TÜRKİYE’NİN TERCİHİ

Fiat, yüzde 15.9’luk pazar payıyla 2019 yılında Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarının lideri oldu. Türkiye’nin en çok tercih edilen otomobili Fiat Egea ise 2015 yılından bu yana devam eden liderlik başarısını dördüncü yılında da sürdürdü.

Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, “2015 yılından beri bizleri gururlandıran Fiat Egea Ailesi’nin satışa ilk sunulduğu günden bugüne kadarki satış adedi 183 bini geçti. Fiat Egea, 2019 yılında toplam 55 bin 430 adetlik satış başarısına imza attı ve bu yıl da liderliğini sürdürdü.

Haberin Devamı

Fiat Professional markası, hafif ticari araç pazarında yılı ikinci sırada tamamlarken pazarın önemli bölümünü oluşturan minivan sınıfında Doblo ve Fiorino modellerimiz ile liderliğimiz devam etti” diye konuştu.

TASARIMDA SANAL GERÇEKLİK

Hyundai, yeni teknolojiler ve araç geliştirme alanlarındaki hamlelerine hız kesmeden devam ediyor. Otomotiv endüstrisine sürekli olarak katkıda bulunan Hyundai, yeni nesil sanal gerçeklik (VR- Virtual Reality) sistemi sayesinde tasarım süreçlerini hızlandırırken, kaliteyi de artırmış olacak.

Binek otomobil lideri Renault

Bu sistem sayesinde, tasarım süreçlerinde yüzde 20 zaman tasarrufu hedefleyen Hyundai aynı zamanda yıllık Ar-Ge maliyetlerinde de yüzde 15’e varan azalma elde edecek.

HYUNDAI’DE YENİ GÖREVLENDİRME

Hyundai Assan Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ’nin Yurtiçi Satış, Pazarlama ve Satış Sonrası Genel Müdürü, markaya uzun yıllar hizmet eden Murat Berkel oldu.

Yeni görevine 01 Ocak 2020 tarihi itibarıyla başlayan Murat Berkel, 21 yıldan fazla bir süredir Hyundai Assan’da çeşitli görevlerde yer alıyor.

Haberin Devamı

BORUSAN 2020’YE HAZIR

Borusan Otomotiv 2020 yılına temsil ettiği markalarda önemli yeniliklerle girmeye hazırlanıyor.

Binek otomobil lideri Renault

BMW’DE

● BMW 2 Serisi Gran CoupÈ mart ayında satışa sunulacak.

● Yeni BMW 4 Serisi CoupÈ için yılın üçüncü çeyreğinin lansman dönemi olması planlanıyor.

● Kasım 2019 itibarıyla Türkiye’de satışa sunulan yeni BMW 7 Serisi satışlarına devam edilecek.

● Kasım 2019 itibarıyla Türkiye’de satışa çıkan yeni BMW 8 Serisi satışları sürecek.

MINI’DE

MINI Electric, nisan sonu itibarıyla Türkiye’de satışa sunulacak ve May Fest ile lansmanı yapılacak. Ayrıca, onlinestore.mini.com.tr adresi üzerinden 3 bin TL kapora karşılığında ön siparişi verilebiliyor.

MINI Cabrio Sidewalk Edition, nisan sonu itibarıyla Türkiye’de satışa çıkacak ve May Fest ile lansmanı yapılacak. Yenilenen özellikleriyle yeni MINI Countryman, ağustos ayı itibarıyla Türkiye’de satışa sunulacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder