Hakan Çelik BMW 2 serisi çok konuşulacak
HABERİ PAYLAŞ

BMW 2 serisi çok konuşulacak

Borusan Otomotiv'in Türkiye distribütörü olduğu BMW’nin kompakt segmentteki en yeni temsilcisi yeni BMW 2 Serisi Gran Coupe, koronavirüs krizinin hızla yayılmaya başladığı günlerin hemen öncesinde, Türkiye’de 295 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulmuştu.

BMW dinamizmini duygulara hitap eden bir tasarımla birleştiren, 4 kapılı bu coupe formlu otomobilin, tüketiciler otomobil alım kararlarını yeniden değerlendirdiğinde öne çıkan modellerden biri olacağını düşünüyorum.

BMW tutkunları markanın bu segmentte iddialı bir modelle çıkış yapmasını uzun süredir bekliyordu. BMW 2 Serisi Gran Coupe, sınıfında rekabetçi fiyatı, tasarım özellikleri, sürüş dinamikleriyle dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

BMW 2 serisi çok konuşulacak

3 SİLİNDİRLİ 2 FARKLI MOTOR SEÇENEĞİ

BMW’nin önden çekişli platformu üzerinde geliştirilen ve sahip olduğu teknolojik yeniliklerin çoğunu Yeni BMW 1 Serisi’nden alan yeni BMW 2 Serisi Gran Coupe, Türkiye’de biri benzinli diğeri dizel olmak üzere 3 silindirli iki farklı motor seçeneği ile satın alınabilecek.

BMW EfficientDynamics ailesinin en son üyesi olan bu verimli motorların ilkini 116 beygir güç ve 270 Nm tork üreten BMW 216d Gran Coupe oluşturuyor.

BMW 218i Gran Coupe’daki 1.5 litre hacmindeki benzinli motor seçeneği ise 5.2 litreye kadar inen karma yakıt tüketimi ile 140 bg güç ve 220 Nm sunarak 0’dan 100’e 8.7 saniyede ulaşıyor. Türkiye’ye tanıtım fiyatıyla giriş yapan 2 Serisi Gran Coupe’nin fiyatı Borusan Otomotiv internet sitesinde 311 bin 800 TL olarak güncellenmiş durumda.

VİRÜSE KARŞI EKİPMAN

Türkiye’nin en büyük otomobil üreticisi Oyak Renault, sağlık çalışanlarının koronavirüs salgınına karşı verdikleri mücadeleye, onlar için koruyucu ekipman üreterek destek oluyor.

OYAK Renault, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü çalışma kapsamında, hastanelerde kullanılan mobil test ve numune alma kabini, entübasyon kuvözü ve ateş ölçüm ünitesi gibi tıbbi ekipmanları üretiyor.

Üretilen tıbbı ekipmanların ilk partisi, Bursa Şehir Hastanesi ile Bursa Yüksek İhtisas Hastanesi’ne teslim edildi. Yılda 378 bin adet otomobil üretme kapasitesine sahip olan Oyak Renault fabrikasında yaklaşık 7 bin kişi istihdam ediliyor.

Haberin Devamı

BMW 2 serisi çok konuşulacak

MERCEDES'İN KARARI

Mercedes Benz Türk, Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüsün yayılmaması yönündeki önerileri doğrultusunda, İstanbul Hoşdere fabrikasında 5 Nisan 2020 ve Aksaray Kamyon Fabrikası’nda da 10 Nisan 2020 tarihlerine kadar üretime ara verilmesi kararını, çalışanların ve toplumun sağlığına yönelik tedbirler ile uluslararası tedarik zincirindeki lojistik aksamalar kapsamında uzattı.

Mevcut durumda; Hoşdere Otobüs ve Aksaray Kamyon üretim tesislerinde faaliyetlere 20 Nisan tarihine kadar ara verilecek.

HYUNDAI ARA VERDİ

Küresel salgının Türkiye’yi de etkilemesi sonucu, Hyundai Assan da çalışanlarının, ailelerinin ve müşterilerinin sağlığına yönelik gerekli tüm tedbirleri alıyor. Bu kapsamda 13 Nisan tarihine kadar üretim duracak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder