Hakan Çelik BMW zirveyi hedefliyor
HABERİ PAYLAŞ

BMW zirveyi hedefliyor

Borusan Otomotiv, Bavyeralı premium otomobil üreticisi BMW’nin 4 yeni modelini satışa sunmaya hazırlanıyor. Yenilenen 7 Serisi ve lüks SUV X7 markayı güçlendirecek.

Bu yıl 4 yeni modelini satışa sunmayı planlayan BMW, 2019’da liderlik için iddialı. Marka, bu yıl 1 serisi, yeni 3 Serisi, X1 Serisi, 8 serisi Coupe ve Cabrio modellerini satışa sunacak. Amiral gemisi 7 Serisi ise pazarın seyrine göre yılın son çeyreğinde yollara çıkacak. BMW’nin Türkiye distribütörü Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik, her sınıfta en fazla talep gören Premium marka olmayı amaçladıklarını söyledi. Bu yıl satışa sunulacak modellerin hedefe önemli ölçüde destek vereceğini kaydeden Tiftik, “Satış adetlerinden bağımsız pazar payına odaklanıyoruz. Pazar paylarımızı artırmanın ötesinde ise satış ve satış sonrası müşteri memnuniyeti en önemli odak noktamız. Koşulsuz müşteri memnuniyetinde liderlik öncelikli hedeflerimiz arasında birinci sırada” dedi. Ekonomik koşullar ve yüksek kredi faizlerin otomobil satın alma süreçlerini olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Hakan Tiftik, premium segmentteki toparlanmanın 2019’un dördüncü çeyreğinde başlamasını beklediklerini söyledi. Tiftik, 2020’den itibaren ise tekrardan büyüme trendine geçileceği tahminde bulundu.

Haberin Devamı

BMW zirveyi hedefliyor

7 SERİSİ YENİLENDİ

Borusan Otomotiv, BMW’nin yenilenen amiral gemisi 7 Serisi’ni talebe göre 2019’un son çeyreği ya da 2020 birinci çeyreğinde getirmeyi planlıyor. Yeni 8 Serisi, Coupe ve Cabrio versiyonları ile ağustos, 4 kapılı Grand Coupe modeli ise yılın son çeyreğinde satışa sunulacak. Lüks SUV modeli X7 ise Türkiye’nin ABD’den ithal edilen otomobiller için uyguladığı Gümrük Vergisi’nde aşağı yönlü bir düzenleme olduğu taktirde, sipariş üzerine getirecek.

BMW zirveyi hedefliyor

BMW 7 Serisi ve X7’nin uluslararası test sürüşü Çekya, Bulgaristan ve Yunanistan gibi Doğu ve Güney Avrupa ülkelerini kapsayan uzun bir parkurda gerçekleştirildi. Hakan Tiftik, BMW’nin yeni 3 Serisi’nin de temmuz veya ağustosta satışa sunulmuş olacağını hatırlattı. Tiftik Premium otomobil sınıfında bu yılın son çeyreğinden itibaren ciddi bir canlanma beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

KALİTE ÇITASI ÇOK YÜKSELDİ

Dünyanın en önemli otomobil üreticilerinden Renault’nun yeni Clio modeli ekimde satışa çıkıyor. Bursa’da Oyak Renault fabrikasında üretilen bu yeni araç, teknolojileri, güvenlik ve konfor seviyesiyle Türkiye’de şimdiye kadar bantlardan çıkan en önemli model olma özelliğine sahip. Üst sınıf otomobillerde bulunan donanım ve özellikleri B sınıfı bir araçla ilk kez sunan Clio, bu yönüyle farklı gelir grupları için de teknolojiyi ulaşılabilir hale getiriyor. Fransa merkezli küresel şirket Renault’nun yeni Clio’yu da Bursa’daki Oyak Renault fabrikalarında üretmeye devam etme kararında Türk ortaklarının gücü ve üretim deneyiminin önemli rolü var. 1990’lı yılların başında ilk versiyonuyla satışa sunulduğunda bütün Avrupa’da büyük ilgi gören Clio o günden bu yana sınıfının satış lideri durumunda.

SINIF BİRİNCİSİ

BMW zirveyi hedefliyor

Yeni Clio’nun iç hacmi ve bagajı önceki modele göre daha geniş. 5’inci nesil modelde ayrıca beş benzinli ve iki dizel motor sunuluyor. Multimedya ekran ve dijital gösterge tablosu modern bir sürüşün bütün ihtiyaçlarını sunarken geleneksel butonlar dikkati dağıtmadan kumandalara ulaşma imkanı sağlıyor. Multi Sense ve Easy Link özellikleri ileri sürüş ve konfor özelliklerini bir araya getiriyor. İsteğe bağlı olarak sunulan premium BOSE müzik sistemi yine bu sınıf bir otomobilde ilk özelliği taşıyor. Renault Grubu, aynı zamanda ilk defa 2020 yılından itibaren E-TECH adını verdiği hibrit motorunu pazara sunacak.

Haberin Devamı

BMW zirveyi hedefliyor

Clio’nun Valencia turuncu ve Seladon mavi adında iki yeni lansman rengi bulunuyor. Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş sınıf lideri Clio’nun bütünüyle yeni modeli için 1,5 milyon kilometre test sürüşü gerçekleştirildiği bilgisini paylaştı.

FORD’DAN 2 YENİ TİCARİ

Ford ticari araç ailesinin en yeni üyeleri Tourneo ve Transit Connect, yenilenen iç ve dış tasarımı, güçlü motoru, yeni 8 ileri otomatik şanzıman seçeneği ve gelişmiş teknolojileri ile C segment hafif ticari araç tutkunlarının karşısına çıkıyor. Yeni Tourneo ve Transit Connect, EcoBlue motoru ile artık daha çevreci hale geldi. Ayrıca, 8 ileri otomatik şanzımanı, start/stop sistemi kablosuz şarj ünitesi, SYNC3 ve 6” dokunmatik ekranı, Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma Sistemi, Aktif Park Asistanı, Şerit Takip Sistemi, Trafik Levhası Tanıma Sistemi, Akıllı Hız Sınırlandırma Sistemi (ISA), Çarpışma Önleme Yardımcısı ve HID Bi-Xenon & Gündüz Yanan LED farları ve Transit Connect’te standart olarak sunulan geri görüş kamerası gibi özellikleriyle konfor, teknoloji ve performans limitlerini değiştiriyor.

BMW zirveyi hedefliyor

DİZEL OTOMATİK SEÇENEĞİ

Yenilenen yüzü, ön tampon ve ızgarası ile dinamik bir görünüme kavuşan yeni Transit Connect, 1.5 litre 100 beygir ve çevre dostu dizel motora sahip. Yeni Transit Connect, Trend paketiyle 1.5L Dizel 100 beygir motor ve manuel şanzıman seçeneğiyle sunulurken, sadece kısa şasi ile sunulan Yeni Tourneo Connect ise Deluxe ve Titanium paketleriyle kullanıcıların ihtiyacını karşılıyor.

EKONOMİK FİYATLI YERLİ ATV SATIŞTA

BMW zirveyi hedefliyor

Türkiye motosiklet sektörünün en önemli temsilcilerinden Kuralkan, hobi, ulaşım ve hafif çaplı yük taşımacılığı için geliştirdiği yerli üretim Kanuni ATV 150 ve 180 modellerini piyasaya sundu. Kullanım rahatlığıyla son yılların gözdesi olan ATV’ler, kompakt, güçlü ve sağlam yapısıyla her türlü yol ve arazi koşullarının üstesinden başarıyla geliyor. Kuralkan tesislerinde üretilen Kanuni ATV 150 12 bin 140 TL, Kanuni ATV 180 ise 13 bin 50 TL’lik fiyatıyla dikkat çekiyor. İnternet üzerinden on-line satışa başlayan Kuralkan’ın, e-kuralkan sistemiyle kredi kartı, kredi ve havale gibi ödeme seçenekleriyle bu iki modele 60 aya kadar taksitlendirme ile de sahip olunabiliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder