Hakan Çelik Bu başarı bize çok iyi geldi
HABERİ PAYLAŞ

Bu başarı bize çok iyi geldi

Çok kasvetli bir gündemin içinde resmen boğulduk. Pandemi ikinci yılında hayatımızı derinden etkilemeye devam ediyor. Vaka ve vefat sayıları yüksek. Hâlâ tünelin ucundaki ışığı arıyoruz. Salgının tetiklediği ekonomik sorunlar da iyiden iyiye kendisini hissettiriyor. Bu kadar zorluk ve sıkıntı arasında biraz morale ve gülümsemeye ihtiyacımız vardı. Güzel haberler spor dünyasından geliyor.

Geçen hafta Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı Avrupa ikincisi oldu. Taha Akgül Avrupa Güreş Şampiyonası’nda altına uzandı. İsviçre’deki Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası’nda millî sporcumuz Ferhat Arıcan, paralel bar aleti finalinde altın madalyanın sahibi oldu.

Haberin Devamı

Avrupa Trampolin Cimnastik Şampiyonası’nda Elif Çolak bronz madalya kazandı. Millî boksör Büşra Işıldar kadınlar 81 kg finalinde Rus rakibini yenerek birincilik kürsüsüne çıktı. Millî karateciler Lizbon’da 3’ü altın 9 madalya ile döndü.

Bu başarı bize çok iyi geldi

Basketbol, dünyanın en fazla takip edilen popüler branşlarından biri. Bazı ülkelerde futboldan daha önemli, müthiş bir ekonomisi var. O nedenle basketboldaki başarıyı farklı değerlendirmek gerekir. Anadolu Efes’in İstanbul’da aldığı mükemmel sonuçla mutluluğumuz daha da arttı.

Anadolu Efes, önceki akşam İspanyol ekibi Real Madrid’i nefes kesen bir mücadelenin sonunda 88-83 mağlup etti. Bu çekişmeli karşılaşmayı ben de izledim. Anadolu Efes’in Avrupa’daki maçlarını kaçırmamaya çalışıyorum. Pandemi nedeniyle bu dönem maçlar büyük oranda seyircisiz oynanıyor. İzin alarak gelen çok az sayıda izleyici dışında salon boştu. Shane Larkin kariyerinin belki de en tutuk günlerinden birindeydi.

Bu başarı bize çok iyi geldi

Üst üste üçlüklerden boş döndü. Kaçan şutların fazlalığından ötürü bir ara kaybedeceğimizden endişe ettim; fakat 26 sayı atan Chris Singleton resmen şov yaptı, takımı Final Four’a taşıyan isimlerden biri oldu. Sırp oyuncu Vasilije Micic ve Hırvat Krunoslav Simon da skora önemli katkı sağladı. Koç Ergin Ataman doğru zamanda müdahaleler ve yüksek motivasyonuyla takımını ateşlemeyi bildi.

Anadolu Efes, Avrupa basketbolunda ekol niteliğindeki Real Madrid’i geride bırakarak dörtlü finale adını yazdırdı. Karşılaşmayı izlediğimiz locada Anadolu Holding CEO’su Hurşit Zorlu, Efes İçecek Grup Başkanı Can Çaka, Kulüp Asbaşkanı Ahmet Boyacıoğlu, Perakende Grup Başkanı Demir Şarman, Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Argüden, Yönetim Kurulu üyesi Efe Yazıcı ve Pelin Gürtürk ile birlikteydik.

Haberin Devamı

Bu başarı bize çok iyi geldi

Hemen yanımızda Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, kızı İpek Özkan ve Basketbol Federasyonu CEO’su Ömer Onan vardı. Maçın sonunda hep birlikte soyunma odasına giderek sporcularımızı tebrik ettik.

Şartlar uygun olursa 28 Mayıs’ta Almanya’nın Köln şehrindeki finalde de takımımızı desteklemek istiyorum. Anadolu Efes’e şimdiden başarılar diliyorum. Türk Hava Yolları’nın Euroleague’in ana sponsoru olması Türkiye açısından son derece prestijli. THY’nin spora desteğini sürdüren İlker Aycı ve ekibini kutluyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder