Hakan Çelik Bu kamyonları dünyaya satıyoruz
HABERİ PAYLAŞ

Bu kamyonları dünyaya satıyoruz

Geçtiğimiz günlerde sohbet etme fırsatı bulduğum Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, şehirdeki sanayi kuruluşlarının dünya çapında ihracat başarısı yakaladıklarına işaret etmiş ve Mercedez Benz fabrikasını örnek vermişti. Vali, yeni ve büyük yatırımlar için bölgede her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirmişti.

Bu kamyonları dünyaya satıyoruz

Türkiye’deki faaliyetlerine 1967 yılında başlayan Mercedes-Benz Türk, Ocak ile Kasım 2021 döneminde iç pazara 3 bin 191 adet kamyon, 6 bin 333 adet de çekici olmak üzere toplam 9 bin 524 adet kamyon satışı gerçekleştirdi. Türkiye pazarındaki başarılı performansını sürdüren Mercedes Benz Türk, Aksaray Kamyon Fabrikası’nda ürettiği kamyonların ihracatına da hız kesmeden devam ediyor.

Haberin Devamı

Mercedes Benz Türk Aksaray fabrikasında üretilen kamyonların ihracatı Kasım 2021’de de aralıksız olarak devam ederken, Almanya ay bazında 623 adetle en fazla ihracat yapılan ülke oldu. Bu ülkeyi 329 adetle Polonya ve 234 adet kamyon ihracatı ile İspanya takip etti.

KEŞKE TÜRKİYE’YE DE GELSE

Station wagon otomobiller Türk tüketicisi tarafından bir türlü benimsenemedi. Bu otomobiller tüketicilerde ticari araç vurgusuna neden oluyor. Bu algı geçmişte Tofaş Kartal ve Tempra SW gibi araçların sıklıkla bu amaçla kullanılmasından kaynaklanıyor.

Oysa ABD, İngiltere ve İskandinav ülkeleri başta olmak üzere gelişmiş ekonomilerde station araçlar çok yaygın. Kimi ülkelerde ‘tourer’ kimilerinde ‘estate’ veya ‘break’ adını alan station araçlar, Batı Avrupa pazarında ciddi paya sahip. Alman üretici Opel de cesur ve yalın tasarım felsefesiyle yeniden yorumladığı Astra’nın station wagon modelini dünyaya tanıttı.

Bu kamyonları dünyaya satıyoruz

Yeni Opel Astra Sports Tourer, iki farklı güç seviyesine sahip hibrit seçeneğiyle ilk kez tüketicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 60 yıl önce Opel Kadett Caravan ile başlayan ve ilk Alman station wagon modelinin genlerini günümüz teknolojileriyle birleştiren model, Opel Vizör marka yüzü ve Pure Panel dijital kokpit gibi yeni nesil Opel tasarım unsurlarını bünyesinde barındırıyor.

5 YILDIZLI GÜVENLİK

Haberin Devamı

Volkswagen Ticari Araç’ın en beğenilen modellerinden ve markanın MQB platformunda ürettiği ilk ticari aracı olan beşinci nesil Caddy, Euro NCAP tarafından 5 yıldızla ödüllendirildi.

Bu kamyonları dünyaya satıyoruz

Bağımsız güvenlik kuruluşu Euro NCAP testlerinde 5 yıldız, modellerin çarpışma korumasına yönelik genel performanslarının çok iyi ve çarpışmadan kaçınma sistemlerinin de başarılı olduğu anlamına geliyor.

AVRUPA’DA BİRİNCİ SEÇİLDİ

Renault Grubu bünyesindeki Dacia’nın yeni elektrikli modeli Spring’i bu yıl eylül ayında Uluslarası Münih Otomobil Fuarı’nda kapsamlı şekilde inceleme fırsatım olmuştu. 32 Avrupa ülkesinden gazetecilerden oluşan AUTOBEST jürisi, ‘2022 Avrupa’da Satın Alınabilecek En İyi Otomobil’ olarak Dacia Spring’i seçti. Mart 2021’in sonunda tanıtılan Dacia Spring, 43 bin adedin üzerinde sipariş aldı.

Bu kamyonları dünyaya satıyoruz

Bu başarının çok önemli bir nedeni var. Spring, tamamen elektrikli ulaşımı kolaylaştırıyor ve kullanıcılara ihtiyacı olabilecek pek çok donanımı (navigasyon, klima, elektrikli camlar, akıllı telefon yansıtma vb.) Avrupa’da çok uygun bir fiyatla sunuyor.

Haberin Devamı

DENEYİM MERKEZİNİN KONUĞU OLDU

Doğuş Otomotiv’in İstanbul’daki Galataport’ta yer alan Doğuş Otomotiv Plus Deneyim Merkezi, özel modelleri otomobilseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Deneyim merkezinin yeni konuğu, Cupra markasının ilk yüzde 100 elektrikli modeli Cupra Born oldu.

Bu kamyonları dünyaya satıyoruz

Aracın koltuklarının yapımında okyanuslardan toplanan atık plastiklerden üretilmiş Seaqual iplikleri kullanılmış. İsteyen ziyaretçiler, 20 Ocak 2022 tarihine kadar bu deneyim merkezinde aracı inceleyerek, detaylı bilgi alabilir. Cupra Born’un Türkiye’de satışına ise 2023 yılında başlanması planlanıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder