Hakan Çelik Bütün engelleri aşmak için geldi
HABERİ PAYLAŞ

Bütün engelleri aşmak için geldi

SUV otomobillere yönelik ilgi bütün dünyada yükseliyor. Land Rover Defender ise klasik bir arazi aracının çok ötesinde kabiliyetlere sahip.

TÜRKİYE'DE SATIŞTA

Otomobil dünyasında 70 yılı aşan geçmişiyle çok önemli bir yere sahip olan Land Rover Defender, bütünüyle yenilenerek aramıza döndü. Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu Land Rover’ın bugüne kadar ürettiği en yetenekli 4x4 modeli olan yeni Land Rover Defender, kısa bir süre önce Türkiye’de satışa sunuldu. İlk olarak Defender 110 versiyonuyla Türkiye’de yollarla buluşan yeni Land Rover Defender’da, 240 beygir güç üreten D240 2.0 litrelik dizel motorla birlikte, S, SE, HSE ve first edition olmak üzere 4 farklı donanım seçeneği bulunuyor.

Haberin Devamı

Bütün engelleri aşmak için geldi

GENİŞ YÜK ALANI

Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik’in paylaştığı bilgilere göre, Land Rover’ın ekstrem test prosedürlerine dayanabilecek şekilde tasarlanan yeni Land Rover Defender’ın bu yeni platformu, en yeni elektrikli güç aktarma organlarını destekliyor.

Defender 110, opsiyonel olarak sunulan 5+2 oturma konfigürasyonu ile kalabalık seyahat imkanının yanında, ikinci sıra koltukların arkasında 1.075 litre, ikinci sıra katlandığında ise 2.380 litreye kadar geniş bir yük alanı sunuyor. Ayrıca, daha fazla eşya taşımak istendiği zaman araçtaki üçüncü kişinin rahat bir yolculuk yapabilmesi için ön tarafta üç kişilik bir oturma düzeni de opsiyonel olarak sunulan özellikler arasında yerini alıyor.

HEM ARAZİDE HEM YOLDA

Yol koşullarına göre çok daha hassas ayarlar yapılabilmesine olanak sağlayan bu yeni SUV, ‘yapılandırılabilir terrain response’ özelliğini kullanıcılarına sunan ilk Land Rover modeli olarak ön plana çıkıyor. Hem arazide hem de yolda çok iyi bir performans sunmak üzere yola çıkan yeni Defender, çift kavramalı otomatik şanzımanı, 3.500 kg’lık maksimum yük çekebilme kapasitesi ve 300 kg’lık statik çatı yükü taşıyabilme kapasitesine sahip. Yeni araç 900 mm derinliğindeki sulardan rahatlıkla geçebilirken, 0.38Cd sürtünme katsayısı ile aerodinamik olarak da kendini kanıtlıyor.

Haberin Devamı

2021’DE TÜRKİYE'DE

Yeni elektrikli Opel Mokka-e’nin hemen ardından Alman otomobil üreticisi şimdi de güncel teknolojilerle donatılan içten yanmalı motorlara sahip yeni Mokka’yı piyasaya sunuyor. Yeni Mokka, kompakt boyutlarına karşın beş kişiyi rahat ettiren bir iç mekan ve 350 litre seviyesinde bir bagaj hacmine sahip. 4.15 metre uzunluğu ile yeni Mokka şehir içinde üstün manevra kolaylığı sağlıyor.

Bütün engelleri aşmak için geldi

Opel’in gelecek vizyonunu gözler önüne seren yeni Opel Mokka’nın 2021 senesinin ilk çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulması planlanıyor. B sınıfında bir araç olmasına karşın üst sınıfta kullanılan araç ve yaya algılama gibi güvenlik sistemlerine sahip Mokka, benzinli ve dizel motorlar 100 beygir ile 130 beygir arasında değişen güç seçenekleriyle canlı ve dinamik bir sürüş ile yakıt ekonomisini bir arada sunuyor.

DİJİTAL DÖNÜŞÜMLE PERFORMANS ARTIŞI

Ford Otosan, 2019 yılı Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı. Şirket, sürdürülebilirlik alanında gösterdiği performansla uluslararası ölçekte kabul gören ‘FTSE4Good - Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi’ndeki yerini koruyarak Karbon Saydamlık Projesi (CDP) notunu C’den B’ye yükseltti.

Haberin Devamı

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Sürdürülebilirlik yönetimini güçlendirmek amacıyla dijital dönüşüm ve inovasyona odaklandık. ‘Büyük veri’yi kullanarak, üretim süreçlerimizde daha fazla verimlilik sağlarken, üretim faaliyetleri kaynaklı çevresel performansımızı geliştiriyor, ürünlerimizi daha da sorumlu hale getiriyoruz” açıklamasını yaptı.

GELECEK 30 YIL İÇİNDE PETROL TALEBİ DÜŞECEK

Dünyanın en büyük petrol şirketlerinden biri olan bp’nin geleceğin enerji trendlerine ışık tuttuğu ‘Enerji Görünümü Raporu’nun 2020 baskısı açıklandı. Rapora göre, gelecek 30 yılda enerji talebi artış gösterecek. 2050’ye kadar küresel enerji talebi yüzde 25 artabilir. Bu artış içinde petrole olan talep azalırken, yenilenebilir enerjinin yükselişe geçmesi bekleniyor. Çeşitli senaryolara göre, 30 yıl içinde petrole talebin ise yüzde 80 oranında düşebileceği öngörülüyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder