Hakan Çelik “Bütün gezilerin bilgisini genel başkana veririm”
HABERİ PAYLAŞ

“Bütün gezilerin bilgisini genel başkana veririm”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun zaman zaman şehir dışındaki kimi etkinliklere katılması ve büyük topluluklarla bir araya gelmesiyle ilgili “Acaba gelecek seçimlere dönük bir siyasi çalışma mı yapılıyor?” gibi sorular soruluyor. Beyoğlu’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Uğur Eğitim Vakfı tarafından restore edilecek St. Pierre Han’ı inceledikten sonra Başkan Ekrem İmamoğlu ile konuşma fırsatı buldum. Bu başlık dahil birçok konuda sohbet ettik.

Seyahatlerinizin amacı nedir?

Haberin Devamı

CHP Genel Merkezi itiraz mı ediyor bu girişimlere? Kurum sadakati yüksek bir insanım, bu benim için bir aileye bağlılık kadar önemlidir. Birileri buradan ‘bir kavga çıkartabilir miyiz’ diye hareket ettiklerinde yanılırlar, asla muvaffak olamazlar. Ben ailede babaya nasıl bakıyorsam, bir devlet olarak onunla nasıl bir yaşam kuruyorsam, ait olduğum kurumun başındaki insana da aynı özenle, aynı sadakat ve saygıyla bakarım.

Ayrıca buradan bir siyasi mesaj da vermek istemiyorum. Bu benim. 12 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi’ndeyim. Partimi ilgilendiren bir hususta kamuoyuna açık tek bir kelimemi, tek bir cümlemi bulamazlar. Bugüne dair değil. 2009’un eylül ayında Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilçe başkanı olduğum günden beri tek bir kelime yoktur. Parti içinde tartışılacak mevzuların kurumları ve toplantıları vardır.

“Bütün gezilerin bilgisini genel başkana veririm”

Tartışma olacaksa da muhatabı veya kurumlarıyla yaparım. Nerede bulunursam bulunayım, bazen spor kulübü oldu, bazen dernek veya kendi şirketim oldu, hayatım boyunca böyle davrandım.

Anadolu seyahatleriniz farklı yönleriyle tartışılıyor!

Seyahatlerin tümü gerekçelidir, rutin değildir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul halkı adına yapılması gerekli ve faydalı ziyaretlerdir. Bunların bilgisini CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na veririm, hatta öncesinde brifing veririm. Tarihi yaklaşınca zamanını da hatırlatırım, izin alırım.

İlçe başkanlığı dönemimden beri bu tarzda ulusal boyutu olan her adımı paylaşırım. Örneğin 2010 yılında Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanı olarak 10 Kasım tarihinde Mevlid okutmak istiyorum diye niyet ortaya koyduğumda ilk aradığım kişi genel başkan oldu. Ben böyle bir şey yapacağım ama partimin prensipleri açısından uygun mudur dedim, tam aksine güzel olur dedi ve iznini bu şekilde almış oldum. Bu benim yüksek sadakat yaklaşımımdır.

Haberin Devamı

Taksi konusunda nasıl bir gelişme var?

Taksi plakası ağalığıyla tümden hukuki mücadele başlattık. Konuyu özüne döndürmek istiyoruz. 1989 tarihli Bakanlar Kurulu kararında sadece meslek sahiplerine tahsis edilen plaka diye tanımlanan bu süreci tekrar aslına döndüreceğiz. Bir taksinin 100 ortağı var biliyor musunuz? Böyle saçma şey olur mu? Dünyanın bu çaptaki metropolleri arasında en kötü taksi uygulaması şu an İstanbul’da. Mutlaka bunu değiştirmek ve şehirde yaşayan vatandaşlarımızın memnun olacağı bir model kurmak istiyoruz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder