Hakan Çelik 'Büyükşehir adaylığı beni tatmin etmez'
HABERİ PAYLAŞ

'Büyükşehir adaylığı beni tatmin etmez'

Başlıkta kullandığım bu ifade Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e ait. Dün CNN Türk’te konuğumuz oldu ve ‘Parametre’ programında Ebru Baki ile birlikte yönelttiğimiz soruları yanıtladı. Büyükşehir Yasası ile ilgili görüşlerini dinlemek üzere davet ettiğimiz Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına nasıl baktığını da ilk kez bu kadar açık bir şekilde dile getirmiş oldu.

Mustafa Sarıgül; Maslak, Huzur Mahallesi ve Ayazağa semtlerinin Şişli Belediyesi sınırları içinde yer alıyorken bir gecede TBMM’ye getirilen yasa teklifiyle Sarıyer’e bağlanmasını haksız ve hukuksuz bir uygulama olarak nitelendirdi. Sarıgül, önümüzdeki haftadan itibaren ‘binlerce Şişlilinin Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkını kullanarak sürece itiraz edeceklerini’ açıkladı.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, iç hukuk yollarının tükenmesi konusunda ise “Allah beni, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne müracaat etmek zorunda bırakmasın” yanıtını verdi. Sarıgül, Avrupa ülkelerinin tamamında böyle sınır değişiklikleri söz konusu olduğunda referandumlara gidildiğini hatırlatarak ‘iktidar partisinin bu yolu tıkamasının iyi niyetli olmadığını’ ileri sürdü.

Sarıgül’ün siyasette bundan sonra ne yapacağı, herkesin en çok merak ettiği soru. “Bu mesele pek çok kez ele alındı ancak görüşünüzü tam olarak paylaşmadınız. Çok net bir yanıt vermenizi rica ediyorum” diyerek konuyu açtım. Sarıgül açık bir şekilde “Büyükşehir adaylığı beni tatmin etmez” cevabını verdi. Sosyal demokratların birleşerek tek bir güç haline gelmesini arzuladığını söyledi. Sarıgül, bu ifadeden de anlaşılacağı üzere merkez siyasette yarışa katılıp ‘ülkeyi yönetmeye aday olmak istediğini’ artık gizlemiyor. Fakat benim anladığım kadarıyla gelişen koşullara göre Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Sarıgül’e “İstanbul’dan aday ol” derse buna da karşı çıkmayacak. TBMM’nin son düzenlemesi Şişli’ye ekonomik olarak büyük darbe indirmiş olsa da ben, Sarıgül’ü çok hırslanmış gördüm. Siyasette artık çok büyük tecrübe kazandı; hata yapmadan, emin ama hızlı adımlarla ilerlemek istiyor.

Haberin Devamı

***

Türkiye’de engellilerin yaşam koşullarını iyileştirmek için uzun yıllardır büyük emek veren Türkiye Engelliler Spor ve Yardım Vakfı (TESYEV) Başkanı ve POSTA Gazetesi yazarı Yavuz Kocaömer, bu sabah 10.00’dan itibaren Kanal 24’teki televizyon programımın konuğu olacak. Pazar günü ise Darbeleri Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş ile sohbet edeceğiz. Nimet Baş, Türk siyasetinin saygın ve başarılı isimlerinden biri. Bu çalışmalar boyunca yakın tarihimizin çok kritik süreçlerine tanıklık eden Baş, programda önemli açıklamalar yapacak. Mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder