Hakan Çelik Buz ve kara meydan okuduk
HABERİ PAYLAŞ

Buz ve kara meydan okuduk

BOM Akademi'nin artık gelenekselleşen ‘kar ve buz sürüşü etkinliği’ 1-5 Şubat tarihleri arasında Kars Ardahan Çıldır’da gerçekleştirildi. Çıldır Gölü üzerinde BMW ve MINI otomobiller ile BOM Akademi eğitmenleri eşliğinde buz sürüşünün keyfine varılırken, ikonik Land Rover Defender araçlar ile karla kaplı yollarda maceranın peşinden gidildi.

Benzerleri Kuzey Avrupa ülkelerinde yapılan adrenalin dolu etkinlikte; donmuş Çıldır Gölü üzerinde BMW ve MINI otomobiller ile gerçekleştirilen buz sürüşü ve Kısır Dağı’nda Land Rover Defender araçlar ile yapılan Land Rover Experience off-road kar sürüşü adrenalin ve keyif dolu anlara sahne oldu.

Haberin Devamı

Buz ve kara meydan okuduk

Daha önce İsveç, Finlandiya ve Avusturya gibi ülkelerde buz ve kar sürüşü etkinliklerine katılmıştım. Borusan’ın Türkiye’de düzenlediği faaliyetin, uluslararası rakiplerinden hiçbir farkı yoktu. Buz kalınlığı 40 santimetreyi aşan Çıldır Gölü üzerinde ‘temel eğitim’, ‘drift’ ve ‘yarış pisti’ olmak üzere toplam 3 parkurda sürüş gerçekleştirdik.

BOM Akademi eğitmenleri eşliğinde hem standart kış lastikleri hem de çivili yarış lastikleri ile otomobillerin ekstrem kış koşullarındaki kabiliyetlerini test etme fırsatı bulduk.

Buz ve kara meydan okuduk

Tarihi ve kültür birikimiyle Türkiye’nin en zengin köşelerinden Kars ve Ardahan’a komşu Çıldır Gölü ve karlı yollarda tamamen donmuş zeminde Borusan Otomotiv’in farklı tipteki araçlarını kullandık.

BOM AKADEMİ

BMW’nin yüksek performanslı otomobillerini içeren BMW M ailesinden; BMW M8 Competition Coupe, BMW M4 Competition Coupe ve BMW M240i xDrive Coupe modelleri ile birlikte BMW 420i Coupe, BMW 320i ve MINI Countryman ALL4 JCW modellerini kullandık.

Ayrıca Kısır Dağı’ndaki off-road parkurunda yine eğitmenler eşliğinde en yeni elektrikli güç aktarma organlarını destekleyen işlevsel D7x mimarisi üzerinden yükselen Land Rover Defender araçlarla ekstrem koşullarda kar sürüşü gerçekleştirdik.

Buz ve kara meydan okuduk

BOM Akademi, 2008 yılında kurulan, 13 seneye ulusal ve uluslararası platformlarda kazanılmış 18 şampiyonluk sığdıran Borusan Otomotiv Motorsport’un deneyimlerini aktarmak amacıyla ve sosyal sorumluluk bilinci ile 2015 yılında faaliyete geçti.

Haberin Devamı

Buz ve kara meydan okuduk

SİBİRYA’DAN ÇÖLLERE UZANAN BAŞARI ÖYKÜSÜ

SUV deneyimini yaşamak, geçmişte belli ekonomik düzeye sahip olan otomobilseverler için mümkün olabiliyordu. Renault Grubu bünyesindeki Dacia markası ise arazi ve zor koşullara da dayanıklı ekonomik Duster modeliyle SUV keyfini bir anlamda demokratikleştirdi. Sibirya soğuğundan Fas çölüne kadar pek çok coğrafyaya ulaşan, SUV araçları geniş kitlelere ulaştıran ikonik bir model olan Duster, 60’a yakın ülkede 2 milyon adet satış başarısına ulaştı.

Dacia tarafından 2004 yılında yollara çıkmaya başlayan Logan’ın ardından 2010 yılında tanıtılan Duster, markayı geleceğe taşıyan yeni nesil ikinci Dacia oldu. Türkiye 152 bin 406 adetle, en fazla Duster satışı gerçekleşen 4’üncü ülke konumunda bulunuyor. Aracın güncel satış fiyatı 325 bin TL’den (Comfort model) başlıyor. Zengin donanıma sahip Prestige Plus modelinin fiyatı ise 458 bin TL.

Buz ve kara meydan okuduk

Yeni NX, Türkiye’de merakla beklenen modeller arasında. Lexus, 2035’e kadar global olarak satışlarının tamamının yüzde 100 elektrikli olmasını hedefliyor.

Haberin Devamı

GLOBALDE SATIŞLARINI ARTIRDI

Premium otomobil üreticisi Lexus, global pazarda satışlarını artırmayı başardı. 2021 Ocak-Aralık ayı içerisinde bir önceki yıla göre yüzde 6 artış elde ederek 760 binin üzerinde satış gerçekleştirdi. Bölgesel satışlara bakıldığında Lexus Avrupa’da yüzde 2 artış ile 72 bin adet, yüzde 12 artış ile Kuzey Amerika’da 332 bin adet ve Çin’de yüzde 1 artış ile 227 bin adetlik satış performansı ortaya koydu.

Aynı zamanda Lexus, Türkiye’de de pazarın üzerinde büyüme göstererek satışlarını bir önceki yıla göre yüzde 62 artırdı ve tüm zamanların en yüksek toplam satışına ulaştı. RX SUV ürün gamı 221 bin adetle Lexus’un en çok satan modeli olurken onu 189 bin adet ile ES Sedan ve 145 bin adet ile NX SUV izledi.

Buz ve kara meydan okuduk

MOBİL EV AVANTAJI

Volkswagen Ticari Araç markasının 30 yılı aşkın bir süredir üretilmekte olan California modeli, Transporter şasisi üzerine tasarlanmış.

25 litrelik temiz su deposu, 42 litrelik kompresörlü soğutucu içeren tam fonksiyonel mutfak ve iki adet bakım gerektirmeyen ek aküsüyle karavan tatilcilerinin önemli taleplerine cevap veren modelde, dokunmatik ekranlı karavan kontrol ünitesiyle; elektro hidrolik mekanizmalı tavanı yükselterek iç hacmi genişletmek mümkün. Markanın karavan sınıfındaki üçüncü temsilcisi bu model ailesinin en genişi Grand California ise mutfak, 2 adet yatak, duş ve tuvaletiyle tam anlamıyla mobil ev özelliklerinde.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder