Hakan Çelik Cesur tasarımla rekor beklentisi
HABERİ PAYLAŞ

Cesur tasarımla rekor beklentisi

Opel, yeni Mokka, Crossland ve Grandland’den oluşan SUV üçlemesiyle Türkiye pazarında ilk 5 içinde yer almayı hedefliyor.

SİYAH KAPUT SEÇENEĞİ

Alman otomotiv devi Opel, yeni Mokka modelini yüksek verimliliğe sahip benzinli motoru ve 3 farklı donanım seçeneğiyle satışa sundu. Cesur tasarımı, sahip olduğu yenilikçi standart teknolojileri ve zengin sürüş destek sistemleriyle öne çıkan yeni Mokka, Opel markası için birçok ilki temsil ediyor. Yeni Mokka, markanın gelecekteki yüzü Opel Vizör’e ve tamamen dijital Pure Panel kokpite sahip ilk model olmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Elegance, GS Line ve Ultimate olmak üzere üç farklı donanımı zengin renk ve jant seçenekleriyle buluşturan Mokka’da ayrıca Türkiye’de bir ilk olarak siyah renkli kaput opsiyonu da bulunuyor.

Haberin Devamı

Cesur tasarımla rekor beklentisi

365 BİN 900 TL’DEN BAŞLIYOR

130 beygir gücündeki 1.2 litrelik turbo beslemeli benzinli motor ve AT8 otomatik şanzıman kombinasyonuyla tercih edilebilen yeni Mokka, 365 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Mokka’nın merakla beklenen yüzde 100 elektrikli versiyonu Mokka-e ise 2022 yılında Türkiye yollarıyla buluşmaya hazırlanıyor. 4.15 metre uzunluğundaki Mokka’nın bagaj hacmi 350 litre. Yaya algılama özellikli aktif acil fren sistemi, ön çarpışma ikazı gibi standart teknolojilerin yanı sıra dur-kalk özellikli adaptif hız sabitleme sistemi, gelişmiş park pilotu gibi birçok ek özellik de yeni Mokka’da sürücülere sunuluyor.

HEDEF İLK DÖRT

Opel Türkiye Genel Müdürü Alpagut Girgin, şunları söyledi: “Teknolojileriyle beğeni toplayacak Mokka’yı tüketiciyle buluşturuyoruz. Geçen sene Corsa, ardından Crossland’ı getirmiştik. Yeni Astra, çok yakında. Opel dünyası içinde Türkiye’nin yeri oldukça önemli. Almanya, İngiltere, İtalya, Fransa ve İspanya’nın ardından dünyanın en büyük 6’ncı pazarıyız. 2022 hedeflerimizi gerçekleştirmemiz durumunda, 5’inci, hatta 4’üncü büyük pazar olma imkanımız oluşacak. Bugüne kadar Opel olarak Türkiye’de 1 milyondan fazla araç sattık. 2022 yılı Opel’in Türkiye’de kendi satış rekorunu kıracağı yıl olacak, 60 bin adetle.”

Haberin Devamı

TÜRKİYE’DE ÜRETİLEN EN HIZLI OTOMOBİL

ÜÇÜNCÜ MODEL

Hyundai Assan, yıllık 230 bin adet üretim kapasitesine sahip Izmit fabrikasında ürettiği i10 ve i20 modellerine üçüncü bir ürün daha ekledi. B-SUV segmentinde konumlandırılan üçüncü model BAYON, markanın SUV dünyasındaki en yeni temsilcisi durumunda. Hyundai Assan’ın diğer modeller ise 204 beygir motor gücüyle dikkat çeken i20 N ve yarışçı N kostümüyle farkındalık yaratan i20 N Line versiyonu.

Cesur tasarımla rekor beklentisi

YÜKSEK SÜRÜŞ KEYFİ

Sınıfında iddialı seviyedeki bağlanabilirlik ve güvenlik özellikleriyle öne çıkan i20, bu kez de sportif ruhuyla farklı bir yol izlemeye başlıyor. Bugüne kadar Türkiye’de üretilmiş en hızlı otomobil unvanını elinde bulunduran i20 N, 1.6 lt, 204 beygirlik turbo motoru ve dinamik teknolojileriyle yüksek sürüş keyfi sunuyor. i20 N, 0-100 km/s arasını 6.2 saniyede tamamlıyor. Son hızı ise 230 km/s.

ELEKTRİKLİ GÜÇLENİYOR

Renault’nun ‘eWays’ adını verdiği etkinliklerde gösterilen Megane eVsion, markanın sıfır emisyona giden yolda önemli bir kilometretaşıydı. Renault’nun C segmentinde elektrikli araçlara yönelik ilk adımının habercisiydi. Konseptten Megane E-Tech Electric modeline dönüşen otomobil ile Renault, A segmentinde Twingo E-Tech Electric ve B segmentinin en çok satanı Zoe’den oluşan elektrikli binek otomobil yelpazesini güçlendiriyor. CMF-EV platformunda üretilen tamamen yeni Megane E-Tech Electric, 217 beygir elektrikli motora ve 450 kilometreye kadar sürüş menzili sağlayan 60 kwh batarya grubuna sahip.

Haberin Devamı

Cesur tasarımla rekor beklentisi

EYLÜLDE GELİYOR

Suzuki motosiklet ürün yelpazesinin en performanslı serisi olan GSX ailesinin güçlü üyesi GSX-S1000 yenilendi. Günlük kent kullanımlarından en virajlı sportif gezilere kadar farklı yol koşullarına uyum sağlayan GSX-S1000, ‘akıllı sürüş sistemleri’ sayesinde 3 farklı sürüş moduyla kullanılıyor. GSX-S1000 gücünü, yola uyarlanmış biçimde süper spor performansı sunan 999 cc hacimli yeni motordan alıyor. Yenilenen model, Suzuki’nin Türkiye’deki distribütörü olan Doğan Trend Otomotiv aracılığıyla eylülde motosiklet tutkunlarıyla buluşacak.

Cesur tasarımla rekor beklentisi

Sıradaki haber yükleniyor...
holder