Hakan Çelik CHP’liler bıktı bu kavgalardan
HABERİ PAYLAŞ

CHP’liler bıktı bu kavgalardan

Cumhuriyet Halk Partisi genel merkezi ve Muharrem İnce arasındaki sert tartışma daha yeni geride kalmışken şimdi de ezan polemiği geldi. Ortada, iç tartışmalardan başını kaldıramayan bir parti görünümü var.

Ezanın Türkçe okunması talebini yeniden gündeme taşıyan Öztürk Yılmaz, bu konuda kendisini eleştirenlere de çok ağır yanıtlar verdi. Öztürk’ün son açıklamaları üslup ve içerik olarak çok sert.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimi için “Aşağılık bir işe imza attınız” diye başlayan cümleler kurup “Sıkıyorsa at beni buradan” diye devam etti ve “diktatör” olarak suçladı.

Haberin Devamı

Dışişleri’nden gelen ve partide genel başkan yardımcılığına kadar yükselmiş bir insana yakışacak tavır değil bu.

Kılıçdaroğlu, Öztürk’ün ilk çıkışından sonra gündemlerinde ezanın dilinin değiştirilmesi gibi bir konu olmadığını söylemişti. Kılıçdaroğlu haklı.

Toplumun bütün kesimlerini kucaklamak üzere yola çıkmış ve politik önyargıları aşmak için kolları sıvamış bir siyasi partinin, gündemde bile olmayan hassas bir konu üzerinden tartışma açması yanlıştır.

Üstelik görüş ayrılıklarını bu düzeyde sert ve kaba tonda kamuoyunun önünde tartışmak partiye zarar verir.

Yerel seçimler yaklaşıyor. Birçok yerleşim biriminde muazzam bir yarış bekleniyor. Türkiye’nin dört bir yanını dolaşıyorum, seçimin nabzını tutmaya çalışıyorum. İşine konsantre olan, halka dokunan ve yaratıcı işler yapanlar kazanacak.

AK Parti güçlü ve iddialı adaylarla seçime hazırlanıyor. Ankara’da akşam yemeğinde bir araya geldiğimiz Kılıçdaroğlu da kendilerinde olmayan 7 belediyeyi daha almak istediklerini söylemişti. CHP’nin en güçlü olduğu yerlerin başında İzmir var.

Ancak siyasetin temel kuralı unutulmamalı. Hiçbir yer çantada keklik değil. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar bir süredir dikkatimi çekiyor. İlçenin çehresini değiştirecek bir dizi önemli çalışma içinde olduğu gibi kültür ve sanatta marka projeler geliştiriyor.

Türkiye’nin her yerinde dile getirilen “Orkestra yok, salon yok” dendiği bir ortamda Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA) İzmirliler için kıymetli bir hizmet oldu. Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı, Kadına Saygı Müzesi, Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü ve 800’e yakın öğrenciye burs sağlanması önemli çalışmaları arasında. CHP Gençlik Kolları’ndan gelen Akpınar, ortaya koyduğu vizyonla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na da aday olabilir kanımca.

Haberin Devamı

Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü. Dünya tarihinin akışını ve bir ulusun geleceğini değiştiren olağanüstü devlet adamını saygı ve rahmetle anıyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder