Hakan Çelik Çok iddialı bir Mercedes
HABERİ PAYLAŞ

Çok iddialı bir Mercedes

Alman markanın konsept SUV modeli GLB, yüksek teknolojisine ilave olarak kaslı tasarımı ve kompakt ölçüleriyle otomotiv pazarında yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor.

G Serisi ile dünya pazarlarında büyük başarı yakalayan Mercedes Benz, farklı araçların özelliklerini bir arada sunan yeni bir SUV geliştirdi. Mercedes Benz, Çin’in en büyük otomobil fuarı Auto Shanghai 2019’da Concept GLB’nin dünya lansmanını gerçekleştirdi. Concept GLB daha çok yaşam alanına ve güce odaklanıyor. Uzunluğu 4634 mm, genişliği 1890 mm ve yüksekliği 1900 mm olan otomobil, uzun dingil mesafesinin de katkısıyla 7 kişilik bir yaşam alanı sunuyor.

Haberin Devamı

Çok iddialı bir Mercedes

Mercedes-Benz Concept GLB, güçlü gövde orantıları ve tasarım detaylarıyla kompakt SUV dünyasının sınırlarını zorluyor. Çizgi ve kıvrımların azaltıldığı yüzeyler, güçlü ve modern bir görünümü de beraberinde getiriyor. Concept GLB, birçok ilave özellik ile son derece güçlü ve kuvvetli bir karakter sergiliyor. Önden arkaya doğru uzanan tavan barlarının arka kısmına port bagaj sabitlenirken çift renkli 17 inçlik jantlar, zorlu arazi şartlarını dize getirmek üzere kalın dişli lastiklerle sarmalanıyor.

Çok iddialı bir Mercedes

KULLANIŞLI İÇ MEKAN

İkinci koltuk sırasındaki koltukların sırtlıkları 40:20:40 oranında bağımsız olarak katlanabiliyor ve böylece düz bir yükleme zemini elde edilebiliyor. Arka koltuk minderleri 40:60 olmak üzere iki parçadan oluşuyor ve ikinci koltuk sırası 140 mm kızak üzerinde hareket edebiliyor. İkinci koltuk sırasının sırtlığının 8 kademeli eğim ayarı da konfora ek bir katkı sağlıyor. Concept GLB’nin 4 silindirli turbo beslemeli motoru 224 beygir gücünde. Araç 8G-DCT çift kavramalı otomatik şanzıman ile donatılıyor. Concept GLB değişken tork dağılımı özelliğine sahip sürekli dört tekerlekten çekiş sistemi 4MATIC’e sahip.

PSA GRUBU’NDA GÜÇLER BİRLEŞTİ

Çok iddialı bir Mercedes

Otomobil üreticisi ve mobilite sağlayıcısı Groupe PSA’nın Türkiye’deki temsilcisi Groupe PSA Türkiye; Peugeot, Citroen, Opel ve DS markalarının tek çatı altında faaliyet göstermeye başlamış olması sebebiyle tüm çalışanları için bir ‘Birleşme Toplantısı’ düzenledi. 1 Nisan itibarıyla Opel markasını İzmir’den İstanbul’a taşıyan Groupe PSA Türkiye, bünyesinde yer alan dört ikonik markanın Türkiye’deki satış, pazarlama ve satış sonrası faaliyetlerini İstanbul ofisinde tek çatı altında yürütüyor. Geçtiğimiz günlerde Marriott Hotel’de ilki gerçekleştirilen Birleşme Toplantısı 150’ye yakın Groupe PSA Türkiye çalışanını bir araya getirdi. Groupe PSA Türkiye Başkanı Olivier Cornuaille, grubun Avrupa’nın ikinci en büyük otomotiv üreticisi olduğunu, 2018’de dünya çapında gerçekleştirdiği 3.4 milyon satış ile yüzde 6.8 büyüme kaydettiğini söyledi.

Haberin Devamı

LEXUS ANKARA’DA

Dünyanın en iyi otomobillerini üretme felsefesiyle yola çıkan Lexus, İstanbul’dan sonra ikinci satış merkezini Ankara’da açtı. 2016’da İstanbul’daki showroomu ile Türkiye pazarına giren ve kısa zamanda büyük beğeni toplayarak lüksün tanımını değiştirmeyi başaran Lexus’un, Mahall Showroom’unun açılışında Aşkın Nur Yengi de bir konser sundu.

Çok iddialı bir Mercedes

Açılış gecesinde ayrıca Lexus’un, tamamen yeni ES sedan modeli de Türkiye’de ilk kez Ankara’da gösterildi. Büyük beğeni toplayan sedan ES, Lexus’un daha duygusal ve heyecan verici tasarım dilini başarıyla yansıtıyor. Lüks hibrit araçların öncüsü Lexus, geniş ürün gamında her modelinde hibrit seçeneği sunarak sektörde farklı bir konumda yer alıyor. Lexus, Ankara’daki yeni showroom’unda tüm modellerinin hibrit versiyonunu sergiliyor. Lexus Mahall’de müşteriler hatchback modeli CT, lüks sedanlar ES, IS ve GS, amiral gemisi modeli LS ve SUV modelleri NX ve RX modellerini yakından tanıyıp inceleyebilecekler.

Haberin Devamı

BORUSAN YARIŞIYOR

Çok iddialı bir Mercedes

Borusan Otomotiv Motorsport (BOM), milli sporcuları Levent Kocabıyık, Fatih Ayhan ve İbrahim Okyay ile yeni sezonun ilk yarışı olan Monza’yı puanla tamamladı. İtalya’nın efsanevi pistindeki GT4 European Series’in ilk ayağına 11 markaya ait 37 otomobil ve 23 takım katıldı. Yarışta Fatih Ayhan ve İbrahim Okyay direksiyon başına geçti. Yağmurlu havadaki sıralama turlarında istenilen dereceyi elde edemeyen takım, ilk yarışta 22 rakibini geçti. 11 puan ile şampiyonada 8. sıraya oturan ekip, 4-5 Mayıs’ta İngiltere’nin Brands Hatch Pisti’nde gerçekleşecek olan ikinci ayak yarışları için hazırlıklara başladı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder