Hakan Çelik Çok iyi haber
HABERİ PAYLAŞ

Çok iyi haber

Geçen yıl ekonomideki dalgalanma nedeniyle ciddi kan kaybeden otomotiv sektörü Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan gelen vergi indirimi müjdesi ile moral buldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, otomotivdeki vergi indirimlerinin yeni yılın ilk üç ayında da süreceğini duyurdu. Geçen yılının son iki ayında başlatılan ÖTV ve KDV indirimi, otomotiv sektörüne hareketlilik kazandırmıştı. Geçen yılı yüzde 35'e varan oranda daralmayla kapatan yılın son aylarında ise gelen vergi indirimi haberleriyle yüzü gülen otomotiv sektörü Bakan Albayrak'tan gelen haberi çok büyük memnuniyetle karşıladı.

Haberin Devamı

ÖNEMLİ BİR DESTEK

Geçen yılı üretim, satış ve ihracat toplamında şampiyon olarak kapatan Renault, kararın otomobil pazarı açısından önemli bir canlılık yaratacağını açıkladı. Renault Mais Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş, “Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’ın açıklamaları ile 31 Mart 2019'a kadar uzatılan ÖTV indiriminin sürmesini sektör olarak büyük bir memnuniyetle karşıladık. İndirimin sürmesi, sektör oyuncularına olduğu gibi tüketiciye de verilen önemli bir destek. Hükümetimize teşekkürü bir borç biliriz. Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden otomotivde, kasım-aralık aylarında, tam zamanında yapılan ÖTV ve KDV indirimi ile sektörün çarkları dönmeye devam etti. Bu iki ayda verilen destek ile gerçekleşen ek satışlar sayesinde devletin vergi kaybı da önlenmiş oldu" değerlendirmesini yaptı.

Çok iyi haber

HERKES MEMNUN

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO'su Ali Haydar Bozkurt da yaptığı açıklamada “Kasımda yürürlüğe giren ÖTV indirimi ve KDV düzenlemesi sektörümüze olumlu katkılar yaptı. Zor bir dönemden geçerken bu uygulamayı devreye almak hem sektörü hem de otomobil ve ticari araç almayı düşünenleri oldukça memnun etti. ÖTV ve KDV düzenlemesinin 2019’un ilk 3 ayında devam edecek olması sektörümüze olan olumlu katkıyı devam ettirecektir" ifadesini kullandı.

TASARIMIN GÜCÜ

Aradan onlarca yıl geçse de tasarımlarıyla eskimeyen modeller var. Porsche 911, Volkswagen Beetle gibi. Fiat'ın efsane modeli 500 de bunlardan biri. Geçtiğimiz yıl 60'ıncı yaşını kutlayan Fiat 500, New York'taki Modern Sanat Müzesi- MoMa'nın ‘the Value of Good design’ sergisinde yer almaya hazırlanıyor. İtalya’nın simgelerinden biri olarak kabul edilen ve kendine has tasarımı ile insanların beğenisini kazanan Fiat 500, bir otomobilden fazlası olduğunu MoMa’nın sergisine katılarak bir kez daha ortaya koyuyor.

Haberin Devamı

Çok iyi haber

EN İDDİALI FOCUS

Kompakt otomobil sınıfının en iddialı modellerinden olan Ford Focus, yeni modeliyle tamamen olgunlaştı. Ford ailesi'nin geçmişten günümüze ulaşan teknolojik birikimini, farklı bir tasarım diliyle buluşturan otomobil, üretimine başlanmasının üzerinden kısa süre geçmesine rağmen önemli başarılar elde ediyor. Sıfırdan tasarlanarak bugüne kadarki en iddialı Focus modeli olarak pazara sunulan yeni Ford Focus pazardaki başarısını 6 ay gibi kısa bir sürede layık görüldüğü 12 itibarlı ödülle kanıtladı. Bu ödüller kapsamında iki kez ‘Yılın Otomobili’ unvanına da layık görülen Ford Focus, avrupa’nın farklı ülkelerindeki kurumlar tarafından verilen saygın ödüllerde birincilikler kazandı. Ford Focus gelişmiş ecoBoost benzinli ve ecoBlue dizel motorlarla satılıyor.

Haberin Devamı

Çok iyi haber

MAKSİMUM GÜVENLİK

Ford Focus, bu yıl ayrıca bağımsız çarpışma testleri gerçekleştiren Euro NCAP’ten en yüksek değerlendirme olan 5 yıldız aldı. Yeni Focus, kuralları daha da zorlaştırılan güncel test kriterleriyle gerçekleştirilen çarpışma testinde maksimum güvenlik derecelendirmesini hak eden ilk araçlardan biri oldu.

MOTOSİKLET MERKEZİ

Piaggio, Vespa, Aprilia ve Moto Guzzi markalarının Türkiye distribütörü trend Motosiklet, motosiklet tutkunlarının karşısına sürpriz yeniliklerle çıkıyor. Dünyada 300’den fazla noktadaki yenilikçi motosiklet deneyim merkezi Motoplex, Türkiye’de ilk kez İstanbul Koşuyolu’nda 10 Ocak’ta açılıyor. Motoplex’te motosiklet modellerinin yanı sıra birçok aksesuar seçeneği de sunulacak. Özel olarak geliştirilen deneyim alanında ise test sürüşü gerçekleştirilecek, güvenli sürüş eğitimleri de verilecek.

Çok iyi haber

NISSAN 45 ŞEHRİ GEZDİ

Müşterileriyle birçok platformda bir araya gelen Nissan’ın ‘NAVARA Türkiye şovu’ büyük ilgi gördü. 165 günde tamamlanan şov kapsamında yaklaşık 36 bin kilometre yol kat edilerek 45 şehir, 190 ilçe ve 535 köy gezildi. Nissan’ın, 80 yıllık pick-up deneyiminin yansıması niteliğindeki Navara’yı pick-up sahibi olmak isteyenlerle buluşturmak için başlattığı Türkiye turu, 26 aralık’ta İstanbul’da sona erdi. Navara güçlü dizel motorları, başarılı şanzımanı ve yüksek taşıma kapasitesiyle sınıfının en önemli araçları arasında yer alıyor.

Çok iyi haber

Sıradaki haber yükleniyor...
holder